Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Καλοκαίρι / Ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της Ε.Ε…. (οδηγός για την Ε.Ε)

Ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της Ε.Ε…. (οδηγός για την Ε.Ε)

Ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της Ε.Ε….

Η ιδιότητα του πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σας παρέχει δικαιώματα και ευκαιρίες τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε πάντοτε.

Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι έχετε το δικαίωμα να ταξιδεύετε ελεύθερα σε όλα τα κράτη μέλη (1) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μοναδική προϋπόθεση να είστε κάτοχος ενός έγκυρου δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου; Γνωρίζετε ποια δικαιώματα και ευκαιρίες απολαμβάνετε ως ταξιδιώτης-καταναλωτής στους κόλπους της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς;

Ολοένα περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες ταξιδεύουν κάθε χρόνο εντός της Ένωσης, είτε για τουρισμό, είτε για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, είτε ακόμη για επαγγελματικούς λόγους ή για σκοπούς επιμόρφωσης.

Ως πολίτης ενός κράτους μέλους της Ένωσης, δεν είστε ένας οποιοσδήποτε τουρίστας ή ταξιδιώτης: έχετε ορισμένα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα εισόδου και προσωρινής διαμονής σε άλλο κράτος μέλος.   Έχετε επίσης δικαίωμα σε ορισμένες παροχές και εγγυήσεις για αγορές και ιδιωτικές συναλλαγές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να αισθάνεστε  σαν στο σπίτι σας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημ: Ο παρών οδηγός ασχολείται μόνο με τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ένωσης. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν ταξιδεύετε εκτός της Ένωσης έχετε την ευχέρεια να απολαμβάνετε, σε σοβαρές περιστάσεις, της προξενικής προστασίας των αρχών κάποιου άλλου κράτους μέλους εάν το κράτος μέλος από το οποίο κατάγεστε δεν διαθέτει διπλωματική ή προξενική αντιπροσώπευση στην τρίτη χώρα στην οποία ταξιδεύετε.

  • Εναλλακτικά το αρχείο υπάρχει στην διεύθυνση : https://www.asxetos.gr/free/summer/travelling_el.pdf
  • Εάν δεν μπορείτε να δείτε το αρχείο pdf (Portable Document Format) αυτό μπορεί να οφείλεται ή στις ρυθμίσεις ασφαλείας του internet explorer ή του firefox ή στο ότι δεν έχετε το κατάλληλο πρόγραμμα προβολής Pdf αρχείων .
  • Ιστοσελίδα με επιλεγμένα asxetolinks αφιερωμένη σε : Pdf software
  • Από την Asxetoπαίδεια και το Λεξικό Internet διαβάζουμε :
    Acrobat και PDF Αρχεία = Πρότυπο προγράμματος και όνομα προϊόντος της επιχείρησης Adobe το οποίο επιτρέπει την έκδοση και εμφάνιση εγγράφων σε κάθε λειτουργικό σύστημα και υπολογιστή. Το PDF (Portable Document Format), είναι ένας τύπος αρχείου γραφικών ανεξάρτητα από πλατφόρμα που διαθέτει καλά επίπεδα συμπίεσης και επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει αρχεία γραφικών μέσω δικτύων, διαφορετικών υπολογιστικών συστημάτων και του Internet, χωρίς κανέναν συμβιβασμό ως προς την ακεραιότητα της αρχικής εικόνας. Με το PDF όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα σχετικά με τις γραμματοσειρές δεν υπάρχουν, ενώ και οι θέσεις των εικόνων και των άλλων γραφικών παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Με απλά λόγια, αυτό που βλέπει κανείς στην οθόνη του υπολογιστή θα αναπαραχθεί όπως ακριβώς είναι.

  • Κατεβάστε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων pdf : Κατεβάστε το πρόγραμμα για την ανάγνωση αρχείων Pdf εάν δεν έχετε ανάλογο πρόγραμμα..

Πηγή : Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Αφήστε μια απάντηση