Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Ταϊλάνδη ! Ο τέλειος προορισμός

Ταϊλάνδη ! Ο τέλειος προορισμός

Η Ταϊλάνδη είναι σήμερα ο πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός στην Ασία, μια εξωτική χώρα στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απέχει 10 ώρες από την Αθήνα με το αεροπλάνο και βρίσκεται σε ίση απόσταση μεταξύ της Κίνας και της Ινδίας.



Εδώ, ένα 10λεπτο βίντεο για να ταξιδέψετε νοερά…

Η χώρα καλύπτει μια έκταση 510.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό που φθάνει τα 60.000.000. Συνορεύει από βορρά και δύση με το Μαϊνάρ, βορειοδυτικά με το Λάος, ανατολικά με την Καμπότζη και νότια με τη Μαλαισία, και διαιρείται σε έξη γεωγραφικές περιφέρειες.

 Αρχαιολογικά ευρήματα βορειοανατολικά στο Μπαν Τσιάνγκ δείχνουν ότι αναπτύχθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός πριν από 5.600 χρόνια. Είναι μια χώρα όπου το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται για να παράγουν ένα καλειδοσκόπιο από καταπληκτικές εικόνες χρωματισμένες από ένα μοναδικό πολιτισμό και αιώνιες παραδόσεις.

Σαν τόπος διακοπών έχει τα πάντα: Λαμπρούς ναούς, επιβλητικά παλάτια, αρχαίες πόλεις, λευκές αμμώδεις παραλίες, καταπράσινα βουνά, μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία στον κόσμο, μια ξεχωριστή και πολύ γευστική κουζίνα και αφθονία από τροπικά φρούτα.

Το κλίμα της χώρας είναι τροπικό και διαιρείται σε τρεις περιόδους, το καλοκαίρι από τον Μάρτιο μέχρι το Μάϊο, η εποχή των βροχών από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο και την ψυχρή περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Με μια μέση θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου προσφέρει ένα κλίμα ζεστό και ευχάριστο.
Η διαφορά ώρας από την Ελλάδα είναι το χειμώνα 5 και το καλοκαίρι 4 ώρες μπροστά.

Η Συνταγματική Μοναρχία είναι το πολίτευμα της χώρας από το 1932 και ο Ανώτατος Άρχων είναι ο Βασιλιάς Mhumibol Adulyadej ο 9ος απόγονος της Δυναστείας Chakri. Η χώρα διοικείται από εκλεγμένη κυβέρνηση, όπου ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς ασκεί τη διοίκηση και το κοινοβούλιο νομοθετεί, η δε χώρα διαιρείται σε 72 διοικητικές περιφέρειες.

Η επίσημη θρησκεία είναι ο Βουδισμός σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90% του πληθυσμού, ενώ μειονότητες είναι οι Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Σίχ και Χριστιανοί. Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η Ταϊλανδική, όμως στα τουριστικά μέρη οι ξένοι μπορούν να συνεννοηθούν στην αγγλική.

Από τους ναούς της Bangkok με τις ολόχρυσες κωνικές στέγες μέχρι τα εντυπωσιακά ερείπια στις αρχαίες πρωτεύουσες, από την ήρεμη γοητεία των αγροτικών πόλεων μέχρι τα συναρπαστικά τροπικά παραλιακά θέρετρα, οι επιλογές στην Ταϊλάνδη είναι ατελείωτες.  Όσες φορές και να την έχετε επισκεφτεί, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο για να ανακαλύψετε.

Αν, για παράδειγμα, ο τρόπος διασκέδασης στην Pattaya σας φαίνεται υπερβολικός, υπάρχουν και οι πιο ήσυχες παραλίες στο Hua Hin και Cha-am, αν όμως ψάχνετε για κοσμοπολίτικες διακοπές τα νησιά Phuket και Ko Samui σας περιμένουν.

Αν σας ενδιαφέρουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην Ταϊλάνδη έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά φεστιβάλ που εορτάζονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο και υπογραμμίζουν διαχρονικά έθιμα και δοξασίες.Οι θεματικές διακοπές είναι ακόμα μια επιλογή. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να μελετήσει βουδιστικό διαλογισμό σ’ ένα ναό ή να μάθει την τέχνη της ταϊλανδέζικης μαγειρικής από έναν ειδικό σεφ σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

Η φύση της Ταϊλάνδης είναι καταπληκτική, καταπράσινη με μοναδικά εναλλασσόμενα τοπία που προκαλούν ένα δέος στον επισκέπτη. Ανάλογα με την επιθυμία σας, μπορείτε να αποδράσετε σ’ ένα τροπικό νησί, να χαλαρώσετε σε μια πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία, να κάνετε με ποδήλατο ανάμεσα σε καταπράσινα οροπέδια, να ταξιδέψετε στον ποταμό Chao Phraya ή να εξερευνήσετε τη χλωρίδα και την πανίδα σε πάνω από 60 πάρκα και 32 καταφύγια άγριας ζωής.

 
Παρά τα γνωστά γεγονότα που έχουν πλήξει τον τελευταίο καιρό τον Ινδικό Ωκεανό, η Ταϊλάνδη παραμένει ένας ασφαλής και πολύ ωραίος τουριστικός προορισμός  για διακοπές όλο το χρόνο.  Οι Ταϊλανδοί είναι από τη φύση τους ένας πολύ φιλόξενος λαός που έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, πλημμυρισμένος από το Σανούκ, ένα θαυμάσιο συναίσθημα που ικανοποιείται με οτιδήποτε και να κάνεις, μια μεταδοτική φιλοξενία που κάνει την επίσκεψή σας ακόμα πιο ευχάριστη.

Στο διαδίκτυο

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη, Μπανγκόκ και περίχωρα      

Το κεντρικό site του Ταϊλανδικού Οργανισμού Τουρισμού   

Απόδραση στην Ταϊλάνδη

   


Αφήστε μια απάντηση