Μενού
Αρχική / Άρθρα / Asxetos click Today

Asxetos click Today

Αρθογραφία για την πολιτική , ειδήσεις , σχολιασμός

Κρήτη: Υπάρχει Γεωπολιτική Στρατηγική ;

Γεωπολιτική στρατηγικής ή γεωπολιτική «τσαπατσουλιά» ; Το πλήρες κείμενο μίας επιστολής που θέτει στους παραλήπτες της (Κυβέρνηση, Υπουργεία κλπ) οκτώ καίρια ερωτήματα για την Γεωπολιτική στρατηγική της χώρας στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Λασίθι (Λασιθιστάν).  Μήπως το τοπίο μιας εγκαταλελειμμένης και έρημης νότιας Κρήτης μοιάζει πιο βολικό σε πάσης φύσεως και μορφής επίδοξους γεωπολιτικούς «μνηστήρες» και επενδυτές» ;

Συνέχεια »

17η Ιουνίου: Ο δρόμος προς την κάλπη

Στης 17 Ιουνίου η Ελλάδα, εμείς, θα επιλέξουμε είτε τίποτα στο χέρι είτε δέκα (χωρίς;) καρτέρι. Αν η ριζική αλλαγή δε γίνει σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία αυτού του τόπου, πώς άραγε μπορούμε να έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο;

Συνέχεια »

Πολιτική εκλογική στρατηγική για ηγέτες και απαιτητικούς αναγνώστες

Τους πολέμους τους κερδίζουν οι στρατηγοί τις μάχες οι λοχαγοί. Μία μάχη τέλειωσε. Άλλοι ήταν λοχαγοί και άλλοι στρατηγοί. Τις πανωλεθρίες βέβαια τις παθαίνουν οι στρατηγοί και όχι οι λοχαγοί.Πολιτικό σκάκι και στρατηγική για δυνατούς παίκτες και αναγνώστες.

Συνέχεια »

Οι 79 Μνημονιακές Υποχρεώσεις της Ελλάδας

Διαβάστε όλες τις (79) δεσμεύσεις της χώρας μας σε εφαρμογή του Μνημονίου. Την βαριά ατζέντα υποχρεώσεων θα παραδώσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στη νέα κυβέρνηση, συνεπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Συνέχεια »

Επιστολική ψήφος και ο δεκάλογος κριτικής ανάλυσης

Eνα γνήσιο κομμάτι του απόδημου Ελληνισμού παραμένει χωρίς δικαιώματα, ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα μας άφησαν τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες με το ψεύδος της εισαγωγής της επιστολικής ψήφου, με άνιση μεταχείριση με τους άλλους πολίτες της ΕΕ !

Συνέχεια »

Ο κατάλογος των ατόμων που χάνουν το επίδομα αναπηρίας

Επιδόματα αναπηρίας. Ο βαθμός διαφθοράς ανά κατηγορία δικαιούχων, πληρωμές ανά άτομο. Περίπου 36.294 άτομα που μέχρι σήμερα εισέπρατταν από το Δημόσιο επιδόματα αναπηρίας συνολικής αξίας 110,6 εκατ. ευρώ, δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής και ως εκ τούτου θα σταματήσουν να πληρώνονται.

Συνέχεια »

Αδελφοποιήσεις πόλεων και τεχνογνωσία

Οι αδελφοποιήσεις στηρίζονται στους ενεργούς πολίτες και στον εθελοντισμό και στη συμμετοχή των πολιτών, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, πολιτιστικούς συλλόγους και ενώσεις. Αποτελούν επομένως ευκαιρία για ένδειξη, ερέθισμα και κίνητρο για ενεργή συμμετοχή και εποικοδομητική συνεργασία.

Συνέχεια »

Η Διεθνής έκθεση διαφθοράς αξιώνει αυστηρότερους Νόμους

Η Ελλάδα στην 80η θέση είναι πρωταθλήτρια στη διαφθορά και όσο και αν η τρόικα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας βάλλει Τάξη, φαίνεται ότι η διαφθορά στην Ελλάδα «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Συνέχεια »

Οι αλήθειες, αναλήθειες, φήμες και μύθοι για την Ελλάδα και το Ευρώ

Μία οργανωμένη αντίσταση έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να αποβεί σωτήρια. Κυρίως απαιτείται οι Έλληνες να γίνουν ενεργοί πολίτες και να δημιουργήσουν και στηρίξουν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν την σωτηρία της πατρίδας. Ακόμη ελπίζω.

Συνέχεια »

Σε κλοιό όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό

Διορία μέχρι την Παρασκευή έχουν οι Ελληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό προκειμένου να δικαιολογήσουν τον τρόπο που τα απέκτησαν. Οσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών αλλά και όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον τρόπο απόκτησης των χρημάτων θα δουν τα ονόματά τους δημοσιοποιημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Συνέχεια »

Η πολιτική και κομματική δυσθυμία και τα Μ.Μ.Ε.

Στη χώρα μας η πολιτική δυσθυμία, απογοήτευση χαρακτηρίζεται από την αρνητική τοποθέτηση και αδιαφορία των πολιτών σε σχέση με τις πολιτικές δραστηριότητες και δομές του πολιτικού μας συστήματος και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται την πολιτική και την πολιτική διαπραγμάτευση.

Συνέχεια »

Τουρκικοί εορτασμοί για την πτώση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου

"Μη φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δε μπορούν να πάρουν τη πόλη των 12 εκατομμυρίων, και αν ακόμα τη πάρουν δε μπορούν να τη κατοικήσουν."

Συνέχεια »

Κύργια Δράμας

Τα ΚΥΡΓΙΑ Δράμας, Αρχαία Κρίφλα, κατοικείται από πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, του 1922, της Μ. Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. Το 1941-1944 έπεσε κάτω από την βουλγαρική κατοχή, όπου το 1941 πυρπολήθηκαν τα Κύργια από τους Βουλγάρους και ένας μεγάλος αριθμός ανδρών δολοφονήθηκε.

Συνέχεια »

Εσθονία – Ταλίν. Γνωριμία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Εσθονία απέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του 1991 και αντικατέστησε το ρούβλι με την κορόνα, το 2004 έγινε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Tο πολιτεύματά της είναι προεδρευόμενη κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και το κατά κεφαλή εισόδημα είναι 13.509 δολάρια.

Συνέχεια »

Αϊτή η ταπείνωση του Ναπολέοντα

Οι ρίζες της φτώχειας βρίσκονται στο παρελθόν. Η Αϊτή πληρώνει ακόμα μέχρι σήμερα για την απελευθέρωσή της μπροστά από 200 χρόνια. Επίσης και τότε δεν έπαιρναν σοβαρά οι σπουδαίοι του κόσμου το νησί-κράτος.

Συνέχεια »

Η Κρίση της Ελλάδας χτυπάει αρχικά τον Τουρισμό

Η κρίση στην Ελλάδα: Αιτία είναι πάντα οι άλλοι. Είναι ένα τεστ χαρακτήρα για ολόκληρη τη χώρα: Η Ελλάδα βρίσκεται στην άβυσσο, πρέπει με βεβαιότητα να κάνει οικονομία για να ανεβούν οι εισπράξεις. Και όμως ο λαός και η αντιπολίτευση απωθούν και εκτοπίζουν της πραγματικότητα της κρίσης.

Συνέχεια »