Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Η Κρήτη και το Ιόνιο Πέλαγος δικαίωσαν, για μία ακόμη φορά, τη φήμη τους ως οι περιοχές που διαθέτουν τις ομορφότερες και τις πλέον καθαρές θάλασσες, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Ίντερνετ

Η ηλεκτρονική κάλπη ανέδειξε πρώτη την παραλία του Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας (φωτογραφία) στην οποία απονέμεται το φετινό πρώτο «γαλάζιο μετάλλιο» για την καλύτερη παραλία της χώρας.

«Έχουμε τις ομορφότερες ακτές, μπορούμε και τις καθαρότερες» είναι το σύνθημα της ιστοσελίδας www.thalassa.gr που ανέδειξε τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ελλάδας για την περίοδο 2004–2005 μέσω ψηφοφορίας που έγινε από 51 χώρες. Η εν λόγω ψηφοφορία αποτελεί μέρος του εθνικού προγράμματος “Για καθαρές θάλασσες και ακτές”, που είναι εδώ και 12 χρόνια γνωστό παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο site αναγνωρίστηκε επίσημα το 2000 και αποτελεί έξοχο παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης”, όπως υποστήριξε η τότε επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Μάργκαρετ Βάλστρομ.

Οι δέκα παραλίες που επιλέχθηκαν ως οι καθαρότερες της Ελλάδας θα βραβευτούν με Γαλάζια Μετάλλια, τα οποία θα απονεμηθούν από την Green Greece στους δημάρχους της επικράτειας των οποίων ανήκουν, ως αναγνώριση των προσπαθειών τους, αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη θέληση για διατήρηση της ομορφιάς και της καθαριότητας στις ακτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων ακτών της Ελλάδας συνεχίζεται για την περίοδο 2005–2006 και όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν κάποια παραλία μπορούν να επισκεφτούν το site www.thalassa.gr.

Τα Γαλάζια Μετάλλια απονέμονται στις παρακάτω παραλίες:

1ο Βραβείο: Πόρτο Κατσίκι, Δήμος Απολλωνίων, Λευκάδα

 

2ο Βραβείο: Μύρτος, Δήμος Πυλαρέων, Κεφαλληνία

 

3ο Βραβείο: Αγιος Προκόπιος, Δήμος Νάξου, Κυκλάδες

 

4ο Βραβείο: Ζαχάρω, Δήμος Ζαχάρως, Ηλεία

 

5ο Βραβείο: Κάθισμα, Δήμος Λευκάδος, Λευκάδα

 

6ο Βραβείο: Σάρτη, Δήμος Τορώνης, Χαλκιδική

 

7ο Βραβείο: Κουκουναριές, Δήμος Σκιάθου, Μαγνησία

 

8ο Βραβείο: Γέρακας, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

 

9ο Βραβείο: Καλογριά, Δήμος Λαρισσού Αχαΐας

 

10ο Βραβείο: Φαλάσαρνα, Δήμος Κισσάμου Χανίων

 

Στην 11η θέση αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται η παραλία Βατερά Πολυχνίτου Λέσβου, ενώ στη 12η η παραλία Ελιά στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της οργάνωσης Green Greece, «τα 16.000 χιλιόμετρα απέραντου και καθαρού γαλάζιου αξιοποιούνται με τις δραστηριότητές της, όπως αρμόζει στη βαριά βιομηχανία που είναι ο τουρισμός για τη χώρα μας».

Μην ξεχάσετε να δείτε και το άρθρο μας Γαλάζιες Σημαίες 2005 – Blue Flag 2005


Αφήστε μια απάντηση