Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Σινεμά - Τρόμος / Ο Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες – Freddy Krueger

Ο Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες – Freddy Krueger

Ένα από τα αγαπημένα του χόμπι όμως ήταν και η ενασχόλησή του με την μαύρη μαγεία. Αποπλανούσε μικρά παιδιά και τα σκότωνε στο λεβητοστάσιο του σχολείου αφού πρώτα τα βίαζε. Κάποια στιγμή όμως οι γονείς των νεκρών παιδιών τον αντιμετωπίζουν και τον καίνε ζωντανό. Πριν πεθάνει όμως ορκίζεται ότι θα ξανάρθει και θα επιτεθεί ξανά στα παιδιά τους στο μόνο μέρος που δεν θα μπορούν να τα προστατέψουν. Μέσα στα επόμενα χρόνια όμως αρκετά παιδιά αρχίζουν να πεθαίνουν στον ύπνο τους από τρομαχτικούς εφιάλτες. Ο Freddy επέστρεψε κι αυτή την φορά δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Ή σχεδόν κανείς. 


Από τους πιο έξυπνους και ευρηματικούς χαρακτήρες που έχουν φτιαχτεί ποτέ για ταινία τρόμου, ο Freddy έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 1984 με την ταινία “Nightmare on Elm Street” και δημιουργός του ήταν ο Wes Craven. O Robert Englund, κατάφερε να δώσει στον χαρακτήρα του την διαστροφή και το εξυπνάδα που τον διακατέχει. Ο Freddy έχει μείνει γνωστός για τις τρομερές ατάκες του, την κόκκινο με ρίγες μπλούζα του αλλά και το αγαπημένο του όπλο: το γάντι με τις σιδερένιες και κοφτερές λεπίδες.


Οι εφιάλτες μας κράτησαν ξάγρυπνους ως το 1994 όπου και βγήκε το πολύ καλό και έξυπνο “A New Nightmare”, η 7η κατά σειρά συνέχεια με τον Freddy να στοιχειώνει τα όνειρα των πραγματικών ηθοποιών και συντελεστών της ταινίας. Με εφτά λοιπόν συνέχειες, ένα cross-over με άλλη μια πετυχημένη σειρά τρόμου στο “Freddy Vs. Jason” (ενώ στα σκαριά είναι και μια συνέχεια αυτού του) καθώς και μια τηλεοπτική σειρά την “Freddy’s Nightmare” (1988-1990) αμέσως κατατάσσεται σε έναν από τους κορυφαίους και πιο cult χαρακτήρες του κινηματογράφου.


Στην Ελλάδα η ταινία ήταν γνωστή σαν «Ο Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες».1. Nightmare on Elm Street (1984)
2. Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge (1985)
3. Nightmare on Elm Street Part 3: Dream Warriors (1987)
4. Nightmare on Elm Street Part 4: The Dream Master (1988)
5. Nightmare on Elm Street Part 5: The Dream Child (1989)
6. Nightmare on Elm Street Part 6: The Final Nightmare (1991)
7. New Nightmare (1994)
8. Freddy Vs. Jason (2003)


Συντάκτης :  Χρήστος Μπακατσέλος


Αφήστε μια απάντηση