Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Στη Ντίσνεϊλαντ τα όνειρα ένα βήμα από την πραγματικότητα

Στη Ντίσνεϊλαντ τα όνειρα ένα βήμα από την πραγματικότητα

O γενικός διευθυντής της Disneyland Resort Paris κ. Peter Welch καλωσόρισε τους αντιπροσώπους από την Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Σάουθ ʼφρικα, Κατάρ, Ντουμπάϊ, Σιγκαπούρη, Αγγλία, Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Αμερική κ.λ.π. και αναφέρθηκε σε θέματα όπως η σύναψη συνεργασιών, η ανεύρεση νέων πελατών, η προβολή των επιτευγμάτων και δυνατότητα για την προώθηση περισσοτέρων επισκεπτών στο Disneyland Park. Έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών η Ευρω Ντίσνεϊλαντ άνοιξε τις πύλες της το 1992. Εκτός από το πάρκο εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία
– ακριβότερο το Disneyland (4 κλειδιών), φθηνότερο το Santa Fe (2 κλειδιών), πιο καινούργιο το Holyday Inn (4 κλειδιών) , ενώ ήδη κτίζονται κι άλλα- αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρο για κάμπιγκ. Οι μετακινήσεις είναι εύκολες διότι εκτός από το μετρό, λεωφορεία ξεκινούν κάθε δέκα λεπτά.


Ο υπογράφων, παραγωγός- παρουσιαστής του «ΕΝ ΛΕΥΚΩ», που είναι η πιο ταξιδιάρικη εκπομπή στην Περιφερειακή Τηλεόραση, ήταν ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που προσκλήθηκε στο Mega Fam Trip. Γι αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον αντιπρόσωπο της Disneyland Paris κ. Αλέκο Παπά, ιδιοκτήτη του “Love Island Travel”. Δεν είναι τυχαίο που απέσπασε ειδική τιμητική διάκριση για τη δραστηριότητα του σε Ελλάδα και Κύπρο. Το “Love Island Travel”, διακινεί πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο στο Παρίσι και όπως μας τόνισε ο κ. Παπάς «πιο πολύ ταξιδεύουν τα νεόνυμφα ζευγάρια».

Στη Ντίσνεϊλαντ θυμηθήκαμε στιγμές των παιδικών μας χρόνων.


Συνεχίζοντας μας είπε: «Βέβαια ο Μίκυ, η Μίνυ, η Χιονάτη, ο Πινόκιο, οι ήρωες της Γκριμ και των άλλων γνωστών παραμυθάδων προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση στα παιδιά γι αυτό με το πρακτορείο μας έχουν ταξιδέψει και πολλοί μαθητές, κυρίως γονείς με τα παιδιά τους για να ζήσουν από κοντά ένα παραμύθι με μεγαλόπρεπα παλάτια, όμορφες πριγκίπισσες, αδίστακτους πειρατές και άγριους καουμπόης»


Στην παραμυθένια Disneyland, 32 χιλιόμετρα από το Παρίσι, τα όνειρα απέχουν ένα βήμα από την πραγματικότητα και βλέπετε τι θα πει μαγεία, φαντασία, διασκέδαση, ανακάλυψη. Εμείς οι μεγαλύτεροι, σ αυτό το ταξίδι μας, θυμηθήκαμε στιγμές των παιδικών μας χρόνων. Εκεί που ο Μίκυ πετάει μαζί με τον Ντούμπο και όλοι μαζί ταξιδεύουν μέσα σε τεράστια φλιτζάνια τσαγιού της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων , εκεί όπου ο Πινόκιο συζητά ανέμελα με τους πειρατές των παραμυθιών, θα νιώσετε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί με τη φαντασία.


Τα 600 εκτάρια του πάρκου στη Μαρν λα Βαλέ χωρίζονται σε πέντε θέματα και το καθένα ανακαλεί κάποιο μυθικό στοιχείο του παρελθόντος η κάτι που έχει ζωντανέψει το Χόλιγουντ. Η κεντρική οδός θυμίζει τις μικρές πόλεις της Αμερικής. Οι βικτοριανές όψεις των κτιρίων σχεδιάστηκαν με χρώμα, ποικιλία και λεπτομέρεια. Στα Walt Disney Studios υπάρχουν τα καλύτερα θέματα. Συνδυάζονται τα κινούμενα σχέδια με ζωντανούς ηθοποιούς και ειδικά οπτικά εφέ. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η βόλτα με το τραμ που δείχνει πως γίνονται τα γυρίσματα στον κινηματογράφο και στο moteurs action που βλέπει ζωντανά ο θεατής τους κασκαντέρ με τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα.


Στη Disneyland διαπιστώσαμε ότι τα όνειρα απέχουν ένα βήμα από την πραγματικότητα και θυμηθήκαμε στιγμές των παιδικών μας χρόνων.


Διασχίσαμε τη Main street Η.Π.Α. όπου το ρολόϊ του χρόνου έχει σταματήσει στις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που τα πρώτα αυτοκίνητα αντικατέστησαν τις άμαξες με τα άλογα. Περπατήσαμε στα βήματα της Ιντιάνα Τζόουνς στο ναό του Peril και παρακολουθήσαμε τη μάχη των Πειρατών της Καραϊβικής.


Επιβιβαστήκαμε στο τρενάκι των πιονέρων για μία κούρσα στα ορυχεία του Big Thunder Mountain διασχίζοντας ποτάμια και φαράγγια και ζήσαμε στον παλμό της ʼγριας Δύσης με χρυσοθήρες, καουμπόις, Ινδιάνους, σαλούν και γυμνά τοπία με τεράστιους κόκκινους βράχους. Δέσαμε τις ζώνες μας σφιχτά και εκτοξευθήκαμε στο διάστημα για ένα ταξίδι «από τη Γη στη Σελήνη» με το Space Mountain. Αγγίξαμε το μέλλον και κάναμε ταξίδια που ξεπερνούν τη φαντασία ακόμα και του Ιούλιου Βέρν.


Όλοι οι γνωστοί παραμυθάδες είναι πάντα εκεί για να κάνουν τις επιθυμίες σας πραγματικότητα. Ίσως γι αυτό προκαλούν συγκίνηση στους μεγαλύτερους και γοητεύουν τους μικρότερους.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.disneylandparis.com


Αφήστε μια απάντηση