Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια

Ταξίδια

Ταξίδια (οδοιπορικά) στην Ελλάδα και τον κόσμο …. ταξίδια sxetika και ονειρεμένα .

Στα χνάρια του Δράκουλα (Ρουμανία – Roumania)

Ο πληθυσμός της χώρας είναι 22 εκ κάτοικοι. Η σημερινή Ρουμανία βρίσκεται στο έδαφος της αρχαίας Δακίας κάτοικοι της οποίας ήταν σκυθικά φύλα, όπως οι Γέτες και οι Δάκες. Το 14ο αι. στην περιοχή διαμορφώθηκαν τρεις ηγεμονίες, η Βλαχία και η Μολδαβία και δυτικά και βορειότερα αυτών η Τρανσυλβανία, που στο μεγαλύτερο διάστημα βρισκόταν υπό ουγγρική κηδεμονία.

Συνέχεια »

Γένοβα (Genova) προορισμός με ατού

Η Γένοβα (Genova) είναι πόλη της Ιταλίας και πρωτεύουσα της Λιγουρίας, στο κέντρο του ομώνυμου κόλπου. Με το που φτάνεις εντυπωσιάζεσαι από πολλά κτίρια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού. Διατηρούνται επίσης σε καλή κατάσταση και αρκετές εκκλησίες, καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε ο Κολόμβος.

Συνέχεια »

Ζεύγμα. Mια ελληνική πόλη κάτω από τα νερά του Ευφράτη

Η Ζεύγμα ήταν αρχαία ελληνιστική πόλη στη σημερινή νότιο ανατολική Τουρκία. Το 80% του αρχαιολογικού της χώρου βρίσκεται από το 2000 βυθισμένο στην τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε από το φράγμα Μπιρετσίκ.

Συνέχεια »

Μέτσοβο, ταξίδι σε Αλπικό τοπίο

Το Μέτσοβο γίνεται πόλος έλξης κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή, που απέχει 64 χλμ. από τα Ιωάννινα. Καταλαβαίνεις ότι έρχεται Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο από τον αριθμό των πούλμαν που αυξάνεται στην πλατεία και από τα λασπωμένα SUV των εκδρομέων.

Συνέχεια »

Η Θεσσαλονίκη του μύθου

Η Θεσσαλονίκη του Πεντζίκη, του Μπακόλα, του Καζαντζή, του Ιωάννου, του Ναρ, του Ταχτσή, αλλά και του Εντμουντ Κίλι, του Μισέλ Μπιτόρ και του Λακαριέρ. Έλληνες και ξένοι συγγραφείς που μεταστοιχείωσαν την πρώτη ύλη της πόλης σε μιαν «άλλη» Θεσσαλονίκη.

Συνέχεια »

Κιρκιντζές, Τα Ματωμένα Χώματα

Ο Κιρκιντζές σήμερα είναι ένα χωριό 600 κατοίκων, στα τουρκικά ονομάζεται Σιρίντζε (Sirince) και φωλιάζει στις πλαγιές των λόφων του βουνού Ovacik Dag, σε υψόμετρο 400-500 μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση 59 χλμ. ΝΑ από τη Σμύρνη, 37 χλμ. από το Αϊδίνι, 2 χλμ. από την Έφες, 8 από την Έφεσο και 18 από το Κουσάντασι.

Συνέχεια »

Η ανεξερεύνητη Αϊτή

Χρωστάμε πολλά, οι Έλληνες στη δύστυχη αυτή χώρα. Στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας αναγνώρισης - υποστήριξης της Ελληνικής Επανάστασης της «Επιτροπής του Παρισιού» υπό τον Κοραή, ο πρόεδρος τότε της μικρής νησιωτικής Δημοκρατίας, συγκινητικά αναγνώρισε τη χώρα μας, πρώτος σε όλο τον κόσμο και ευχήθηκε τη νίκη της Επανάστασης.

Συνέχεια »

Φλας στο Κιργιστάν (Κιργιζία – kirgistan – Μπισκέκ)

Το Κιργιστάν (Кыргызстан), είναι μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και επιβλητικές βουνοκορφές. Εκεί η λέξη τουρισμός είναι σχεδόν άγνωστη. Απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Συνέχεια »

Βερσαλλίες (Παρίσι): Ανάκτορα απίστευτης χλιδής

Οι Βερσαλλίες ξεκίνησαν από μια πράξη ζήλειας. Ο Λουδοβίκος ο 14ος είχε επισκεφθεί τον υπέροχο πύργο ενός υπουργού του. Ο Βασιλιάς εξοργίσθηκε τόσο με τον υπερβολικό πλούτο του κατωτέρου του, που τον φυλάκισε και λεηλάτησε τον πύργο. Στη συνέχεια ο βασιλιάς παράγγειλε ένα νέο παλάτι για να βάλει τα λάφυρα.

Συνέχεια »

Σύρος, η γόησσα των Κυκλάδων

Η Σύρος, πρωτεύουσα και αρχόντισσα των Κυκλάδων, είναι ένα ρομαντικό νησί και μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους επισκέπτες. Νότια της Ερμούπολης βρίσκονται οι οικισμοί Μάμα και Άνω Μάνα με θαυμάσιες νεοκλασικές επαύλεις και η Αζόλιμνος η πιο κοντινή παραλία στην Ερμούπολη με πολλά καταλύματα και ταβέρνες. Τα χωριά της μοναδικά για ευχάριστες εκδρομές και διακοπές, πανελληνίως γνωστά και από το λαϊκό άσμα του Συριανού βάρδου Μάρκου Βαμβακάρη «Θα σε πάρω να γυρίσω Φοίνικα, Παρακοπή, Γαλησσά και Ντελαγκράτσια…»

Συνέχεια »

Πράγα, η πόλη που μου έμαθε τα παραμύθια

Τι να πρωτοθυμηθώ από τα ταξίδια μου στην Πράγα που μου έμαθε τα παραμύθια. Η πόλη του Κάφκα δεν είναι μόνο ένα υπαίθριο μουσείο μπαρόκ, ροκοκό, αναγεννησιακής και γοτθικής αρχιτεκτονικής, αλλά και μια ολοζώντανη πόλη με μποέμ ατμόσφαιρα, street life και πολύ μουσική.

Συνέχεια »

Kitzbuehel – Αυστρία

Με µια ιστορία που ξεκινά τον 14ο αιώνα, το Kitzbuehel θεωρείται σήµερα ένα από τα πιο ζωντανά και καλά οργανωµένα χειµερινά θέρετρα. Γραφικό και πανέµορφο, αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στα στενά του και να παρατηρήσει την παραδοσιακή τυρολέζικη αρχιτεκτονική και τους περιποιηµένους πεζόδροµούς του.

Συνέχεια »

Η χώρα – ορχήστρα

"Αυστρία δεν είναι μόνο η Βιέννη. Ούτε μόνο οι μπαρόκ εκκλησίες, τα γεμάτα θησαυρούς μουσεία και τα βουκολικά πάρκα. Για πολλούς Αυστρία σημαίνει Άλπεις και θέρετρα πολυτελείας για απολαύσεις χωρίς ενοχές".

Συνέχεια »