Μενού
Αρχική / Άρθρα / Μυστήριο !! / Το Σύμπαν μας έχει…αδελφάκι. Το λέει και ο Νεύτων !

Το Σύμπαν μας έχει…αδελφάκι. Το λέει και ο Νεύτων !

Η Κοσμολογία, η επιστήμη που ασχολείται με τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος, έχει δώσει κατά καιρούς πολλές εκδοχές για τη γέννηση του Σύμπαντος – όπως τη θεωρία της “Μεγάλης Έκρηξης” (Big Bang) ή τη θεωρία των Υπερχορδών. Ανάμεσα σε αυτές τις θεωρίες φαντάζουν και κάποιες που υποστηρίζουν ότι, το Σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό, αλλά ότι υπάρχουν κι άλλα Σύμπαντα. Μάλιστα ένας Ινδός κοσμολόγος, ο δρ. Raj Baldev υποστηρίζει την ύπαρξη ενός (τουλάχιστον) ακόμα Σύμπαντος, βασιζόμενος στον γνωστό και θεμελιώδη Νόμο της Βαρύτητας του Νεύτωνα.

Παρόλο που γενικά έχουμε ταυτίσει την έννοια του Σύμπαντος με το “Όλο” το “Παν”, ίσως χρειαστεί να την αναθεωρήσουμε, καθώς αυτό το “Παν” να αποτελείται τελικά από πολλά Σύμπαντα. Η άποψη αυτή ίσως να μην είναι και πολύ σύγχρονη καθώς και αρχαίες κοσμοθεωρίες – μέσα από φιλοσοφικά ή θρησκευτικά κείμενα – κυρίως της ανατολής, υπαινίσσονται την ύπαρξη παράλληλων κόσμων.



Αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες δεν έχουν φτάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το αν υπάρχουν ένα ή πολλά σύμπαντα. Έτσι κι αλλιώς αποτελεί “κοινό μυστικό” ότι τα συμπεράσματα της επιστήμης υπάρχουν για να αναιρούνται. Η επιστήμη έχει προχωρήσει συχνά μέσα από την απόρριψη των κατεστημένων απόψεών της και την υιοθέτηση νέων.


Όμως ο δρ. Raj Baldev, διευθυντής του επιστημονικού κέντρου SAROUL (Scientific Advance Research of Universe and Life), βασίζεται σε έναν “κλασικό” νόμο της Φυσικής, όπως αυτόν της Βαρύτητας του Νεύτωνα για να στηρίξει την άποψη ότι, ένα ακόμα Σύμπαν, πέρα από το δικό μας, πρέπει να υπάρχει.


Ο δρ. Baldev υποστηρίζει τη λεγόμενη θεωρία των δύο “Big Bang” (ή του γονικού Σύμπαντος), σύμφωνα με την οποία το Σύμπαν μας έχει ένα κοντινό Σύμπαν-αδελφάκι το οποίο είναι δημιούργημα μιας δεύτερης “Μεγάλης Έκρηξης”.


Ο συλλογισμός του Ινδού κοσμολόγου ξεκινάει από το Νόμο της Έλξης δύο υλικών σωμάτων, για να υποστηρίξει ότι, δεν μπορεί ένα σώμα στο Σύμπαν ή στο διάστημα να υπάρχει μόνο του, χωρίς τη “στήριξη” ενός άλλου σώματος, μεταξύ των οποίων θα ασκείται αμοιβαία έλξη, όπως περιγράφει ο Νόμος της Βαρύτητας του Νεύτωνα (δηλ. ανάλογη της μάζας και αντιστρόφως ανάλογη της απόστασης των δύο σωμάτων). Άρα και το Σύμπαν μας πρέπει να έχει το δίδυμο, συμπληρωματικό του Σύμπαν που να το στηρίζει!


Ακόμα και ο Ήλιος μας που φαίνεται να τριγυρνάει μονάχος του στο διάστημα, στην ουσία δεν είναι μόνος του. Περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας, σε μια τροχιά που για να την διατρέξει χρειάζεται 240.000.000 χρόνια.


Επιπλέον ο δρ. Baldev επισημαίνει ότι, η ύπαρξη ενός ή και περισσότερων Συμπάντων δεν εξαρτάται από το σχήμα του δικού μας Σύμπαντος, το οποίο, διάφορες θεωρίες, το περιγράφουν σφαιρικό ή επίπεδο ή ακόμα και με το σχήμα μιας σέλας αλόγου. Ο Νόμος της Βαρύτητας του Νεύτωνα θα ισχύει έτσι κι αλλιώς και αυτό θα συνεπάγεται την ύπαρξη ενός ακόμα Σύμπαντος!


Τελικά το Σύμπαν μας είναι μοναδικό ή έχει και αδελφάκι; Πέρα από το πλήθος των επιστημονικών θεωριών “ένας Θεός ξέρει!” Ή μήπως δύο; !!!


Πηγή: http://internationalreporter.com/news/read.php?id=442


Μετάφραση – Απόδοση – Σχολιασμός:


Αφήστε μια απάντηση