Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Σινεμά - Τρόμος / Η Κούκλα του Σατανά – Chucky The Killer Doll

Η Κούκλα του Σατανά – Chucky The Killer Doll

Της είχε ζήτησε μια κούκλα τον Chucky, έναν “Good Guy Doll” από αυτές που μιλάνε, αλλά αν κι έφαγε τον κόσμο να βρει μια είχαν όλες εξαντληθεί. Κι εκεί που ήταν έτοιμη να τα παρατήσει, βρίσκει έναν πλανόδιο έμπορο που πουλούσε μια τέτοια κούκλα σε χαμηλή τιμή και την αγοράζει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αλλά κάτι πάει στραβά με αυτήν την κούκλα. Λίγες μέρες πριν ο περίφημος Στραγκαλιστής του Lakeshore, τον Charles Lee Ray, σκοτώνεται από τα πυρά της αστυνομία αλλά πρόλαβε να μεταφέρει την ψυχή του μέσο voodoo στην κούκλα. Τώρα η κούκλα είναι ζωντανή με την σατανική ψυχή του Lee Ray, ο οποίος έχει σαν σκοπό να βγει από το σώμα της κούκλας και να μπει στο σώμα του Andy ώστε να ξαναρχίσει την δουλειά του σαν στραγκαλιστής.

Δημιουργός αυτής της γλυκιάς αλλά και σατανικής κούκλας ήταν ο Don Mancini. Αν και δεν έχει πάρα πολλούς οπαδούς η σειρά, είναι σίγουρο ότι θεωρείτε ένας από τους πιο περίεργους δολοφόνους, και γιατί όχι, και από τους πιο «γλυκούς». Η κούκλα του Σατανά, που έκανε αρκετά παιδάκια βλέποντας την να μην ξαναπαίξουν με κούκλες ποτέ πια, μέχρι στιγμής έχει παντρευτεί κι έχει κι έναν γιο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό.

Την φωνή του Chucky την δανείζει ο Brad Duriff και χαρακτηριστικό όπλο του είναι το μαχαίρι. Αν και θέλει να πνίξει κι άλλους με ανθρώπινα χέρια, καταφεύγει πολλές φορές στο να σκεφτεί διάφορους περίεργους τρόπους για να σκοτώσει τα θύματά του. Πάντως μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει, το να γυρίσει πάλι σε ένα κανονικό σώμα δηλαδή, θα πάρει αρκετό χρόνο μιας και πάντα υπάρχει κάποιος να τον καταστρέψει. Αλλά ως συνήθως επιστρέφει και θα επιστρέφει, μέχρι να υπάρχει κάτι που θα τον στείλει εκεί που ανήκει μια και καλή.

Μέχρι στιγμής έχουν γυριστεί πέντε έργα με την κούκλα δολοφόνο. Στην τέταρτη γνωρίζουμε και την γυναίκα του Chucky, την σατανική Tiffany (Jennifer Tilly) ενώ στο πέμπτο έχουν κι έναν γιο (Billy Boyd). Διασκέδαση για όλη την οικογένεια…

Στην Ελλάδα η ταινία ήταν γνωστή σαν «Η Κούκλα του Σατανά».

1. Child’s Play (1988)
2. Child’s Play 2 (1990)
3. Child’s Play 3 (1991)
4. Bride of Chucky (1998)
5. Seed of Chucky (2004)

Συντάκτης :  Χρήστος Μπακατσέλος


Αφήστε μια απάντηση