Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Πάμε Χαβάη

Πάμε Χαβάη

Οι Πολυνήσιοι που πρωτοκατοίκησαν τα νησιά έφεραν τα ήθη και τα έθιμά τους και διαμόρφωσαν μια νέα κουλτούρα. Οι ντόπιοι, χαμογελαστοί και φιλόξενοι, υποδέχονται με χαρά τα εκατομμύρια τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στη Χαβάη. Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους ερωτευμένους για να ζήσουν το ρομαντικό τους όνειρο.



Τα νησιά, με εξαίρεση τα πέντε Μίντγουεϊ, τα οποία ανήκουν διοικητικά στο Ναυτικό των ΗΠΑ, αποτελούν την 50ή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η πρωτεύουσα της Χαβάης, η Χονολούλου, που βρίσκεται στο νησί Οάχου, είναι η μοναδική μεγάλη πόλη που θα συναντήσετε.


Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εγκατασταθεί στα νησιά, το 75% περίπου από αυτούς στο Οάχου. Η κύρια απασχόληση τους είναι ο τουρισμός.


Τα νησιά ξεχωρίζουν για την εξωτική χλωρίδα και πανίδα.  Στη Χαβάη – το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος – θα εντυπωσιαστείτε από το ηφαίστειο Μόνα Κέα και τις φυτείες μπανάνας και καφέ. Οι ακτές φτάνουν τα 428 χλμ., ενώ οι ψηλότερες κορφές τα 4.205 μ. Εδώ θα δείτε και την ψηλότερη λίμνη των νησιών τη Waiau, στα 3.969 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τον μεγαλύτερο καταρράκτη στο Πολιτειακό πάρκο Akaka με τα νερά να πέφτουν από 135 μ., το νοτιότερο άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών  Ka Lae και το Εθνικό Πάρκο ηφαιστείων  που προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το νησί διαθέτει το πιο ενεργό ηφαίστειο παγκοσμίως, το ψηλότερο βουνό στον κόσμο και φιλοξενεί 13 τηλεσκόπια από 10 χώρες.



Δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης είναι το Maui, που πήρε το όνομά του από τον μυθικό Μάουϊ, για τον οποίο η παράδοση λέει πως ανέβηκε τα 10.000 πόδια του (ανενεργού σήμερα) ηφαιστείου Haleakala και φυλάκισε τον ήλιο για να τον κρατήσει λίγο περισσότερο στο νησί του, εμποδίζοντάς τον να φτάσει στον Παράδεισο. Από τη μια οι ακτές της νότιας πλευράς με τα θέρετρα Ma’alaea, Kihei, Wailea και Makena και  στα ανατολικά πυκνόφυτα δάση και καταρράκτες συνθέτουν τοπία που έχουν εμπνεύσει άπειρους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Αν βρεθείτε από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο είναι πολύ πιθανό να δείτε τις φάλαινες humpback που διαλέγουν τα ζεστά νερά της περιοχής για να γεννήσουν. Μερικές από αυτές έχουν πάνω από 45 πόδια μήκος και ζυγίζουν περισσότερο από 40 τόνους. Τέλος αξίζει να επισκεφθείτε το νησί της νεότητας, το Καχουλούι της νήσου Maui.


Το Oahu είναι τρίτο σε έκταση νησί (1575 τ.χ.) και βρίσκεται μόλις λίγα μίλια μακριά από τη Χονολουλού. Αξίζει να δείτε το μουσείο Bishop, το παλάτι Lolani που είναι το μοναδικό βασιλικό παλάτι στις Η.Π.Α. και τον πύργο Aloha που ήταν το ψηλότερο οικοδόμημα στο νησί το 1926.


Το Lanai θεωρείται το πιο απομονωμένο νησί της Χαβάης και έχει έκταση 365 τ.χ. Οι θρύλοι το αναφέρουν ως κατοικία των δαιμόνων. Must η εκδρομή με 4Χ4 στα σεληνιακά τοπία του «Κήπου των Θεών» και οι υπέροχες παραλίες στην Kaiolohia. 


                   


Αν πάτε στη Χαβάη προτιμήστε το ξενοδοχείο Kahala Mandarin Oriental, 5000 Kahala Avenue, Hololulu 96816, USA, tel. +1(808) 739 8888. Έχει χαρακτηρισθεί ως ένας από τους 25 πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο και με περίπου 800 διοργανώσεις γάμων ετησίως δεν είναι υπερβολή να θεωρήσουμε τους ανθρώπους του ειδικούς. Αντί λοιπόν να αγχώνεστε με οργανωτικές διαδικασίες  μπορείτε να χαλαρώσετε στο βραβευμένο spa του ξενοδοχείου, στην ιδιωτική του παραλία η στη γαλάζια λίμνη του. Διαθέτει 364 δωμάτια από τα οποία 33 είναι πολυτελείς σουίτες.


Μη χάσετε:


–  Απολαυστικές, θεαματικές ιστιοδρομίες με το γουίντ σερφ.


–  Οικοτουριστικές εξορμήσεις στους μικρούς τροπικούς παράδεισους της περιοχής.


–  Νυχτερινή ζωή σ’ έναν λάτιν βιότοπο διασκέδασης.



Σίγουρο θα σας μείνει αξέχαστο το δειλινό στην ηφαιστειογενή Χαβάη. Είναι από τα πιο ξακουστά για το ηλιοβασίλεμά τους σημεία του πλανήτη, έτσι όπως τα έχουν καταγράψει επισκέπτες και τουριστικοί οδηγοί.


Βάλτε τα καλοκαιρινά αξεσουάρ και το αντηλιακό στη βαλίτσα, σβήστε το τζάκι και ξεκινήστε. Απαραίτητο γι αυτό το ταξίδι το διαβατήριο σας. Για τη βίζα των ΗΠΑ χρειάζεται προσωπικό ραντεβού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.


Θα φθάσετε στο διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού από το Λος Άντζελες. Η καλύτερη εποχή γι αυτό το ταξίδι είναι όλος ο χρόνος, εκτός από τους μήνες Αύγουστο και το Σεπτέμβριο που το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στα ύψη. Απαραίτητα αξεσουάρ το άνορακ και η ομπρέλα, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων.



Μη φύγετε από τη Χαβάη χωρίς να δοκιμάσετε το taro που έδωσε το όνομά του στην ομώνυμη γιορτή, kalua γουρουνάκι, σολομό lomilomi και πουτίγκα καρύδας. Ο καφές είναι το κάτι άλλο και ο ανανάς ο γλυκύτερος στον κόσμο.


Τι θα ψωνίσετε; Χαβανέζικα πουκάμισα, κοσμήματα από κοράλια, ξύλινα διακοσμητικά και το λέι που φτιάχνεται από φτερά με τέχνη μοναδική.


Στο Διαδίκτυο


Η Χαβάη στο Live Pedia


To επίσημο site των νησιών


Που θα μείνετε


Τι θα φάτε


Τι θα ψωνίσετε


Αφήστε μια απάντηση