Μενού
Αρχική / Άρθρα / Μυστήριο !! / U.F.O. – Η Βεδική προσέγγιση

U.F.O. – Η Βεδική προσέγγιση





(Το ακόλουθο είναι μια ομιλία που δόθηκε από τον Atmatattvas Das, 12 Ιουνίου 1993 στο UFO Expo West, Λος Άντζελες, Αεροδρόμιο Hyatt, Καλιφόρνια)


Ο Άνθρωπος, σε αναζήτηση για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του και να εκπληρώσει τους στόχους του, ασκεί την επιρροή του πάνω στις λεπτές στοιχειώδεις δυνάμεις και κερδίζει θεμελιώδεις δυνάμεις. Όλες οι υλικές αποκλίσεις που υπάρχουν σ’ αυτό τον πλανήτη είναι μεταμορφώσεις της γης.


Σύμφωνα με τις Βέδες (τα αρχαία Ινδικά Κείμενα), μια αμελητέα ποσότητα της κοσμικής ενέργειας είναι το ξεχωριστό μικρό σημείο αναγνώρισης (η τάση να θέλουμε να ελέγχουμε και να εκμεταλλευόμαστε τα υλικά της φύσης). Ένα τμήμα αυτού του εγώ είναι ο παλμός του ήχου, και ένα τμήμα αυτού του ήχου είναι ο ατμοσφαιρικός αέρας. Ένα τμήμα του ατμοσφαιρικού αέρα μπαίνει σε φόρμες, καλούπια, και οι φόρμες αποτελούν την ενέργεια του ηλεκτρισμού, ή της ζέστης. Η ζέστη παράγει μυρωδιά ή άρωμα, που ξετυλίγεται σ’ αυτή τη γη. Όλα αυτά μαζί συνδυαζόμενα και κατευθυνόμενα από το νόμο της συνεργασίας αποτελούν το κοσμικό φαινόμενο. Έτσι όλη η διαδικασία της δημιουργίας είναι μια πράξη βαθμιαία εξελίξιμη και αναπτυσσόμενη από το ένα στοιχείο στο άλλο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα για την ποικιλία της γης: τόσα πολλά δέντρα, φυτά, βουνά, ποτάμια, ερπετά, πουλιά, ζώα και ποικιλίες ανθρώπινων ειδών. Η ανθρώπινη μορφή έχει την καλύτερη κατασκευή για αλληλεπίδραση, δηλαδή μια τέλεια θεμελιώδη μορφή για να γεύεται και να μυρίζει. Οι διαφορετικές ποικιλίες ανθρώπινων σωμάτων έχουν παρόμοιες πιο προοδευτικές αντιλήψεις και δυνάμεις δράσης.


Υπάρχουν ποικιλίες ανθρώπινων ζωών σ’ αυτή την ίδια γη, μη προσιτές σε εμάς, μερικές φορές στην ίδια διάσταση, αλλά κυρίως σε πιο υψηλές διαστάσεις. Υπάρχουν επίσης ανθρωποειδή σε άλλους πλανήτες, κάποια στη δική μας διάσταση, αρκετά σε υψηλότερη.


Άλλοι πλανήτες στα ανώτερα πλανητικά συστήματα έχουν όχι μόνο είδη ανθρώπων, αλλά επίσης ζώων και φυτών. Κάποιοι απ’ αυτούς τους πλανήτες έχουν εδάφη από πολύτιμους λίθους όπως σμαράγδια. Γεωλόγοι, βοτανολόγοι και υποτιθέμενοι επιστήμονες υποθέτουν τόσα πολλά για τη ζωή στη γη, αλλά αδυνατούν να εκτιμήσουν τις ποικίλες μορφές της ζωής τόσο εδώ όσο και στους άλλους πλανήτες, λανθασμένα φαντάζονται ότι όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι άδειοι, ακατοίκητοι και γεμάτοι σκόνη. Οι Βέδες αστειεύονται με τέτοιους υλιστές ηγέτες οι οποίοι δοξάζονται από ανθρώπους που έχουν τη νοημοσύνη χοίρων, σκύλων, καμηλών και γαϊδουριών. Τέτοιοι άνθρωποι, που απλά δέχονται γνώσεις μεταδιδόμενες από μεγάλα ζώα, θα απορρίψουν το φαινόμενο Ούφο/Εξωγήινοι σαν κάτι κενό και τίποτα.


Αυτό το θέμα για την ύπαρξη διαφορετικών ειδών όντων και την περιοχή δράσης τους, κ.τ.λ. θα συζητηθεί στο Εργαστήριο μας.


Οι Βέδες λένε. “manujah nivasah”, η ανθρώπινη φύση είναι η κατοικία του ανώτερου. Αλλά σ’ αυτή την υλιστική ύπαρξη υπάρχει πάντα η ιδέα να κυριαρχήσουμε στους πόρους της υλικής φύσης, η οποία δημιουργεί μια σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών ειδών ζωντανών όντων. Παρόλα αυτά υπάρχει ο παγκόσμιος νόμος που φέρνει τάξη μέσα από το χάος και δημιουργεί αρμονία. Στο Βεδικό όραμα, το άτομο αποτελεί ενεργητικό τμήμα του κοσμικού όλου. Δυναμικό όπως είναι, μετατρέπεται σε ενοχλητικό παράγοντα, όταν όμως τους παρουσιάζεται ο δρόμος προς την τελειότητα, μπορεί να παίξει ουσιώδη ρόλο στη βασική αναγνώριση του υπέρτατου νόμου στον εκδηλωμένο κόσμο.


To πανόραμα του κόσμου παρουσιάζει μια διαμάχη και μια ένταση μεταξύ διαμετρικά αντίθετων αξιών, για τις οποίες οι άνθρωποι πάντα ήταν via medium. Αλλά υπάρχει και μια κίνηση συμφωνίας και συνεργασίας. Υπάρχει ένας αγώνας προς το φως, προς την ανάπτυξη της δύναμης προς μια πιο γεμάτη ζωή η οποία είναι ουσιώδης.


Ο θεϊκός νόμος του σύμπαντος καθίσταται, στο ανθρώπινο επίπεδο, εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κανόνες. Έτσι αναπτύχθηκαν αυτά τα μοντέλα κοινωνικής τάξης τα οποία αναμένεται να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για όσους ενδιαφέρονται. Επομένως γεννήθηκε ο πολιτισμός. Το εσωτερικό καθήκον των Βεδών ή “Δάρμα”, και η δράση, ή “Κάρμα”, η συμπαντική τάξη η οποία φέρνει αρμονία εκφράζεται στην άποψη για την αξία του καθήκοντος όπως οίκτος, απλότητα, ειλικρίνεια και αγνότητα. Εκφράζονται στην άποψη της λειτουργίας της αποχής από κρεατοφαγία, μέθη, τζόγο και παράνομο σεξ.


Χάνοντας αυτή την εικόνα της ενοποίησης του ανθρώπου με τον εαυτό του και με το σύμπαν, συλλέγοντας όλες τις ικανότητες και τις δυνάμεις σε ένα κεντρικό σημείο από το οποίο δρα συνολικά, με απόλυτη συναίσθηση, η εγωκεντρική ανθρωπότητα λειτούργησε μόνο για επικίνδυνες καταστροφές στον πλανήτη.


Οι δραστηριότητες του φυσικού κόσμου έχουν την επίδραση στα συμπληρωματικά τους, στα μη φυσικά, και κυρίως στα λεπτότερα επίπεδα όπως το αστρικό, το αιθερικό, το νοητικό και αντίθετα.


Η εκκεντρική βιομηχανική εκμετάλλευση του φυτικού και ζωικού βασιλείου, και των φυσικών πόρων, η υπερβολική αδυναμία στις συναισθηματικές ικανοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής μέχρι του σημείου διαφθοράς – όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους σήμερα σε εγκληματικό στάδιο: όλη η συμπαντική τάξη ενοχλείται από τις ανόητες μας προσπάθειες να είμαστε οι κύριοι του χώρου. Σαν αποτέλεσμα των εγκλημάτων μας, η Φύση ρίχνει πάνω μας αρρώστιες και συχνούς πολέμους μεταξύ εθνών.


Γι’ αυτό οι γείτονες μας έχουν αρχίσει να επεμβαίνουν στις ζωές μας, έτσι ώστε να μπορούν να μας δώσουν το μήνυμα “Γύρνα πίσω στο μονοπάτι άνθρωπε! Σώσε τη Γη – Τώρα!”.


Κάποιοι απ’ αυτούς τους εξωγήινους το έχουν πάρει προσωπικά να καταφέρουν να επιβάλλουν τον κατάλληλο νόμο και τάξη στην περιοχή του πλανήτη μας. Είναι στην ιστορία των Βεδών, ότι άνθρωποι χαμηλών τάξεων παζαρεύουν την προσπάθεια για να αντιγράψουν αυτούς που είναι πιο ψηλά, από κακία για τη θέση και για τις μετριότητες. Αυτό είναι στον νόμο που κυβερνά τις Ψυχές τους. Αυτοί έχουν προοδεύσει πάρα πολύ και σε περίπτωση που καταστρέψουμε τον πληθυσμό της γης, κάνουν σχέδια για να γεμίσουν πάλι τη γη με καλά ανθρώπινα όντα. Παρόλα αυτά, από αυτή την άποψη αυτοί είναι οι απόλυτοι ηγεμόνες, γιατί προσπαθούν να καταφέρουν αυτό συγκεντρώνοντας δείγματα από ανθρώπινα σπερματικά κύτταρα, ωάρια και άλλα υγρά. Αυτό θα συζητηθεί περισσότερο στο Εργαστήριο μας.


Το θέμα των Ούφο (UFO), σύμφωνα με πολλές απόψεις, όσο η εμπειρία πολλών σεβαστών κοινών ανθρώπων, γιόγκι και ασκητών της Ινδίας μας ενδιαφέρει, είναι IFO. Αναγνωρισμένα , «μη αναγνωρισμένα». Ακόμη και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αυξανόμενες επισκέψεις, θεραπείες, πολλά είδη από αυτά που ο σύγχρονος επιστήμονας θα ονόμαζε “υπερφυσικά φαινόμενα”. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στα αρχαία Βεδικά κείμενα για υπερφυσικά φαινόμενα. Οι μαθητές μετά 19ο αιώνα, κυρίως με αποικιακό υπόβαθρο, πάντα προσπαθούσαν να εξηγήσουν κάθε Βεδική αρχή βασιζόμενοι σε ένα αισθητό φυσικό φαινόμενο, ή ιδιαίτερα σε ένα αισθητηριακό αντικείμενο. Οτιδήποτε δεν συμμορφωνόταν με την δική τους αντίληψη απορρίπτονταν σαν “μυθολογία” ή “παράδοση”.


Άλλη μια διάχυτη τάση είναι το διάβασμα Βεδικών εσωτερικών εννοιών βασισμένων σε μετέπειτα κανόνες ορισμού. Ακόμη άλλη μια τάση είναι η διερμηνεία περιγραφών συμβολικά, και η προσπάθεια για διάκριση κάποιων έμμεσων νοημάτων με τις έννοιες του αγνού συλλογισμού και της φιλοσοφικής γυμναστικής. Αν κάποιος μπορούσε να πάρει πληροφορίες από τη Βεδική λογοτεχνία επιστημονικά ,πολλές ερωτήσεις που αντιμετωπίζουμε ως προς την αναζήτηση του UFO/ET φαινομένου μπορούν να απαντηθούν. Μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το φίλο μου Δρ. Richard Thompson στο βιβλίο του “Ομοιότητες εξωγήινων”, αντίγραφα του οποίου θα είναι διαθέσιμα στο περίπτερο και στο Εργαστήριο μας.


Παρουσιάζω μια παλιά παράδοση της ανατολής, εκ μέρους μεγάλων προφητών και αγίων της Βεδικής κουλτούρας, Εμείς επί του παρόντος απευθύνουμε έκκληση προς το ηγετικό έθνος του κόσμου σ’ αυτό τον πλανήτη, συγκεκριμένα, τις ΗΠΑ, να απορρίψουν όλες τις αμφιβολίες, συναισθηματισμούς και καταστολές της αλήθειας και να αρχίσουν τώρα επιστημονικές έρευνες και να ερευνήσει αυτό το ανεπανάληπτο UFO/ET φαινόμενο και να κάνει προόδους στο πεδίο των επιστημών σε ανώτερα επίπεδα. Είθε η ελευθερία και η ευημερία να είναι μαζί σας.


Om Tat Sat! http://www.indiadivine.com/vedas-ufos1.ht


Αφήστε μια απάντηση