Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Μαϊάμι, η πόλη της ηδονής

Μαϊάμι, η πόλη της ηδονής

Γυάλινοι ουρανοξύστες που σου κόβουν την ανάσα, ατέλειωτες οδογέφυρες και εντυπωσιακές βίλες με πελώριες πισίνες. Πολυτελή γιοτ, μοντέλα και στάρλετ στην πιο διάσημη παραλία και μαύροι ράπερ με ανοιχτά πολύχρωμα αυτοκίνητα. Αυτό είναι το αληθινό Μαϊάμι, μια πόλη επηρεασμένη από τις νέες ιδέες των μεταναστών από την Αμερική και την Καραϊβική.

Το σίγουρο είναι πως οι ετερόκλητες εικόνες της δεν θυμίζουν μία  συνηθισμένη αμερικανική πόλη, αλλά χαρακτηρίζεται ως η πιο «καυτή πόλη» των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μια πόλη άκρως ενδιαφέρουσα καθώς ο επισκέπτης από τη μια μαγεύετε από τις τρομερές βίλες των πλουσίων κι από την άλλη υπάρχει η φτωχική περιοχή του ποταμού. Ο κόσμος της είναι κυρίως Κουβανοί γι αυτό στους δρόμους ακούτε περισσότερο ισπανικά παρά αγγλικά.

Κάνετε μια βόλτα στην περιοχή Desing District που ενώνει την παραλία με το κέντρο, επισκεφθείτε μια από τις πολλές γκαλερί όπου τουρίστες μ ένα ποτό στο χέρι χορεύουν υπό τους  ήχους των d.j. που κατακλύζουν πλέον τους περισσότερους χώρους τέχνης και βέβαια κάνετε ένα πέρασμα από τη φημισμένη Downtown, που θυμίζει καρτ ποστάλ της δεκαετίας του ’50.

 

Εδώ βίντεο από το Μαϊάμι

Να επισκεφθείτε το πολιτιστικό κέντρο Μέτρο-Ντέιντ και το ιστορικό μουσείο της Νότιας Φλόριντα. Ο πιο φημισμένος πολιτιστικός οργανισμός της πόλης η Performing Art Center , σχεδιασμένη από τον σταρ της αρχιτεκτονικής Cesar Pulli, είναι μια γιγαντιαία κατασκευή που συγκεντρώνει κάτω από τη γυάλινη οροφή της πέντε θέατρα με διαφορετικούς θιάσους.  Η πιο νέα γειτονιά των καλλιτεχνών και φωτογράφων βρίσκεται κατά μήκος της Nw2 Avenue, στη γεμάτη Πορτορικανούς περιοχή Wynwood.

Το πιο φημισμένο μουσείο της πόλης είναι το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αφιερωμένο στους έξι εκατομμύρια Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Υπάρχουν πέντε κτίρια, όλα κατασκευασμένα με πέτρα και μάρμαρο από την Ιερουσαλήμ.

Αν έχετε παιδιά μαζί σας μη παραλείψετε να πάτε στο Seaquarium για να δουν μια παράσταση από γυμνασμένα δελφίνια του Ειρηνικού, φώκιες και φάλαινες δολοφόνους. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στη λίμνη των δελφινιών και να παίξετε μαζί τους.

Η πρώτη μας βόλτα ξεκίνησε από το λιμάνι που φιλοξενεί τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Για να προσανατολισθούμε ρίξαμε μια ματιά  στο εμπορικό του κέντρο και τα πολυτελή ξενοδοχεία στη νότια πλευρά της πόλης. Στο κέντρο κάντε μια στάση στο Bayside για να φάτε τα μοναδικά τεράστια σάντουιτς και στη συνέχεια πάτε στην περιοχή Αρ ντεκό στην καρδιά του Σάουθ Μπητς, διατηρητέα περιοχή, όπου από το 1979 ούτε κτίζονται ούτε γκρεμίζονται κτίρια. Θα θαυμάσετε τουλάχιστον τετρακόσια ιστορικά κτίρια, πολλά από τα οποία δεν είναι ψηλότερα από τους φοίνικες.

Μη παραλείψετε να πάτε στη Μικρή Αβάνα, τη γειτονιά που διασχίζει ο ποταμός Μαϊάμι και μένουν πρόσφυγες από την Κούβα. Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα όλα τα μαγαζιά κλείνουν αργά το βράδυ και η ατμόσφαιρα είναι πολύ γιορτινή με χορούς σάλσα και ζωντανή η ηχογραφημένη μουσική. Επίσης θα δείτε ηλικιωμένους που φορούν guayaberas (πουκάμισα) να παίζουν ντόμινο, να συζητούν  πολιτικά η να ασχολούνται με το τύλιγμα των πούρων. Επίδειξη για τους τουρίστες γίνεται στο μικρό εργοστάσιο πούρων La Tradicion Cubana. Καρδιά της συνοικίας είναι η Calle Ocho, όπου συνιστούμε να δοκιμάσετε ένα guarapo (χυμό ζαχαροκάλαμου), ένα cafe con leche (καφέ με γάλα) η μια δαχτυλήθρα κουβανέζικο εσπρέσο. Στα πνευματικά μαγαζιά της Santeria μπορείτε ν αγοράσετε κεριά, σπρέι, λιβάνια και φυλαχτά για προσευχή, εξωτικά πουλιά και το σαπούνι «Stop Gossip”.

Το αυθεντικό Μαϊάμι θα το δείτε και θα το απολαύσετε βράδυ στα μαγαζιά με τις πολύχρωμες γιγαντιαίες επιγραφές νέον. Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις οι ντίσκο κλείνουν στον παράδεισο της ραπ το κέφι φουντώνει. Στη S. Miami Ave μπορείτε να δείτε και το φημισμένο Tobacco Road το πρώτο μαγαζί που πήρε άδεια τη δεκαετία του ’20 να πουλάει αλκοόλ.  Υπ όψη ότι την εποχή που κυριαρχούσε ο νόμος περί ποτοαπαγόρευσης στη Φλόριντα το αλκοόλ έρεε άφθονο, ενώ παράλληλα παντού παίζονταν τυχερά παιγνίδια.

Είναι πραγματικά δύσκολο να απαριθμήσει κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η πόλη σε ό,τι φανταστείτε! Μπορείτε να χαθείτε μέσα στα κολοσσιαία καταστήματα Σαξ, Μπέγιερσντορφ και στην Πέμπτη Λεωφόρο ή, αν προτιμάτε να ζήσετε έντονα στο ρυθμό της πόλης, σας συνιστούμε να περπατήσετε στους δρόμους της όσο αντέχετε. Χαρείτε τη βόλτα σας στην Ocean Drive, όπου κυκλοφορούν συλλεκτικές Mustang και μεγαλοπρεπείς Harley Davinson και συχνάζουν μοντέλα και ηθοποιοί.

Κι αν ο καιρός είναι κατάλληλος πάτε στη φημισμένη παραλία Σάουθ Μπητς, όπου «καλλιτέχνες» δημιουργούν ολόκληρους πύργους από άμμο. Ο πρώτος παράλληλος από την Ocean Drive είναι η Collins Avenue, περιοχή γνωστή ως ΜΙΜΟ που χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και λάμψη, καθώς εδώ υπάρχουν πολλά καταστήματα διάσημων σχεδιαστών. Καλές αγορές μπορείτε να κάνετε και στην Wasington Avenue αλλά και γύρω από τη Lincoln Road Mall, όπου στα καφέ της συχνάζουν και πάρα πολλά μοντέλα.

Στην περιήγησή σας μη ξεχάσετε το Κόκονατ Γκρόουβ, την περιοχή με τα σπίτια των πλουσίων. Να επισκεφθείτε τα Κόραλ Γκέιμπλς, μια περιοχή που απαιτεί ποδαρόδρομο. Και φυσικά προσπαθήστε να κάνετε μια βόλτα στο Star Island, τη γειτονιά των διασήμων όπου οι δρόμοι φυλάσσονται από τα μάτια των αδιάκριτων με ειδική ασφάλεια. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε από κοντά τη Τζούλια Ρόμπερτς, τον σερ Σον Κόνερι, τη Τζένιφερ Λόπεζ και την Γκλόρια Έστεφαν.

Η λεωφόρος Μπρίκελ αποκαλείται «λεωφόρος των εκατομμυριούχων», η περιοχή Κόραλ Κέιμπλς με τα πιο ακριβά καταστήματα του κόσμου, το Κόκονατ Γκρόουβ με την εντυπωσιακή βίλα Βίσκαγια, χτισμένη για το βιομήχανο Τζέϊμς Ντίρινγκ το 1916. Η βίλα έχει επίπλωση, ταπισερί, πίνακες και 300 παραλιακά στρέμματα κήπου (κάποτε ήταν 1800).

Την επόμενη ελεύθερη μέρα αξίζει να κάνετε μια εκδρομή στα Έβεργκλεϊντς,  ένα βαλτότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και χιλιάδες άγρια ζώα, όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Βάλτος».

Οι θάλασσα στο Μαϊάμι Μπητς δεν συγκρίνεται με τη Μεσόγειο, αλλά έχει τις καλύτερες πλαζ σε σχέση με άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Υπάρχουν παραλίες για κάθε περίσταση. Για ησυχία γύρω από τη 53rd St., για οικογένειες με γκριλ μπάρμπεκιου και στερεοφωνικά η Crandon Park Beach, για γυμνισμό (είναι νόμιμος) το Haulover Beach Park, για γκέϊ, αλλά και σούπερ μόντελ  το Crunch, για γουίντ σέρφιγκ η Hobie Beach, για κολύμπι το Surfside.

 11 λόγοι που ευχαρίστως θα ξεκινούσα και πάλι αυτό το ταξίδι

Για να κάνω το γύρο του λιμανιού με πλοίο και να δω όλα τα πολυτελή γιοτ, τις επαύλεις των διασήμων και τα ακριβά εστιατόρια.

Για να περιπλανηθώ στη περιοχή Art Deco, στο κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης με έντονη νυχτερινή ζωή, κτίρια σε παστέλ χρώματα και να επισκεφθώ το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Για να δω από κοντά το σπίτι – παλάτι του Versace, που στο κατώφλι του δολοφονήθηκε το 1997 ο μεγάλος μόδιστρος.

Για να κάνω βόλτα στον παραμυθένιο κήπο του Vizcaya.

Για να μη χορταίνει το μάτι να βλέπει στη Promenade μοντέλα που κοσμούν εξώφυλλα περιοδικών μόδας και στο Bass Museum  έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Λοτρέκ και ο Ρούμπενς.

Για να επισκεφθώ το Μουσείο Επιστήμης και το Πλανητάριο.

Για να βαδίσω στην Espanola Way, ανάμεσα σε μικρές γκαλερί και καφέ.

Για να περπατήσω ηλιοβασίλεμα στην παραλία Glitter Beach, χωρίς να γεμίσω άμμο.

Για να δροσιστώ με guarapo στη Μικρή Αβάνα.

Για να κάνω ψώνια που θα ζηλεύουν οι γνωστοί.

Για να πάω εκδρομή στο Κι Γουέστ, το τελευταίο από τα νησιά Κι της Φλόριντα.

Μαϊάμι, μια πόλη με ιστορία μόλις λίγων χρόνων- μόλις το 1996 γιόρτασε τα 100 χρόνια της! Με ιδανικό κλίμα, ήλιο και αμμώδεις παραλίες αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα  τουριστικά θέρετρα των Η.Π.Α. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι Ινδιάνοι Τεκέστα. Λίγο μετά την επαφή των Ισπανών με τους Τεκέστα, οι ασθένειες και η βία που ασκήθηκε σε βάρος τους αποδεκάτισε τον πληθυσμό τους. Οι Ισπανοί παραχώρησαν τη Φλόριντα στους Βρετανούς το 1763, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την Αβάνα της Κούβας, αλλά την πήραν πίσω στο τέλος της Αμερικανικής Επανάστασης το 1783. Το 1817 οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να την κρατήσουν για «λογαριασμό» της Ισπανίας, η οποία τους την παραχώρησε επίσημα τέσσερα χρόνια αργότερα.

Για να προσανατολισθείτε καλύτερα είναι απαραίτητος ο χάρτης. Πριν από τα ονόματα των δρόμων υπάρχει το διακριτικό ανατολής (E), δύσης (W), βορρά (N), νότου (S) και μετά η αρίθμηση σε σχέση πόσο ανατολικά η δυτικά είναι από τη Miami ave. Το Μαϊάμι είναι στην ηπειρωτική χώρα και η πόλη του Μαϊάμι Μπητς καλύπτει ένα μικρό νησί περίπου τέσσερα μίλια ανατολικά στην Biscayne.

Τι θα ψωνίσετε

Μαϊάμι, ο παράδεισος του καταναλωτή. Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα βρίσκονται στην Collins ave, οι μπουτίκ στη Σάουθ Μπητς και τα μικρά ενδιαφέροντα μαγαζάκια στη Μικρή Αβάνα. Αν και παράνομες όλες οι εισαγωγές από την Κούβα στην Calle Ocho πουλούν πούρα που καλλιεργούνται με κουβανέζικους σπόρους στη Δομινικανή Δημοκρατία.  Ο Ερνέστο Κουρίγιο, ιδιοκτήτης του El Credoto Cigars διαθέτει πολλά είδη και προτείνει στους μερακλήδες του καπνού την ποικιλία La Gloria Cubana.

Διαμονή

H πόλη έχει πάνω από 100 ξενοδοχεία με περίπου 8.000 κλίνες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στη South Beach. Στην τιμή των δωματίων προστίθεται φόρος 12,5% και σε ορισμένα σέρβις 15%. Ενδεικτικά κάποιες διευθύνσεις:

WYNDHAM MIAMI BEACH RESORT 4* Βρίσκεται δίπλα στον ωκεανό, διαθέτει ιδιωτική παραλία και απέχει 10 λεπτά από την περιοχή Art Deco. Έχει 424 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, καφετιέρα, πρέσα σιδερώματος. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, spa, θαλάσσια σπορ, γήπεδο τένις. http://miamibeachresortandspa.com/

RONEY PALACE BEACH RESORT 4* Βρίσκεται στην καρδιά της Νότιας Ακτής του Μαϊάμι, πάνω στην παραλία, κοντά στην περιοχή Art Deco και στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. Έχει 585 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, καφετιέρα, πρέσα σιδερώματος. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, θαλάσσια σπορ. http://www.lodgingbest.com/miami/124738.html

THE PALMS 4* Παραλιακό ξενοδοχείο βόρεια της περιοχής Art Deco. Έχει 243 δωμάτια με κλιματισμό, καλωδιακή τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, χρηματοκιβώτιο. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, business center. http://travel.yahoo.com/p-hotel-352515-the_palms_south_beach-i

HYATT REGENCY 4* Μοντέρνο ξενοδοχείο στις όχθες του ποταμού του Μαϊάμι στο κέντρο της πόλης, συνδέεται με το συνεδριακό κέντρο. Έχει 615 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, καφετιέρα, φαξ, χρηματοκιβώτιο. Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, business center. http://miamiregency.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp

FONTAINEBLEAU HILTON 5*  Πολυτελές γνωστό ξενοδοχείο, αποτελείται από 3 κτίρια και βρίσκεται σε τροπικό κήπο πάνω στη παραλία. Έχει 1.206 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, καφετιέρα, πρέσα σιδερώματος, χρηματοκιβώτιο, βεράντα. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήριο, πισίνα, κέντρο ομορφιάς, θαλάσσια σπορ. http://www.fontainebleau.com/    

DELANO 5* Αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, ξενοδοχείο του Ian Schrager, ιδιαίτερα δημοφιλές στο καλλιτεχνικό jet set. Βρίσκεται στην περιοχή Art Deco, πάνω στην παραλία. Έχει 238 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, χρηματοκιβώτιο. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, θαλάσσια σπορ, σινεμά. http://www.delano-hotel.com/delano_hotel_rooms.asp

LOEWS MIAMI BEACH RESORT 5*  Ξενοδοχείο της αλυσίδας Loews Hotels, με ιδιωτική παραλία στο κέντρο της South Beach. Έχει 800 δωμάτια με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, μίνι μπαρ, πρέσα παντελονιών. Διαθέτει εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, κατάστημα, θαλάσσια σπορ. http://www.loewshotels.com/en/Hotels/Miami-Beach-Hotel/Tour/RoomsSuitesGallery.aspx

Επίσης δείτε:

Κι άλλες προτάσεις για διαμονή εδώ

Η πόλη σε εικόνες εδώ

Φαγητό

Τα εστιατόρια του Μαϊάμι δεν θα τα βρείτε πουθενά στην Αμερική. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε αυθεντικά κουβανέζικα  και γνήσια αμερικανικά. Οι πολιτιστικοί δεσμοί της πόλης με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική αντικατροπτίζονται και στις γεύσεις της κουζίνας. Στο παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Joe’s Stone Club (από το 1913) η ουρά φθάνει το 1,5 χιλιόμετρο, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να διεγείρετε την όραση και τη γεύση σας, όπως το οικογενειακού τύπου Bongos Cuba cafe της Γκλόρια Έστεφαν.

Το προσωπικό στα εστιατόρια, οι ταξιτζήδες και οι καθαρίστριες ξενοδοχείων πληρώνονται από την επιχείρηση που εργάζονται μόνο 2 δολάρια την ώρα και σύμφωνα με το σύστημα οι πελάτες τους ανταμείβουν απευθείας με το φιλοδώρημα, που είναι από 15- 20% του λογαριασμού. Κάποια εστιατόρια χρεώνουν ήδη στο λογαριασμό σέρβις 15%, γι αυτό ελέγξτε την απόδειξη για να μη πληρώσετε δυο φορές φιλοδώρημα.

Μπαρ – Μουσική

  Η νύχτα στο Μαϊάμι είναι συναρπαστική και τα μοδάτα μπαρ ουκ ολίγα. Το ιρλανδικό Mikeys είναι πάντοτε κατάμεστο, στο Laundry διοργανώνονται διαφορετικές βραδιές κάθε μέρα, το Tantra προσφέρει αισθησιακή ατμόσφαιρα και αφροδισιακά κοκτέϊλ, το Dab Haus έχει την καλύτερη γερμανική μπύρα, στο Mango’s Tropical café διάφορα γκρουπ παίζουν σάλσα, ρέγκε και μερένγκε ως αργά και στο Hoy Como Ayer υπάρχει αυθεντική κουβανέζικη μουσική. Κάποια μπαρ αφιερώνουν ειδικές βραδιές για τους ομοφυλόφιλους (όπως τα Clobar, Level, Liquid), το Mynt διαθέτει επιπλέον κλιματισμό που λειτουργεί ως αρωματοθεραπεία, ενώ αρκετά προσφέρουν πιπεράτη ατμόσφαιρα.


Εδώ βίντεο από τα στέκια της ηδονής

Μαϊάμι, η πόλη που συνυπάρχουν κιτς και πλούτος, πόζα και πολυπολιτισμικότητα, πινελιές από Κούβα και Πόρτο Ρίκο. Η πόλη που αγκάλιασε τον Έλιαν Γκονσάλες και μίσησε τον Κάστρο, που αποθέωσε τη Μαντόνα και αποδέχθηκε τις υιοθεσίες από γκέι ζευγάρια. Περισσότερα που ενδιαφέρουν γκέϊ άνδρες και γυναίκες θα βρείτε εδώ

Επιστρέψαμε από το Μαϊάμι με το συμπέρασμα ότι δεν είναι μια πόλη πρότυπο. Σχεδόν κάθε μέρα οι τοπικές εφημερίδες φιλοξενούν ειδήσεις για διαφθορά και έγκλημα, γι αυτό συνιστάται να μη κυκλοφορείτε νυχτερινές ώρες σε μη ασφαλείς περιοχές, όπως η Liberty City, μια γειτονιά μαύρων στο βορειοδυτικό Μαϊάμι και η Little Haiti. Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκτός από το Δίπλωμα χρειάζεται το Διεθνές Διαβατήριο της ΕΛΠΑ. Υπ όψη οι «αυτοκινητοπειρατίες» σε τουρίστες έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα, γι αυτό μη σταματάτε όταν κάποιος σας πλησιάσει σ ένα φανάρι και σας σημαδεύει με το όπλο. Για λόγους ασφαλείας και το ωτοστόπ δεν συνιστάται. Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε το 911 και θα συνδεθείτε με τα επείγοντα περιστατικά της αστυνομίας. Τέλος χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των πιστωτικών καρτών. Στις αποδείξεις που σας δίνουν να γράφεται ένα “$” πριν από τι ποσό και οπωσδήποτε τα δεκαδικά ψηφία στο τέλος, ώστε να μη μπορεί κανείς να μετατρέψει τα $10 σε $1000.

Το Μαϊάμι είναι μια πόλη πολύ φιλική στα άτομα με ειδικές ανάγκες με πολλά σημεία που έχουν πρόσβαση για τα αναπηρικά καρότσια. Άτομα άνω των 55 ετών (senior) μπορούν να επωφεληθούν ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία, και μουσεία.

Η πόλη της καλοπέρασης είναι πολύ ανεκτική στους γκέϊ, άνδρες και γυναίκες. Το Μαϊάμι ήταν από τις περιοχές των ΗΠΑ που ψήφισαν νομοθεσία υπέρ της ίσης μεταχείρισης ομοφυλόφιλων ατόμων στους τομείς της εργασίας και της κατοικίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι  ομοφυλόφιλοι που πηγαίνουν στο Μαϊάμι αφήνουν κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική. Αν όμως μιλάτε ισπανικά θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.Το Μαϊάμι έχει ώρα ΗΠΑ, δηλαδή βρίσκεται επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Για το ταξίδι το διαβατήριο και η βίζα από την Αμερικανική Πρεσβεία είναι υποχρεωτικά. Πρέπει να πάτε ο ίδιος στην Πρεσβεία (αφού κλείσετε ραντεβού)  με το διαβατήριό σας, μια πρόσφατη φωτογραφία, 100 ευρώ, το εκκαθαριστικό της εφορίας και επιστολή από τη δουλειά σας για να μη νομίσουν ότι πάτε εκεί για να εργασθείτε.

Στο Μαϊάμι δεν υπάρχει ελληνικό προξενείο. Το τηλέφωνο της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον είναι 202 9395800 . Για να φθάσετε στο Μαϊάμι ταξιδεύετε με μια από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, που με ενδιάμεσο σταθμό στην Ευρώπη, συνεχίζει το ταξίδι της είτε με δικά της αεροπλάνα είτε μέσω άλλης εταιρίας, όπως η Star Alliance.   

Το Μαϊάμι εξυπηρετείται από δυο αεροδρόμια, το Miami International Airpor (περίπου 10 χλμ. από την πόλη) και το Fort Lauderdate –Hollywood International Airport (48 χλμ. από το Μαϊάμι). Με την άφιξή σας η πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι πως λειτουργεί το κινητό, αρκεί να έχει σύνδεση roaming. Στο αεροδρόμιο θα σας «περάσουν από κοσκινό» κι αν δεν βρουν κάτι ύποπτο, παίρνουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα κι όλα μια χαρά.

Εφόσον ταξιδέψετε στο Μαϊάμι μια καλή ιδέα είναι να πάτε οδικώς και στο Ορλάντο,  όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μαγικό κόσμο του Ντίσνεϊ.  Αξίζει να δείτε το Έπκοτ Σέντερ, πειραματικό πρότυπο του κόσμου του μέλλοντος μέσα από τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας, που αποτελεί μια από τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Οργανισμού Ντίσνεϊ. Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα παράσταση στον «Κόσμο της Θάλασσας», το φημισμένο ενυδρείο της πόλης. Επίσης θα σας μείνει αξέχαστη η επίσκεψη στα στούντιο της Γιουνιβέρσαλ, όπου με τα ειδικά τρενάκια θα γυρίσετε στο χώρο των στούντιο και θα δείτε τα σκηνικά ονομαστών ταινιών.

Πηγαίνοντας με αυτοκίνητο από Μαϊάμι προς Ορλάντο ενδιάμεσα (ύστερα από διαδρομή τριών ωρών) να κάνετε μια στάση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για να επισκεφθείτε το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι με τις γιγαντιαίες εξέδρες εκτόξευσης των πυραύλων και να παρακολουθήσετε μια ειδική προβολή imax με θέμα τους αστροναύτες.

Επισκεφθείτε το Fort Lauderdale Είναι το λιμάνι απ’ όπου ξεκινούν οι ενδιαφέρουσες κρουαζιέρες στις Μπαχάμες  και τ΄ άλλα νησιά της Καραϊβικής (Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο, Σεντ Τόμας, Σεντ Μάρτιν, Κη Γουέστ, Κοζουμέλ στο Μεξικό κ.λ.π.) η ακόμα και το γύρο του κόσμου.

Με αφετηρία το Μαϊάμι μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρες η να πάτε αεροπορικώς στην απίθανη Νέα Υόρκη  που έχει πληθυσμό όσο περίπου και η Ελλάδα. Αν οι αγορές σας αφήνουν αδιάφορους, επισκεφθείτε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Προτείνουμε, ακόμη, να πάρετε το πλοίο από την αποβάθρα του Μπάτερι Παρκ για το νησάκι Λίμπερτι και να επισκεφθείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Αξίζει, επίσης, να κάνετε μια ολοήμερη προαιρετική αεροπορική εκδρομή στους καταρράκτες του Νιαγάρα ή μια πτήση με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν. Επιπλέον στον ελεύθερο χρόνο σας  να επισκεφθείτε το Λίνκολν Σέντερ και να κάνετε οπωσδήποτε μια βόλτα στο πολυσύχναστο Σέντραλ Παρκ, το πιο διάσημο εξ ολοκλήρου τεχνητό πάρκο του κόσμου, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 140 χρόνια.  Συνεχίστε τη γνωριμία σας με τη Νέα Υόρκη στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, την Τσάινα Τάουν ή στο Χάρλεμ και απολαύστε το δείπνο σας σε ένα καλό εστιατόριο ή παρακολουθήστε ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ.  

Στο Διαδίκτυο

Για τα δρώμενα στο Μαϊμι και τη γύρω περιοχή μπορείτε να πάρετε τις τελευταίες πληροφορίες από το Διαδίκτυο στις διευθύνσεις:

http://www.lonelyplanet.com/worldguide/destinations/north-america/usa/miami

http://www.keywestcity.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Miami

http://en.wikipedia.org/wiki/Key_West

http://www.whichbudget.com/el/cheapflights.php?to=MIA#MIAΓερμανία

http://www.fgo.org/

http://www.miami-nice.com/

http://www.gatorpark.com/

http://www6.miami.edu/lowe/

http://www.livingnight.com/

http://www.ecigardepot.com/el_credito.htm


Αφήστε μια απάντηση