Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Οικονομία-Μύθοι / Το Πετρέλαιο , το δολάριο , το ευρώ , ο πόλεμος οι Αμερικάνοι

Το Πετρέλαιο , το δολάριο , το ευρώ , ο πόλεμος οι Αμερικάνοι

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

– Επιστέφουμε στην πιο αγαπημένη μου ενότητα στο asxetos.gr , θα ασχοληθούμε και θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ !! Βρώμικες πολιτικές και σκοπιμότητες ….σαν το χρώμα που έχει το αργό πετρέλαιο .

 Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο (email) που μου έστειλε η φίλη και συνεργάτης ΜΑΡΣΗ – ΛΑΓΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ (δεν είναι η συντάκτρια του κειμένου) . Παράλληλα σας παραθέτουμε ορισμένες ξενόγλωσσες ιστοσελίδες για την πληρέστερη ενημέρωση σας . Βοηθείστε για να διαδοθεί το παρών άρθρο για να ξυπνήσουν και άλλοι συμπολίτες μας από τον λήθαργο … ας μην πειστούν από τα γραφόμενα που ακολουθούν …. τουλάχιστον να πονηρευτούν ….. !!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

“Εδώ και πενήντα χρόνια το δολάριο είναι το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι εμπορικές συναλλαγές παγκόσμια. Τα αμερικάνικα χαρτονομίσματα τυπώνονται μόνο από το Federal Reserve, το οποίο βασικά, αντιπροσωπεύεται από ένα κονσόρτσιουμ εβραϊκών τραπεζών που εδρεύουν στην Αμερική.
Δηλαδή εάν η Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, ήθελε να αγοράσει κάτι αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έπρεπε πρώτα να παράγει και μετά να πουλήσει προϊόντα ή υπηρεσίες αντίστοιχης αξίας. Εάν οι ΗΠΑ ήθελαν το ίδιο πράγμα, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να τυπώσουν τα χρήματα και μόνο.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια. Τύπωναν δολάρια κάθε φορά που είχαν ανάγκη, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κάλυψη σε χρυσό. Γι αυτό το λόγο σήμερα το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει ένα αρνητικότατο ρεκόρ: μείον 2,5 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 2.500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται μια δραματική κατάληξη που μπορεί να φτάσει και τα 3.500 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσο καιρό όμως το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών για τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά που η Αμερική χρειάζεται χρήματα, τα τυπώνει και έτσι πληρώνει όλα της τα χρέη. ¨Αρά οι ΗΠΑ ζουν με δανεικά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο .

Το πρόβλημα λοιπόν, μόλις τώρα αρχίζει.

Το Ιράκ είναι η πρώτη χώρα του OPEC (Παγκόσμιος Οργανισμός Πετρελαίου) που δεν δέχεται πλέον δολάρια και πουλάει πετρέλαιο μόνο έναντι Ευρώ. Αυτό ξεκίνησε στις 6/11/2000 όταν η ισοτιμία του Ευρώ ήταν 0,8 έναντι του δολαρίου.

Στην αρχή το Ιράκ είχε χάσει πάρα πολλά χρήματα από αυτή την τολμηρή ενέργεια. Σήμερα όμως το Ευρώ είναι μεγαλύτερο του δολαρίου και φυσικά τα κέρδη του Ιράκ πολύ μεγαλύτερα από την πώληση του πετρελαίου. Αυτή είναι η κίνηση του Σαντάμ που έχει εξοργίσει την Αμερική.Το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό καθώς άλλες δύο χώρες του OPEC το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θέλουν και αυτές να εφαρμόσουν πωλήσεις σε Ευρώ, ενώ ήδη η Βενεζουέλα που κατέχει το 7 % των πετρελαϊκών αποθεμάτων παγκοσμίως, έχει αλλάξει τα μισά συναλλαγματικά της αποθέματα από δολάρια σε Ευρώ.

Βασικά αυτή είναι και η τελική επιδίωξη όλων των χωρών του OPEC καθώς, το δολάριο χάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Οι κεντρικές τράπεζες των δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου ,της Ρωσίας και της Κίνας, έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έτσι εξηγείται γιατί σήμερα υπάρχει πληθώρα δολαρίων στην παγκόσμια αγορά και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ζήτηση για το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του αμερικανικού νομίσματος. Αυτό είναι το τελικό χτύπημα για την αμερικάνικη οικονομία για την οποία οAlan Greenspan, ο διοικητής του Federal Reserve, προβλέπει ότι θα χαθούν δισεκατομμύρια δολάρια στους επόμενους μήνες. Εάν το Ευρώ πάρει την θέση του δολαρίου στις παγκόσμιες αγορές εκτός απ το ότι το δολάριο θα χάσει ακόμη περισσότερη αξία, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν πλέον να ρίχνουν δολάρια στην αγορά όπως άλλωστε έκαναν μέχρι τώρα, δηλαδή χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κάλυψη σε χρυσό. Επομένως, όλες οι χώρες του κόσμου θα προτιμούν συναλλαγές με το ευρωπαϊκό νόμισμα κάνοντας έτσι συναλλαγματικά αποθέματα σε Ευρώ για να αγοράζουνε πετρέλαιο από τον OPEC.

Ήδη, το δολάριο διατηρείται τεχνητά από διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας κατόπιν διάφορων πολιτικό-οικονομικών τεχνασμάτων των ΗΠΑ με τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών. Αλλωστε, οι ΗΠΑ καταναλώνουν σχεδόν ότι παράγουν αυτές οι χώρες. Τους δανείζει χρήματα, αυτές παράγουν τα προϊόντα τους που τα απορροφούν οι ΗΠΑ και κατόπιν με το εμπορικό κέρδος πληρώνουν τα «δανεικά» στην Αμερική. Οικονομολόγοι και τραπεζίτες προειδοποιούν ότι εάν η Ασία δεν υποστηρίξει το δολάριο έστω και τεχνητά, αυτό θα συντριβεί. Όμως πολλές χώρες στην Ασία έχουν στραφεί ήδη προς το Ευρώ διότι και αυτές χρειάζονται πετρέλαιο. Και ο OPEC σύντομα θα πουλάει πετρέλαιο μόνο σε Ευρώ.

Έτσι λοιπόν, ο Bush ονόμασε ΚΌξονα του Κακού όλες αυτές τις χώρες που πουλάνε πετρέλαια σε Ευρώ ή θέλουν να καταργήσουν το δολάριο από τα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Με διάφορα τεχνητά προσχήματα θέλουν να επιτεθούν εναντίοντους (π.χ. Ιράκ) ή να εγκαταστήσουν κυβερνήσεις μαριονέτες που οι ίδιοι θα ελέγχουν (π.χ. Βενεζουέλα), ώστε να επαναφέρουν την προηγούμενη κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που η Βρετανία το «παίζει» αναποφάσιστη για το Ευρώ.

Εάν το έκανε, αυτομάτως θα ήταν αντίθετη προς τις ΗΠΑ. Οι Βρετανοί είναι πονηροί όπως πάντα: εάν οι ΗΠΑ τα καταφέρουν με το δολάριο, αυτοί θα κρατήσουν την λίρα εάν η Ε.Ε. σταματήσει τον πόλεμο, σύντομα θα ακολουθήσουν το Ευρώ. Το Ιράκ είναι μόνο το πρώτο βήμα.”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ …

  • Καταλάβατε ….ότι κατάλαβα και εγώ… ; Μήπως έχετε τα ίδια αισθήματα οργής και αγανάκτησης ;  ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΣ – ΜΟΝΗ ….είμαστε ΠΟΛΛΟΙ !!

  • Το εάν θα γίνει τελικά πόλεμος στο ΙΡΑΚ …είναι ίσως άλλο θέμα …ΟΜΩΣ … εμείς θα μάθουμε , για άλλη μία φορά , σε μία “κατάσταση – πρόβλημα – γεγονός” να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο … αυτό θα είναι το κέρδος μας ….

Πηγές

BUSH’S
DEEP REASONS FOR WAR ON IRAQ: OIL, PETRODOLLARS, AND THE OPEC EURO
QUESTION


The Real
Reasons for the Upcoming War With Iraq


UK’s
euro delay poses ‘risk to investment’


Αφήστε μια απάντηση