Μενού
Αρχική / Άρθρα / Asxetos click Today / Ποια είναι, αν υπάρχουν, νέα «εάλω»

Ποια είναι, αν υπάρχουν, νέα «εάλω»

Όπως η παρατήρηση ενός φαινόμενου στη Φυσική προηγείται του κανόνα, έτσι έπρεπε να γίνεται και στην πολιτική. Τα δια ταύτα, να έπονται των παρατηρήσεων, εμβαθύνσεων και επεξεργασιών. Οι παρατηρήσεις που ακολουθούν και αφορούν τρία Ελλαδικά «εάλω», αντιστοιχούν και καταλήγουν σε έναν ενιαίο κανόνα.

Πρώτο «εάλω». Η νέα γενιά είναι η μόνη από τις εκατόν τόσες που αριθμεί ο Ελληνικός λαός από υπάρξεως ιστορίας, η οποία εκτός από το γάλα που βύζαξε από τις μάνες της, δεν γνώρισε ποτέ της τη γνήσια διατροφή. Φαγητό με αγνά υλικά που ως γνωστό, ονομάστηκαν βιολογικά. Με αυτά διατράφηκαν όλες οι προηγούμενες, έστω και αν δεν το γνώριζαν. Κάτι που οι εν ζωή γενιές, το οφείλουν στη νέα αλλά και στις επόμενες.


Σε περίπτωση ανάκτησης του διατροφικού μας πολιτισμού, θα συνειδητοποιηθεί ότι η βιολογική γαστρονομία και συγκεκριμένα, η Μεσογειακή διατροφή και η Πολίτικη κουζίνα, αποτελούν την απάντηση στα άλλα είδη της γαστρονομίας. Τόσο στη μεταλλαγμένη κουζίνα των ΗΠΑ, όσο στη μοριακή των εταίρων. Μια απάντηση οικονομική και αναπτυξιακή, όσο επιστημονική. Δηλαδή πολιτική και πολιτισμική.


Δεύτερο. Μπορεί το «εάλω» των γαϊδουριών να εκλαμβάνεται ως παρενέργεια της προόδου, όμως η ουσία είναι ότι ειδικά στην Ελλάδα, συνοδεύεται από νέκρωση της υπαίθρου, παραπέμποντας σε χώρα χωρίς χωριά. Φεύγοντας τα γαϊδουράκια από τη ζωή, πήραν μαζί, τη ζωή των χωριών. Αγροτική αναγέννηση χωρίς αναγέννηση του χωριού, δεν υπάρχει.


Τρίτο. Ανάλογα ισχύουν στην Αθηναϊκή άνοιξη. Οι προπομποί, τα χελιδόνια «εάλω», από ετών. Μπορεί να ενοχοποιείται η τσιμεντοποίηση, αφού η εξαφάνιση του χώματος που αποτελεί πρώτη ύλη για φωλιές, προηγήθηκε. Όμως η ουσία είναι ότι ποτέ ξανά δεν πρόκειται να έρθουν χελιδόνια.


Η Ρώμη κατά το Μάιο έσφυζε από αποδημητικά. Τόσο τουρίστες, όσο χελιδόνια. Αντίθετα, η Αθήνα κλέβει τουρίστες από τις περιφέρειες. Όταν δεν τις αποκεντρώνει τα «εάλω» της, επιβάλει χειμώνα, ίδιον με τον δικό της. Ο πυρήνας του προβλήματος, είναι ο αναπτυξιακός φασισμός της {1}.


__________


Σημείωση {1}, Η έντυπη και τηλεοπτική Αθήνα που σνόμπαρε την πρωτιά στο Κίεβο, θεώρησε ωστόσο αυτονόητη την ιδιοποίηση του οφέλους της, από την πρωτεύουσα. Να διοργανώσει αυτή την Eurovision. Σιγά μην αποφασίσει η Βουλή. Ποιος άλλωστε θα το ζητήσει;


Αφήστε μια απάντηση