Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Αsxeto-σχολή / Ασφάλεια συναλλαγών με Κάρτα στο Internet – Συμβουλές επιβίωσης

Ασφάλεια συναλλαγών με Κάρτα στο Internet – Συμβουλές επιβίωσης

Το άρθρο μας είναι αποτέλεσμα μίας έρευνας μας για τον τρόπο λειτουργίας και αλληλοεπίδρασης μεταξύ του Τραπεζικού συστήματος, των Ιστοσελίδων που προσφέρουν υπηρεσίες ή προϊόντα μέσω του internet και των Καρτών που διαθέτουν (πλέον) οι περισσότεροι Έλληνες.

Σκοπός του άρθρου μας είναι να σας υποδείξουμε τον τρόπο δράσης που θα πρέπει να ακολουθείτε για να εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητες – ευκαιρίες του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, χωρίς να διατρέχετε κίνδυνο στην Ασφάλεια των Συναλλαγών σας (στοιχεία Κάρτας, απάτη κλπ).

Η αξιοποίηση των ευκαιριών και οι αγορές μέσω του Internet είναι μία αποδεκτή, συχνά αναγκαία και γενικά απόλυτα λογική συμπεριφορά του “Καταναλωτή”. Όμως δεν πρέπει να συνοδεύεται από μία “Καταναλωτική μανία” και το κυριότερο από την καθολική απομάκρυνση μας από το “μαγαζί της γειτονιάς μας” το οποίο θα πρέπει να στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία, για να μην μετατραπούμε σε μία χώρα όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα ασκείται μόνο από Πολυεθνικές εταιρείες ή από εταιρείες ξένων συμφερόντων, όπου τις όποιες εισπράξεις – κερδοφορίας τους την “φυγαδεύουν” εκτός Ελλάδος. “Σήμερα οι άλλοι …αύριο εμείς….”.

Άρα… ΝΑΙ στις αγορές μέσω internet….. ΟΧΙ όμως στην έλλειψη στήριξης της Μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης. Με Μέτρο και συνείδηση.!!

Υποθέσεις εργασίας – Εξαιρέσεις κλπ

Επειδή το σημερινό άρθρο μας αγγίζει θέματα ευαίσθητα για την ασφάλεια συναλλαγών και γενικά με την στεγανότητα του Τραπεζικού συστήματος είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι και θα το πράξουμε… :

  • Οι πληροφορίες θα δοθούν μέχρι το σημείο που πιθανόν κάποιος κακόβουλος χρήστης να μην μπορεί τις χρησιμοποιήσει προς “ίδιο όφελος”.
  • Δεν θα αποκαλύψουμε “λεπτομέρειες” ή τυχόν αδυναμίες του συστήματος “αγορών – πωλήσεων”.
  • Οι πληροφορίες και γενικά οι γνώσεις – συμβουλές που θα δοθούν θα σταματούν στο σημείο εκείνο που με το δικό μας υποκειμενικό κριτήριο..αρχίζει η ασφάλεια των συναλλαγών.
  • Η αναφορά μας θα είναι γενική έχοντας “κατά νου” ένα μέσο σύστημα συναλλαγών της όποια Χ Τράπεζας, μία ασφαλή Ψ ιστοσελίδα συναλλαγών και ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα πελάτη “Φ” που έχει την μέση λογική μαζί με μία Κάρτα (Πιστωτική – Χρεωστική). Δεν μπορούμε και δεν θα το κάνουμε να αναφερθούμε σε επιμέρους Τράπεζες ή Κάρτες κλπ.
  • Γενικά… θα πούμε αυτά που “πρέπει” να πούμε… χωρίς να πούμε τίποτα παραπάνω…..

Βασικά κριτήρια ασφάλειας – Στόχος :

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία από το Internet με την χρήση της Κάρτας μας ή όταν ακόμα θέλουμε να έχουμε μία Κάρτα για συναλλαγές από Εμπορικά Καταστήματα (απόλυτο λογικό και συνήθεις φαινόμενο) , οι λογικοί κανόνες ασφάλειας επιβάλουν – ορίζουν ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κάτωθι (γενικές και κατά περίπτωση) προϋποθέσεις – συνθήκες – κριτήρια ασφάλειας (το εάν τηρούνται θα το δούμε παρακάτω) :

  • Η ιστοσελίδα (εταιρεία) έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ασφαλής η εκτέλεση των όποιων συναλλαγών (ιδιαίτερα με κάρτα).
  • Η εταιρεία (.. και ιστοσελίδα της) είναι μία σοβαρή εταιρεία, με αναγνωρισμένο κύρος, ύπαρξη, λειτουργία, έδρα, αξιοπιστία, συνέχεια και συνέπεια .
  • Στην περίπτωση εκείνη που η εταιρεία δεχθεί επίθεση “κράκερς ή χάκερς” ή ακόμα και στην (απίθανη) περίπτωση που οι “ιδιοκτήτες” της είναι “απατεώνες”, η πιθανή απώλεια των στοιχείων της Κάρτας σας να μην οδηγήσει σε χρεώσεις συναλλαγών στην Κάρτα σας που ποτέ δεν θα έχετε κάνει.
  • Η πιθανή απώλεια της Κάρτας σας (πχ χάσατε το πορτοφόλι, σας το έκλεψαν, σας εξαπάτησαν σε ένα μαγαζί κλπ) και πάλι να μην οδηγήσει σε πιθανή χρέωση σας για συναλλαγές που ποτέ δεν κάνατε.
  • Ακόμα και εάν τα στοιχεία της Κάρτας σας γίνουν γνωστά σε φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα (πχ ατίθασος γιος, απατημένη σύζυγος, παρατημένη ερωμένη κλπ κλπ…) και πάλι… να μην κινδυνεύετε να χάσετε χρήματα που έχετε στον λογαριασμό σας ή να χρεωθείτε με συναλλαγές που δεν κάνατε.

Συμπέρασμα :

Η σύγχρονη οικονο μική πραγματικότητα επιβάλει στον σύγχρονο καταναλωτή να κατέχει μία Κάρτα (Πιστωτική ή Χρεωστική) για να εκτελεί τις όποιες συναλλαγές του, κυρίως στα διάφορα Εμπορικά Καταστήματα και κατά περίπτωση στα διάφορα e-shop του Internet.

Η κατοχή από μέρους του καταναλωτή της Τραπεζικής Κάρτας με τις οποίες θα διεκπεραιώνει αυτές τις συναλλαγές θα πρέπεινα γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο – συνθήκες – δομή που θα μεγιστοποιεί τα επίπεδα – κριτήρια ασφάλειας , όπως ενδεικτικά τα έχουμε ήδη προαναφέρει.

Δύσκολο ; Δύσκολο… όχι όμως απίθανο….

Συμβουλές για την μεγιστοποίηση των επιπέδων Ασφάλειας στην χρήση – κατοχή καρτών

Οι συμβουλές που θα σας δώσουμε – γνωστοποιήσουμε είναι χωρισμένες σε δύο τμήματα.

Συμβουλές (περιληπτικά) που δεν άπτονται της σημερινής μας ανάλυσης – μαθήματος – συμβουλών, αλλά παρέχονται επικουρικά για να μεγιστοποιήσουμε το όποιο όφελος και για να δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα “ασφάλειας”.

Απαντήσεις, δηλαδή, σε ορισμένα από τα κριτήρια ασφάλειας που ήδη θέσαμε.

Γράφουμε πιο πάνω στο κείμενο μας:
Η ιστοσελίδα (εταιρεία) έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ασφαλής η εκτέλεση των όποιων συναλλαγών (ιδιαίτερα με κάρτα).
Συμβουλή : Η ιστοσελίδα που έχετε επισκεφτεί θα πρέπει να έχει κάποιες ενδείξεις – στοιχεία που θα πιστοποιούν αυτά τα επίπεδα ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά :

  • Eχει ενεργοποιηθεί το λουκετάκι στο κάτω δεξιά μέρος του φυλλομετρητή μας. (εικόνα 1)
  • Θα πρέπει στην γραμμή διεύθυνσης η τοποθεσία να έχει μπροστά τον ορισμό πρωτοκόλλου https και όχι απλώς http ! (η διαφορά είναι στο “s” = ασφάλεια) (εικόνα 1)
  • Η ιστοσελίδα έχει σε εμφανές σημείο κάποιο σήμα – εικόνα που δηλώνει ότι “οι συναλλαγές εκτελούνται σε ασφαλές περιβάλλον”.
    Δηλαδή τηρεί τις “…Διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης πχ της VeriSign . Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία…” – (εικόνα 2)
  • On line Συναλλαγές και ασφάλεια με περισσότερες συμβουλές asxetes και sxetikes με την σημερινή μας ανάλυση.

 

Γράφουμε πιο πάνω στο κείμενο μας : Η εταιρεία (.. και ιστοσελίδα της) είναι μία σοβαρή εταιρεία, με αναγνωρισμένο κύρος, ύπαρξη, λειτουργία, έδρα, αξιοπιστία, συνέχεια και συνέπεια

Συμβουλή : Οι συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή εδώ την περίπτωση είναι γενικές – λογικές και εμπειρικές.
Πιο αναλυτικά :

  • Η ιστοσελίδα – εταιρεία είναι μία γνωστή εταιρεία σε εμάς ή σε φίλους ή στους χρήστες του διαδικτύου. Έχουμε διαβάσει για αυτή ή σε εφημερίδες ή σε περιοδικά ή έχουμε δει κάποια διαφήμιση της.Εάν έχουμε αμφιβολίες, κάνουμε μία αναζήτηση σε μία Μηχανή Αναζήτησης πχ google για να δούμε τα αποτελέσματα αναζήτησης, σχόλια σε forum , παράπονα σε site κλπ.
  • Προτιμούμε να έχει έδρα την Ελλάδα, να είναι γραμμένη και στην Ελληνική γλώσσα. Επιδιώκουμε να έχει έδρα τουλάχιστον σε μία Ευρωπαϊκή Χώρα (Ε.Ε) ή στην Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και γενικά σε μία χώρα όπου δεν φημίζεται για την “αφρικάνικη” νοοτροπία της.
  • Η κατασκευή, η γενική αισθητική της και ο σχεδιασμός της με εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν μας θυμίζει πχ πρακτική έγχρωμου μικροπωλητή -γυρολόγου παράνομων cd
  • Αναφέρει σε ευκρινές σημείο “όρους συναλλαγών”, “ασφάλεια συναλλαγών”, “προσωπικά δεδομένα” και γενικά οτιδήποτε σχετικό θα αυξήσει τον βαθμό εμπιστοσύνης μας.
  • Δεν την γνωρίσαμε από πρακτικές που δεν συνάδουν με την πολιτική σοβαρών εταιρειών (πχ από spam email ή από διαφήμιση σε site με περιεχόμενο πορνό ή χάκιγκ κλπ).
  • Τυγχάνει σεβαστής επισκεψιμότητας από τους χρήστες του διαδικτύου. Εάν δεν το γνωρίζετε ή δεν μπορείτε να το “διαισθανθείτε” ένα έμμεσο εργαλείο είναι ο μετρητής της alexa που θα έχετε εγκαταστήσει στον Η/Υ σας..
  • Έχει μία πολυετή δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο (πχ ορισμένες σελίδες το γράφουν στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας ή αναγράφουν πότε ιδρύθηκαν στην ενότητα “ποιοι είμαστε”).
  • Έχει Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία . Δεν νοείται αγορά με Κάρτα από Ιστοσελίδα και να μην έχει κάποιο link για τα στοιχεία της εταιρείας – ίδρυση – έδρα κλπ.
  • Οι 8 συμβουλές που ενδεικτικά αναφέραμε, αλλά και όσες δεν αναφέραμε (δεν είναι ο κεντρικός στόχος του σημερινού άρθρου όπως είπαμε) και εσείς γνωρίζετε, πρέπει να αξιολογηθούν συνολικά από εσάς για να καταλήξετε επί του Βαθμού της “φερεγγυότητας” του Ηλεκτρονικού καταστήματος.

    – Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος που αφορά “Συμβουλές” για την Ασφάλεια των Συναλλαγών με Κάρτα, γενικά, χωρίς να είναι κεντρικός σκοπός του σημερινού μαθήματος μας.
    – Στην ενότητα που ακολουθεί περνάμε στο πιο καίριο σημείο του “μαθήματος” μας. Στην ουσία του σημερινού στόχου μας. Να είμαστε δηλαδή ασφαλείς (όσο μπορούμε να είμαστε ) ακόμα και εάν τα στοιχεία της κάρτας μας γίνουν γνωστά σε τρίτους (χάκερς ή “οργισμένα” συγγενικά – φιλικά πρόσωπα).

    Συμβουλές (αναλυτικά)

    Συμβουλές που άπτονται της σημερινής μας ανάλυσης – μαθήματος – συμβουλών και είναι ο κεντρικός στόχος μας…. για να μεγιστοποιήσουμε το όποιο όφελος και για να δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα “ασφάλειας”.
    Απαντήσεις, δηλαδή, σε ορισμένα από τα κριτήρια ασφάλειας που ήδη θέσαμε.

    Γράφουμε πιο πάνω στο κείμενο μας για τα κριτήρια ασφάλειας…. :

    • Στην περίπτωση εκείνη που η εταιρεία (ιστοσελίδα) δεχθεί επίθεση “κράκερς ή χάκερς” ή ακόμα και στην (απίθανη) περίπτωση που οι “ιδιοκτήτες” της είναι “απατεώνες”, η πιθανή απώλεια των στοιχείων της Κάρτας σας να μην οδηγήσει σε χρεώσεις συναλλαγών στην Κάρτα σας που ποτέ δεν θα έχετε κάνει.
    • Η πιθανή απώλεια της Κάρτας σας (πχ χάσατε το πορτοφόλι, σας το έκλεψαν, σας εξαπάτησαν σε ένα μαγαζί κλπ) και πάλι να μην οδηγήσει σε πιθανή χρέωση σας για συναλλαγές που ποτέ δεν κάνατε.
    • Ακόμα και εάν τα στοιχεία της Κάρτας σας γίνουν γνωστά σε φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα (πχ ατίθασος γιος, απατημένη σύζυγος, παρατημένη ερωμένη κλπ κλπ…) και πάλι… να μην κινδυνεύετε να χάσετε χρήματα που έχετε στον λογαριασμό σας ή να χρεωθείτε με συναλλαγές που δεν κάνατε.

    Συμβουλή : Εδώ είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
    α. Χρησιμοποιείτε μόνο Κάρτα τύπου Electron, η οποία θα αντλεί διαθέσιμα – χρήματα από ένα λογαριασμό κατάθεσης όπου θα έχει πάντα υπόλοιπο ΜΗΔΕΝ !!.
    β. Ταυτόχρονα τα όποια χρηματικά διαθέσιμα της Οικογένειας σας ή τα δικά σας θα τα έχετε σε ένα ανεξάρτητο – τρίτο λογαριασμό κατάθεσης που δεν θα έχει καμία εξάρτηση (πχ εξουσιοδότηση) με τον λογαριασμό που έχει συνδεθεί η Electron κάρτα σας.
    γ. Ανοίξτε ένα λογαριασμό πρόσβασης στον web banking της Τράπεζας σας και απολαύστε ΑΣΦΑΛΕΙΑ που αγγίζει το 100 % στις αγορές σας μέσω του Internet !!. ΠΩΣ ;…. πιο αναλυτικά στην συνέχεια …

    Πιο αναλυτικά :

    Πριν προχωρήσουμε στην “ανάλυση” να εξηγήσουμε μία σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο τύπων καρτών, της Classic και της Electron που διαθέτουν όλες οι Τράπεζες και θα καταλάβετε πολλά… για την πηγή της λύσης που προτείνουμε.

    ΤΥΠΟΣ ΚΑΡΤΑΣ / ΔΙΑΦΟΡΕΣ Classic Electron
    Οπτική Διαφορά – Η Classic είναι ανάγλυφη. Τα γράμματα με τα στοιχεία μας είναι ανάγλυφα. – Η Electron ΔΕΝ είναι ανάγλυφη. Τα γράμματα με τα στοιχεία μας δεν είναι ανάγλυφα. Πάνω στην κάρτα γράφει πχ Visa Electron
    – Εταιρείες που τις χορηγούν – Οποιαδήποτε γνωστή εταιρεία πχ VISA ή Mastercard χορηγεί κάρτες Classic (μέσω μίας Τράπεζας) – Οποιαδήποτε γνωστή εταιρεία πχ VISA ή Mastercard χορηγεί κάρτες Electron (μέσω μίας Τράπεζας)
    – Δυνατότητες εκτέλεσης συναλλαγών σε εμπορικά καταστήματα. – Μία κάρτα τύπου Classic είναι αποδεκτή για την εκτέλεση εμπορικών συναλλαγών σε οποιοδήποτε κατάστημα δέχεται Κάρτες. Είτε διαθέτει τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανάκια που είναι συνδεδεμένα on Line με την Τράπεζα.. EITE (!!) διαθέτει τα παλαιού τύπου χειροκίνητα μηχανάκια που δεν είναι βέβαια On line συνδεδεμένα με την Τράπεζα και για αυτό για συναλλαγές πάνω από κάποιο ποσό πχ 60 ευρώ παίρνουν τηλεφωνική έγκριση οι καταστηματάρχες. – Μία κάρτα τύπου Electron είναι αποδεκτή για την εκτέλεση εμπορικών συναλλαγών σε οποιοδήποτε κατάστημα δέχεται Κάρτες και διαθέτει ΜΟΝΟ τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανάκια που είναι συνδεδεμένα on Line με την Τράπεζα, άρα κατά την συναλλαγή εκτελούν ΑΥΤΟΜΑΤΑ ανίχνευση για την ύπαρξη υπολοίπου στον λογαριασμό σας, δεσμεύοντας το υπόλοιπο για την περαίωση της συναλλαγής.
    – Δυνατότητες εκτέλεσης συναλλαγών από το internet. – Και με τις δύο κάρτες μπορείτε να εκτελέσετε συναλλαγές – αγορές από το internet.
    – Ανίχνευση υπολοίπου κατά την αγορά από το internet. – Και με τις δύο κάρτες όταν εκτελείτε συναλλαγές – αγορές από το internet γίνεται αυτόματη “ανίχνευση” για την ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου στον Λογαριασμό σας για την περαίωση (έγκριση) της συναλλαγής. Όμως….
    – Πτώση του On line της Τράπεζας ή του Δικτύου εγκρίσεων της Visa κλπ για οποιοδήποτε λόγο. Είναι σχεδόν αδύνατη η εκτέλεση της όποια συναλλαγής είτε από Εμπορικό Κατάστημα ή από το Internet
    – Περισσότερες πληροφορίες δεν μπορούν να δοθούν….
    – Είναι αδύνατη η εκτέλεση της όποια συναλλαγής είτε από Εμπορικό Κατάστημα ή από το Internet.Αφού δεν μπορεί να εκτελεστεί επιτυχώς η έγκριση για την ύπαρξη υπολοίπου στον λογαριασμό σας.
    Συμβουλή : Επιβεβαιώστε το με την Τράπεζα σας για την ΑΠΙΘΑΝΗ εκείνη περίπτωση που στην Τράπεζα σας ισχύει κάτι διαφορετικό… λοιπά ως περιορισμός που θέσαμε στην αρχή….
    – Διάφοροι Περιορισμοί στις συναλλαγές από το internet. – Εξαρτάται από την Τράπεζα εάν σας δίνει την δυνατότητα να εκτελείται συναλλαγές απεριόριστου ποσού από το internet ή από οποιαδήποτε χώρα. Είναι πιθανό να μην επιτρέπονται αγορές από διάφορες χώρες ή και εκτός Ελλάδος.
    – Συμβουλή : Ρωτήστε την Τράπεζα σας (καλύτερα το αρμόδιο τμήμα Καρτών) για την ύπαρξη τέτοιων χρηματικών ή γεωγραφικών περιορισμών.
    – Λοιποί ΕΙΔΙΚΟΙ Περιορισμοί στις συναλλαγές – αγορές σας – Εξαρτάται από την Τράπεζα σας, εκτός της όποιας γενικής πολιτικής ακολουθεί, εάν σας δίνει ΕΙΔΙΚΑ και κατόπιν επιθυμίας σας, την δυνατότητα να τροποποιήσετε ορισμένους από αυτούς τους όρους (πχ όρια στα ποσά συναλλαγών, γεωγραφικοί περιορισμοί κλπ ).
    – Λοιπά στοιχεία. – Ρωτήστε την Τράπεζα σας. – Ρωτήστε την Τράπεζα σας.
    – Σε ποιους πελάτες (κατηγορίες) συνήθως χορηγείται η Κάρτα ; – Συνήθως σε αυτούς που η Τράπεζα εμπιστεύεται περισσότερο την χρήση της Κάρτας της. Σε αυτούς που από την προσωπικότητα τους εκτιμούν ότι μπορεί να την χρησιμοποιεί “ομαλά” κλπ κλπ
    – Εκτός όμως από το στοιχείο της προσωπικότητας του πελάτη που δεν είναι απόλυτο αλλά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ, μπορεί το είδος της Κάρτας που χορηγεί η Τράπεζα να αποτελεί μέρος της Γενικής Στρατηγικής της. Μην το “δέσετε κόμπο”…
    – Εδώ έχουμε δύο “αντίθετες” περιπτώσεις.
    – Είτε χορηγείται στους Πελάτες που δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη είτε δεν γνωρίζει καλά την συναλλακτική τους τάξη
    – Είτε στους πελάτες που εκτελούν συχνά συναλλαγές από το internet, είτε την έχουν ζητήσει οι ίδιοι (πχ εσείς μετά το σημερινό “μάθημα”). Δηλαδή στους πολύ “ψαγμένους”.

    Ήδη από τον Πίνακα που μόλις παρουσιάσαμε έχει διαφανεί η πηγή της λύσης μας.

    Πιο αναλυτικά (συνέχεια) :
    Η λύση που σας παρουσιάσαμε είναι η βέλτιστη λύση για να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια μας όταν κατέχουμε μία κάρτα ιδιαίτερα για αγορές μέσω του Internet (αλλά και από κάποιο εμπορικό κατάστημα) , λύση που αγγίζει το 100% στην ασφάλεια των συναλλαγών σας.
    Πως μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ; Πάμε ένα παράδειγμα…

    Σερφάρεις στο Internet. Βλέπεις μία ιστοσελίδα – ηλεκτρονικό κατάστημα. Εντοπίζεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει. Συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά του, την τιμή του και αποφασίζεις ότι είναι μία ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΓΟΡΑ.

    Μετά.. με όσα έχουμε ήδη αναφέρει, ελέγχεις τον βαθμό αξιοπιστίας και την φερεγγυότητα της ιστοσελίδας – εταιρείας.

    Σταθμίζεις το κατά πόσο συμφέρουσα ως προς την τιμή και τα λοιπά χαρακτηριστικά είναι η αγορά και τον βαθμό “φερεγγυότητας” του ηλεκτρονικού καταστήματος. Καταλήγεις στην τελική απόφαση. Έστω… “Αποφασίζεις να προχωρήσεις στην αγορά”.

    Εισέρχεσαι στην Ιστοσελίδα του Web Banking της Τράπεζας σου.

    Μεταφέρεις από τον Βασικό Λογαριασμό Κατάθεσης σου….. το ποσό που ακριβώς χρειάζεται για την αγορά του προϊόντος… στον άλλο λογαριασμό κατάθεσης από τον οποίο αντλεί χρήματα η κάρτα Electron που έχεις.
    Ο λογαριασμός της Κάρτας έχει πλέον υπόλοιπο ίσο με το ποσό που χρειάζεσαι για να αγοράσεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει.

    Επιστρέφεις στην Ιστοσελίδα (ηλεκτρονικό κατάστημα) και προχωρείς στην εκτέλεση της εντολής αγοράς του προϊόντος ή της υπηρεσίας που σε ενδιαφέρει.

    Η συναλλαγή εκτελέσθηκε. Περιμένεις την παραλαβή του προϊόντος σου.
    Ο λογαριασμός κατάθεσης της κάρτα Electron έχει και πάλι υπόλοιπο ΜΗΔΕΝ.

    “Όταν παραλάβεις το προϊόν το απολαμβάνεις… με ασφάλεια”

    • Θα με ρωτήσετε… “Και γιατί είμαι ασφαλής ; “.
      Για να σας απαντήσω ότι όντως είστε…. θα πρέπει να σας το αποδείξω με βάση τα κριτήρια που ήδη καταγράψαμε. Πάμε….

    Οι ιδιοκτήτες της Ιστοσελίδας – εταιρείας αποδεικνύονται “απατεώνες” και χρησιμοποιούν τα στοιχεία της Κάρτας σας για άλλες αγορές μελλοντικά.
    Κανένα πρόβλημα. Δεν θα βρούνε ποτέ χρήματα στον Λογαριασμό. ʼρα οποιοδήποτε απόπειρα αγοράς δεν θα εγκρίνετε από την Τράπεζα σας.
    Σε μία τέτοια περίπτωση το μόνο που μπορείτε να χάσετε… είναι το προϊόν που παραγγείλατε… στην περίπτωση που εξ αρχής ήταν απατεώνες.

    Χάκερς – Κράκερς εισέρχονται στα στοιχεία της εταιρείας και κλέβουν τα στοιχεία της κάρτας σας.
    Κανένα πρόβλημα. Δεν θα βρούνε ποτέ χρήματα στον Λογαριασμό. ʼρα οποιοδήποτε απόπειρα αγοράς δεν θα εγκρίνετε από την Τράπεζα σας.

    Χάνετε την Electron Κάρτα σας ή το πορτοφόλι σας που την περιέχει ή σας την κλέβουν.
    Κανένα πρόβλημα. Δεν θα βρούνε ποτέ χρήματα στον Λογαριασμό. ʼρα οποιοδήποτε απόπειρα αγοράς δεν θα εγκρίνετε από την Τράπεζα σας.

    Φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο κρυφά από εσάς πχ όταν κοιμάστε , αποφασίζει να την χρησιμοποιήσει στο Internet ή σε κάποιο κοντινό εμπορικό κατάστημα.
    Κανένα πρόβλημα. Θα του περάσει γρήγορα….. Δεν θα βρει ποτέ χρήματα στον Λογαριασμό. ʼρα οποιοδήποτε απόπειρα αγοράς δεν θα εγκρίνετε από την Τράπεζα σας.

    Είστε τόσο άτυχος που όταν πήγατε να αγοράσετε με την Electron Κάρτα σας, από κάποιο κατάστημα, κάποιο προϊόν, σε μία τρίτη πόλη ή χώρα….. ο καταστηματάρχης ή υπάλληλος του χρησιμοποίησε κάποιο από τα σπάνια μηχανήματα που δημιουργούν πιστά αντίγραφα Καρτών.
    Κανένα πρόβλημα. Θα τους μείνει το αντίγραφο. Δεν θα βρούνε ποτέ χρήματα στον Λογαριασμό. ʼρα οποιοδήποτε απόπειρα αγοράς δεν θα εγκρίνετε από την Τράπεζα σας.

    Υπάρχει τίποτα άλλο να αποδείξουμε ;

    Έτσι με την λύση που σας έχουμε υποδείξει, θα μπορείτε να αγοράζετε με την Κάρτα σας ότι θέλετε και να κοιμάστε ήσυχοι.
    Η στεγανότητα των συναλλαγών σας αγγίζει το 100 %. Ποτέ δεν θα είναι 100 %.
    Γιατί ; Για να είναι 100 % θα πρέπει :

    • Να είστε 100 % σίγουροι ότι ο κωδικός πρόσβασης σας στο Internet banking δεν μπορεί να γίνει γνωστός σε τρίτους πχ χάκερς (με οποιοδήποτε τρόπο).
      Δηλαδή θα πρέπει να είστε τόσο ΑΤΥΧΟΣ που το ίδιο πρόσωπο θα κλέψει και τα στοιχεία – κωδικούς εισόδους στο internet banking ΚΑΙ τα στοιχεία της Κάρτας σας και… και…
    • Να είστε τόσο ΑΤΥΧΟΣ που από το χρονικό σημείο που θα μεταφέρετε τα χρήματα από τον βασικό λογαριασμό κατάθεσης στον λογαριασμό της Κάρτας, μέχρι το σημείο που θα δώσετε την εντολή αγοράς του προϊόντος από την ιστοσελίδα, δηλαδή μιλάμε για ένα χρονικό διάστημα 1-2-3 λεπτών, κάποιο τρίτο κακόβουλο πρόσωπο θα έχει ήδη κλέψει τα στοιχεία της κάρτας σας και θα προλάβει αυτό να εκτελέσει συναλλαγή μέσα στο χρονικό διάστημα των 1-2 λεπτών και μέχρι το ποσό που θα έχετε μεταφέρει. Εάν είναι τόσο τυχερό…. εεε χαλάλι του…. -)))
    • Να είστε τόσο άτυχος που η Τράπεζα σας δεν εφαρμόζει τα όσα αναφέραμε για την λειτουργία της Κάρτας Electron και όταν την ρωτήσετε (όπως σας προτείναμε) σας απαντήσουν λανθασμένα . Ε τότε… σίγουρα θα αλλάξετε Τράπεζα… -))

    Σημείωση :

    • Επαναλαμβάνουμε ότι ο βασικός λογαριασμός Κατάθεσης δεν θα πρέπει να έχει πχ εξουσιοδότηση, για την μεταφορά χρημάτων στον Λογαριασμό κατάθεσης της Κάρτας. Το γιατί… νομίζω ότι το καταλαβαίνετε….
    • Με την σχεδόν 100% ασφαλή λύση που σας προτείνουμε, η Electron Κάρτα σας είναι αξιοποιήσιμη και με τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας που αναφέραμε, κυρίως για συναλλαγές μέσω Internet.
    • Εάν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε – έκτακτα – σε ένα εμπορικό κατάστημα, μπορείτε πριν φύγετε από το σπίτι σας (πχ για το super market) να μεταφέρετε το ποσό που εκτιμάτε ότι θα χρειασθείτε στο Κατάστημα, στον Λογαριασμό της Κάρτας με την χρήση του Web Banking. Ετσι θα είστε “εκτεθειμένοι” μόνο για λίγη ώρα – ώρες μέχρι να τελειώσετε τα ψώνια σας. Θα είστε τόσο άτυχοι ; Δεν νομίζω…. στατιστικά είναι “απίθανο”.

    Γενικό Συμπέρασμα :

    Γενικό : Εκτός από το Internet που κατά την Τηλεόραση υπάρχουν κυρίως, απατεώνες, παιδεραστές και σατανιστές…. υπάρχει και το χρηστικό internet.

    Ειδικό : Αξιοποιείστε τις δυνατότητες του Web Banking, χρησιμοποιείστε τις συμβουλές που σας δώσαμε, χρησιμοποιείστε την Κάρτα σας για να απολαύσετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας με φειδώ και περίσκεψη χωρίς να αγνοείται τον “Μήτσο” που έχει μία μικρή επιχείρηση στην γωνία της γειτονιά σας.

    Σήμερα ο “Μήτσος” αύριο “εμείς”.
    Α.. μην ξεχνάτε… οι Κάρτες είναι μία έσχατη λύση εξασφάλισης οικογενειακής ρευστότητας. Δεν είναι ο “θείος από την Αμερική” .
    Προστατέψτε την Οικογενειακή σας ευτυχία και γαλήνη από τις σειρήνες των διαφημίσεων του Τραπεζικού συστήματος που θέλουν να απομυθοποιήσουν το χρέος.



    Αφήστε μια απάντηση