Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Σινεμά - Τρόμος / The Killer in Me: The Horror Pictures Show

The Killer in Me: The Horror Pictures Show

Τα πάρτι ή τις περίφημες ταινίες τρόμου; Σίγουρα μέσα σε αυτά που θυμάμαι είναι και αυτές οι περίφημες ταινίες splatter που με τον καιρό έχουν χαρακτηριστεί cult. Τότε άρχισαν να εμφανίζονται οι ταινίες με τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες δολοφόνους που άφησαν εποχή στην ιστορία του κινηματογράφου.


 Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, με τον Michael Myers, έκαναν το ντεμπούτο τους οι πρώτοι μανιακοί δολοφόνοι που θα μας «κλέψουν», αλλά από τους συμπρωταγωνιστές τους θα «κλέψουν» πολλά περισσότερα. Από τον Freddy Krueger μέχρι τον Jason Voorhees και τον Chucky. Όλοι τους άφησαν το δικό τους στίγμα και επαναπροσδιόρισαν τον ορισμό του serial killer γιατί δεν εμφανίστηκαν μόνο μια με δύο φορές, αλλά αρκετές.


Πέθαιναν με χίλιους-δυο τρόπους, άλλοτε ήταν ευρηματικοί κι άλλοτε απλά γελοίοι: ηλεκτροπληξία, πνιγμό, κάψιμο, αποκεφαλισμό, μαγικά ακόμα κι αγιασμό/εξορκισμό, και πάλι είναι μόλις μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους «σκοτώθηκαν». Αλλά πάντα έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέψουν πιο δυνατοί και πιο τσαντισμένοι από την προηγούμενη φορά. Και πάντα όμως υπήρχε κάποιος ή κάποια για να τους ξαναστείλει στην Κόλαση. 


Στο αφιέρωμά μας αυτό θα δούμε ίσως τους καλύτερους από όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Μας έκαναν να τρομάξουμε, να αηδιάσουμε, αλλά και πάλι δεν χορταίναμε να τους βλέπουμε και πάντα ζητάγαμε περισσότερο. Ελάτε μαζί μας λοιπόν κι ας διεισδύσουμε στα άδυτα αρχεία του Cinemascope κι ας δούμε έναν-έναν από τους χειρότερους δολοφόνους που έχει να μας προσφέρει η ιστορία του κινηματογράφου…


“We have such sights to show you…” – Pinhead.


Συντάκτης :  Χρήστος Μπακατσέλος


Αφήστε μια απάντηση