Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Αsxeto-σχολή / Σημειώστε τον κωδικό πρόσβασης σας !!

Σημειώστε τον κωδικό πρόσβασης σας !!

Τον περασμένο μήνα, ο Jesper Johansson της Microsoft έγινε είδηση όταν ενθάρρυνε τον κόσμο να σημειώνει τους κωδικούς πρόσβασης. “Πρόκειται για καλή συμβουλή, την οποία δίνω εδώ και χρόνια”.

Πολύ απλά, ο κόσμος δεν μπορεί πια να θυμάται ικανοποιητικούς κωδικούς πρόσβασης για να προστατεύεται αξιόπιστα από επιθέσεις λεξικών (dictionary attack). Επιπλέον, ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής εάν επιλέγει πολύ μπερδεμένους κωδικούς που δεν θα τους θυμάται και μετά τους σημειώνει. Όλοι είμαστε καλοί στο να ασφαλίζουμε μικρά κομμάτια χαρτί.

Συστήνω να γράφετε τους πολύτιμους κωδικούς σας σε μικρά χαρτάκια και να τα φυλάτε μαζί με τα άλλα πολύτιμα χαρτάκια: στο πορτοφόλι σας.

Εάν θέλετε επιπλέον ασφάλεια αποκρύψτε το με κάποιο τρόπο: γράψτε ‘τράπεζα’ αντί για την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) της τράπεζάς σας, μετατοπίστε μερικούς από τους χαρακτήρες και μην γράψετε το όνομα χρήστη.

Αυτό θα σας γλιτώσει λίγο χρόνο σε περίπτωση που χάσετε το πορτοφόλι σας και θα πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς σας.

Αλλά ακόμη κι αν δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά, το να σημειώσετε το δυσκολομνημόνευτο κωδικό σας είναι πιο ασφαλές από το να έχετε έναν κωδικό εύκολο στην απομνημόνευση.


Αφήστε μια απάντηση