Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Σινεμά - Τρόμος / Η Νύχτα με τις Μάσκες – Michael Myers

Η Νύχτα με τις Μάσκες – Michael Myers

Μια κρύα νύχτα του Halloween, ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του δηλαδή, σκοτώνει την αδερφή του αφού έκανε σεξ με το αγόρι της. Μετά από αυτό οι γονείς του τον κλείνουν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, το Smith’s Grove Warren County Sanitarium, κάτω από την φροντίδα του Dr. Sam Loomis.

Αλλά τον Οκτώβριο του 1978, λίγες μόνο μέρες πριν την βραδιά του Halloween, o Michael ξεφεύγει από το ίδρυμα και πάει προς την πόλη του Haddonfield. Εκεί καταφθάνει και ο Dr. Loomis όπου με την βοήθεια του σερίφη προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στα σατανικά σχέδια του Myers.

O Myers πρωτοεμφανίστηκε το 1978 κάνοντας πολλούς να ανατριχιάσουν στην βαρβαρότητα που είχαν οι σκοτωμοί του. Η ταινία ανέδειξε και την ηθοποιό Jamie Lee Curtis, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη και αμέσως καθιερώθηκε σαν η καλύτερη “screaming queen” του κινηματογράφου.

Δημιουργός της ήταν ο John Carpenter, ο οποίος αν και είχε κάνει αρκετές δουλειές πριν από αυτή, έμεινε γνωστός από αυτές τις ταινίες. Όπως και με τον Jason, έτσι κι εδώ υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που έπαιξαν τον ρόλο του στυγερού δολοφόνου Michael Myers. Αυτοί ήταν οι Nick Castle, George Wilbur, Dawn Shanks, Chris Durand και ο Tony Moran.

Μέχρι το 2002 έχουν γυριστεί οχτώ ταινίες με τον Myers κι από ότι φαίνεται θα αργήσουν να σταματήσουν. Εμείς απλά δεν έχουμε να περιμένουμε μέχρι αυτός να ξαναγυρίσει σπίτι… Πίσω στο Haddenfield.

Στην Ελλάδα η ταινία ήταν γνωστή σαν «Η Νύχτα με τις Μάσκες».

1. Halloween (1978)
2. Halloween II (1981)
3. Halloween III: Season of the Witch (1983)
4. Halloween IV: The Return of Michael Myers (1988)
5. Halloween V: The Revenge of Michael Myers (1989)
6. Halloween VI: The Curse of Michael Myers (1995)
7. Halloween h4O: 20 Years Later (1998)
8. Halloween 8: Resurrection (2002)

Συντάκτης :  Χρήστος Μπακατσέλος


Αφήστε μια απάντηση