Μενού
Αρχική / Άρθρα / Οικονομία & Επιχειρήσεις

Οικονομία & Επιχειρήσεις

Η οικονομία από μία ακάλυπτη πλευρά … και ενίοτε απροκάλυπτη …

Σώστε : Σπίτια, Ευρώ, ΖΩΕΣ. SOS Ελλάδα !

Δημόσια πρόταση έκκληση. Σχεδιασμός Εθνικής Πιστωτικής Λύσης για την ανασυγκρότηση τους Εθνους. Άμεση αναχρηματοδότηση όλων των ενυπόθηκων δανείων με ευνοϊκούς όρους. Η ετήσια δανειακή επιβάρυνση να μειωθεί κατά 60-70% και άνω. Σώστε τώρα Σπίτια, Ευρώ και ΖΩΕΣ.

Συνέχεια »

«Πιστωτικός Αποπληθωρισμός». Και τι θα τρώει το παιδί; Πέτρες ;

Μείωση αξιών ακινήτων, μείωση μισθών, ύφεση και ανεργία. Αποπληθωρισμός αξιών και έλλειμμα δανειοληπτικής ικανότητας.Η εύρυθμη λειτουργία της παραγωγικής δομής της χώρας υπό εκτροχιασμό.; Πόσο κινδυνεύει η συνοχή της κοινωνίας μας ; Έχουμε δει τα χειρότερα ή θα τα δούμε σύντομα ; Γράφοντας για το αύριο…. Σήμερα

Συνέχεια »

Ελεγχόμενη χρεοκοπία. Συνέπειες σε καταθέσεις, δάνεια, κοινωνία κ.ά

Κούρεμα του χρέους. Όλες οι συνέπειες μέσα από 21 ερωτήσεις - απαντήσεις για καταθέσεις, επιτόκια δανείων, ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις, επιχειρήσεις, τιμές αγαθών, ακίνητα ευθύνες. Υπάρχει ελπίδα ; μαζί τα φάγαμε ; .

Συνέχεια »

Οικονομική κρίση και αστικοί μύθοι

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα διαδίδονται ανυπόστατες δικαιολογίες, για να μην αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Οι αστικοί μύθοι μιας οικονομικής κρίσης. Τα γουάν και τα ρούβλια που θα πλήρωναν το χρέος και άλλες, ανάλογες, ιστορίες.

Συνέχεια »

Χρεοκοπία ενός κράτους. Συνέπειες και κόστη

Οι οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις από την χρεοκοπία ενός κράτους είναι βραχυχρόνιες, αρκεί η χρεοκοπία να μην είναι "στρατηγική" (μη απαραίτητη). Μέγιστη σημασία έχει η οριοθέτηση του «σημείου χρεοκοπίας» ( default point) εν συσχετισμό με το πολιτικό κόστος.

Συνέχεια »

Στον δρόμο του ευρώ και της χρεοκοπίας

Μερικοί οικονομολόγοι βλέπουν στο συλλογικό νόμισμα τη διαρκή κρίση, διότι σφίγγουν μαζί χώρες, που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτοί φοβούνται: Ο μεγάλος πάταγος βρίσκεται ακόμα μπροστά. Δεν θα συνεχιστεί ακόμα για πολύ χρόνο, οι νότιες χώρες να εισπράττουν λεφτά από τις πλούσιες χώρες. Η Ευρωπαϊκή φούσκα του χρέους θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Ανεβαίνει περαιτέρω ο κίνδυνος, ότι η φούσκα να σκάσει.

Συνέχεια »

Δημόσιο Χρέος . Ποιοι φταίνε ; Η διάρθρωση του κ.ά

Δημόσιο Xρέος είναι το σύνολο της οφειλής σε χρηματικές μονάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα . Ποιος μεριμνά για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου ; Ποια είναι η διάρθωση του Ελληνικού Χρέους (η λήξη του); Ποια είναι η διαχρονική εξέλιξη του Δημόσιου Χρέους - Ποιοι φταίνε ; Τι σημαίνει χρέος 300 δισ. ;

Συνέχεια »

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) – Παρουσίαση , δομή , σκοποί κ.ά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.

Συνέχεια »

Το Ιαπωνικό οικονομικό σύστημα III

Η βόρεια, νότια και Νοτιανατολική Ασία χαρακτηρίζεται ως περιοχή ενδιαφέροντος των μεγάλων δυνάμεων . Για την Κίνα, τη Ρωσία και την Ιαπωνία ισχύει η Κορέα ως «Γεω- στρατηγικό Κέντρο» της Βόρειο-ανατολικής Ασίας . Το ενδιαφέρον των δυνάμεων ήτανε πάντα η γεωγραφική θέση της χώρας, όπου παρουσιάζει το φαινόμενο κυριαρχίας της Κίνας ή της Ιαπωνίας στην αναφερόμενη περιοχή.

Συνέχεια »

Η Αρχή του Παρέτο (Pareto) και ο κανόνας του 80 – 20 (επιστημονικά)

Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιό της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων. Με άλλα λόγια, ο Κανόνας 80-20 σημαίνει ότι, σε κάθε κατάσταση, λίγοι παράγοντες (20%) είναι ζωτικοί και πολλοί (80%) είναι επουσιώδεις.

Συνέχεια »

Πως να αναπτύξετε την Επιχείρησή σας

Θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε και τι να πρωτοκάνετε; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Ό,τι κι αν κάνετε μέχρι σήμερα για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας καταλήγει να επηρεάζει έναν από τους παρακάτω τρεις αριθμούς.

Συνέχεια »