Μενού

Hellraiser – Pinhead

Αυτό τον έκανε να χάσει τα λογικά του. Άρχισε να ψάχνει τρόπους να ξεφύγει από την θλίψη και τον πόνο που κάθε μέρα τον κυρίευαν ολοένα και πιο πολύ. Όμως ο δρόμος που διάλεξε ήταν από τους πιο σκοτεινούς και τους πιο επικίνδυνους.

Μια μέρα ανακάλυψε ένα μικρό και αθώο κουτί, που σύμφωνα με τον μύθο έδινε “an experience beyond the limits of pain and pleasure, indivisible”. Προσπάθησε να το ανοίξει και, δυστυχώς γι’ αυτόν, τα κατάφερε. Αυτό που έκρυβε μέσα του όμως ήταν οι χειρότερα από τους πιο φρικιαστικούς εφιάλτες του.

Τον παρέσυραν σε ένα μέρος όπου μπροστά του η Κόλαση είναι παράδεισος. Και έτσι δημιουργήθηκε ο Pinhead, ο αρχηγός των δαιμόνων με το όνομα Cenobites. Αλλά ήταν φυλακισμένοι μέσα στο Κύβο των Λυγμών (“The Lament Configuration Box”) ώσπου κάποιος κάνει το τραγικό λάθος να τους ελευθερώσει. Πολλοί ενέδωσαν στον πειρασμό και άνοιξαν το κουτί. Ελάχιστοι είναι αυτοί που επέζησαν για να διηγηθούν την ιστορία.

Δημιουργός αυτού του σαδομαζοχιστικού τρόμου είναι ο συγγραφέας πολλών τέτοιων ιστοριών και από τους πιο γνωστούς, ο Clive Barker. Η ταινία βασίστηκε στην νουβέλα του Barker “The Hellbound Heart”. H πρώτη ταινία έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση από την ποσότητα αίματος και την βιαιότητα, που υπήρχε στη ταινία, που έκανε πολλούς να αηδιάσουν και να μην την δουν ολόκληρη.

Όσοι είχαν δυνατό στομάχι και την είδαν ολόκληρη, εντυπωσιάστηκαν αρκετά από τον Pinhead και τους φίλους του. Μέσα από τις ταινίες μαθαίνουμε για τον Pinhead και την ιστορία του καθώς και για την δημιουργία του Κύβου και τον σκοπό που εξυπηρετούσε. Ο Barker πάντα καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού του, αναγνωστικό και μη.

Ο κεντρικός χαρακτήρας, που τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια παίζει ο Doug Bradley, είναι ένας από τους πιο φρικιαστικούς και τους πιο σαδομαζοχιστικούς δολοφόνους που έχει παρουσιάσει ο κινηματογράφος. Με το δερμάτινο κοστούμι του, τις καρφίτσες καλά βαλμένες στο κεφάλι του, πάντα βρίσκει κι έναν ευρηματικό αλλά παράλληλα και αποκρουστικό τρόπο για να σκοτώσει τα θύματά του.

Μέχρι και σήμερα έχουν γυριστεί οχτώ ταινίες με θέμα τον Pinhead και την προσπάθεια πολλών για την εξόντωσή του. Αλλά μέχρι στιγμής όσες φορές και να πάει στον Κύβο πάντα βρίσκει τρόπο να δελεάσει κάποιον και να επιστρέψει. “No tears please. It’s waste of a good suffering…”

Στην Ελλάδα η ταινία ήταν γνωστή σαν «Hellraiser».

1. Hellraiser (1987)
2. Hellraiser II: Hellbound (1988)
3. Hellraiser III: Hell on Earth (1992)
4. Hellraiser IV: Bloodline (1996)
5. Hellraiser V: Inferno (2000)
6. Hellraiser VI: Hellseeker (2002)
7. Hellraiser VII: Deader (2004)
8. Hellraiser VIII: Hellworld (2005)

Συντάκτης :  Χρήστος Μπακατσέλος


Αφήστε μια απάντηση