Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Η Κρήτη μας έβγαλε ασπροπρόσωπους

Η Κρήτη μας έβγαλε ασπροπρόσωπους

Έχει ενδιαφέρον, πριν τη νέα τουριστική σαιζόν και λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, να δούμε τα βραβεία που απένειμαν οι αναγνώστες του πιο έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο.

Κατ αρχήν τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά για τη χώρα μας. Οι ελληνικές χάρες έχουν γοητεύσει μια μεγάλη μερίδα τουριστών. Μέχρι πέρυσι ασπροπρόσωπους μας έβγαζε για δύο συνεχείς χρονιές η Σαντορίνη. Φέτος την έκπληξη έκανε η Κρήτη. Έπιασε την 18η θέση και η Κύπρος την 20η.

Αδιαφιλονίκητος νικητής στον κατάλογο των νησιών αναδείχθηκαν οι Μαλδίβες, με δεύτερο το Μπαλί. Στην τρίτη θέση οι αναγνώστες κατέταξαν τη Μαγιόρκα, στην τέταρτη το Μαυρίκιο και στην πέμπτη τη Σικελία. Ακολουθούν οι Σεϋχέλλες, η Σρι Λάνκα, τα νησιά Μπαρμπέϊντος, ενώ η Σαντορίνη βρίσκεται στη 15η θέση, μετά τη Σαρδηνία και την Κορσική. Στη 16η θέση είναι το Κάπρι, ακολουθεί η Ζανζιβάρη, 18η είναι η Κρήτη, αμέσως μετά οι Μπαχάμες και 20η η Κύπρος.

Η σουϊτα του “Cipriani” στη Βενετία κοστίζει 8.043 ευρώ τη βραδιά!

 

Το πιο έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό κρύβει και μία άλλη έκπληξη στη λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες του πλανήτη. Οι αναγνώστες του “Τraveller” κατέταξαν την Ελλάδα στη 10η θέση. Πρώτη αναδείχτηκε η Ιταλία και ακολουθούν η Αυστραλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ταϊλάνδη, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Αφρική, η Ισπανία, η Ινδία.

Δυστυχώς από τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου απουσιάζει η Αθήνα. Ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή, λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Ανεξήγητο, ενώ μέχρι τώρα είθισται η πόλη που αναλάμβανε τους Ολυμπιακούς δεχόταν, εισέπραττε τις επιπτώσεις του γεγονότος. Αυτό το αρνητικό παράδοξο, προολυμπιακή χρονιά, συμβαίνει για πρώτη φορά.

Στο ίδιο δημοψήφισμα η Ιταλία κατάφερε να δει τρεις πόλεις της στην πρώτη δεκάδα. Λόγω κουλτούρας, κτιρίων και εστιατορίων πρώτευσε η Ρώμη. Δεύτερο ήρθε το Παρίσι, 3ο το Σίδνεϊ, 4η η Ν. Υόρκη, 5η η Βενετία, 6η η Βαρκελώνη, 7η η Φλωρεντία και συμπληρώνουν τη 10άδα η Σεβίλλη, η Σιγκαπούρη και η Πράγα.

Ποιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη? Η πλειoψηφία των αναγνωστών του περιοδικού “Traveller” έχει στην καρδιά του το “Cipriani Hotel” στη Βενετία. Αναδείχτηκε πρώτο στην Ευρώπη και 2ο στον κόσμο για την τοποθεσία, το ευγενικό προσωπικό, την άψογη εξυπηρέτηση, το καλό φαγητό και τις ανέσεις. Δεύτερο ήρθε το “San Domenico” στη Σικελία, ενώ τη 10η θέση κατέλαβε το “Ελούντα Μπητς” στην Κρήτη και τη 15η το «Anassa” της Κύπρου, που είναι αγαπημένος προορισμός πολλών πλούσιων και διάσημων. Η κορυφή στα ξενοδοχεία της Μ. Βρετανίας είναι κατειλημμένη από το “Ritz” του Λονδίνου.

Αδιαφιλονίκητα πρώτες οι Μαλδίβες, τελευταίος παράδεισος στη γη.

 

Από τα αεροδρόμια φυσικά απουσιάζει της Ρόδου (ανακαινίζεται), όπου οι τουρίστες περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για να παραλάβουν τις βαλίτσες τους. Ας μη ξύνουμε όμως πληγές…Ώρα να μάθετε ποια ξεχωρίζουν για την καθαριότητα, το ντιζάϊν και τα ψώνια στο τμήμα αφορολογήτων. Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ντουμπάϊ. Δεύτερο ψηφίστηκε της Κουάλα Λουμπούρ. Ακολουθούν τα αεροδρόμια του Βανκούβερ, το Χήθροου στο Λονδίνο, του Αμστερνταμ, της Ζυρίχης και του Ελσίνκι. Απουσιάζει από την πρώτη 10άδα το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. Και προς μεγάλη μας έκπληξη λείπει και το νεότευκτο Ελ. Βενιζέλος.

Παρηγοριά στα αεροπορικά μας πράγματα αποτελεί η παρουσία της “Eazy Jet” που κατέλαβε την 3η θέση στη λίστα με τις καλύτερες εταιρίες κοντινών πτήσεων. Πρώτη αεροπορική εταιρία είναι “British Airways”.

Μοναδικές αποδράσεις που «ξορκίζουν» τη χειμωνιάτικη μελαγχολία. Χάρη στο δημοψήφισμα του περιοδικού “Traveller” κάναμε –έστω και νοερά- ταξίδια που αγγίζουν την ψυχή και ικανοποιούν το αίσθημα φυγής από τη ρουτίνα. Ταξίδια που φορτίζουν της μπαταρίες και ανεβάζουν τη διάθεση, που «ανοίγουν» το μυαλό και γίνονται εμπειρίες ζωής. Ταξίδια για όλους- σε κάθε γωνιά του πλανήτη . Και το σπουδαιότερο τσεκάραμε τις καλύτερες διευθύνσεις στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.


Αφήστε μια απάντηση