Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία

Αρθρα, συμβουλές, αναλύσεις για την Ψυχική Υγεία, την Ψυχολογία, αναλύσεις περί ψυχολογίας και ψυχιατρικής, ψυχικές ασθένειες, αυτοβοήθεια, διάγνωση, παιδική ψυχική υγεία, άγχος, αυτοκτονίες κλπ

Δίαιτα: Άγχος και φόβος για το αν θα πετύχει.

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα νιώθουμε Άγχος και φόβο. Νιώθουμε απελπισία, δε θα αντέξω να τελειώσω τη δίαιτα ! Ο φόβος του "κλεψίματος".Πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα μίζερα αισθήματα και να νιώσουμε Δύναμη – Πάθος – Αισιοδοξία ;

Συνέχεια »

Η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο

Η αλήθεια είναι πως η μουσική, μη όντας η ίδια για πολλούς συνειδητή αναγκαιότητα, αποτελεί μέσο τέρψης, έκφρασης, διαπαιδαγώγησης κοινωνικοποίησης και θεραπείας. Μουσική ονομάζουμε μια διαδοχή τόνων που εξελίσσεται στο χρόνο.

Συνέχεια »

Η σωματική άσκηση καταπολεμά την κατάθλιψη ;

Γενικά, είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με τον ερευνητή, ότι η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης, προκαλώντας την έκκριση ορμονών στον εγκέφαλο, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν ευεξία και ευφορία, επιδρώντας ευεργετικά στη διάθεση των ανθρώπων.

Συνέχεια »

Ο Φόβος «συστατικό» του Άγχους

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όπως η χαρά, η λύπη κλπ. Το άγχος είναι μία κατάσταση όπου το μυαλό μας βρίσκεται το ίδιο, και θέτει τον οργανισμό μας, σε μία κατάσταση «συναγερμού» και ετοιμότητας αντίδρασης, σε οτιδήποτε αυτό θεωρεί ως απειλή.

Συνέχεια »

Η ευτυχία είναι στα γονίδια

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να καθορίσουν τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους ένας παράγοντας φαίνεται να παίζει το βασικό του σιωπηλό ρόλο και αυτός δεν είναι άλλος από το γενετικό μας απόθεμα.

Συνέχεια »