Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Γλυκόπικρη γεύση Ανατολής

Γλυκόπικρη γεύση Ανατολής

Η Ρόδος και το Μαρμαρίς, με τις πόλεις-κράτη τους, αποτελούσαν τη «Δωρική Εξάπολη», μια ομοσπονδία πόλεων-κρατών, που είναι δυνατόν να θεωρηθεί πρόδρομος των ομόσπονδων κρατών και αυτής ακόμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Είναι τέτοια η τουριστική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί στη Μαρμαρίδα που ελάχιστα κομμάτια της θυμίζουν πια εικόνες Ανατολής. Απλό παράδειγμα ο ιμάμης που ακούγεται από τα μεγάφωνα των τζαμιών, αλλά μόνο λιγοστοί γέροντες προσκυνούν στο κάλεσμά του.



Watch Marmaris Turkey in Travel Videos  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Βέβαια, όσο απομακρύνεσαι από την τουριστική υπερφόρτωση του Μαρμαρά προς τα γύρω χωριά, τόσο ξεκαθαρίζει μέσα σου το τοπίο. Όπου να κοιτάξεις ανακαλύπτεις κάτι νέο, νιώθεις τουρίστας σε γνώριμη χώρα. Παντού διαφημίζουν αμέτρητες εκδρομές σε αρχαιοελληνικά μνημεία που σου θυμίζουν Ελλάδα με γλυκόπικρη γεύση Ανατολής.



Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε το Μαρμαρά. Ο πρώτος είναι για να διαπιστώσετε πως εννοούν οι γείτονές μας τον όρο τουρισμός και υπηρεσίες. Ο δεύτερος γιατί θυμίζει πατρίδα όταν επισκεφθείτε τα αρχαία μνημεία της ευρύτερης περιοχής.



Marmaris info


Το Ροδιακό κράτος στη Μικρά Ασία


Αφήστε μια απάντηση