Μενού

Ποδηλασία στο νερό

Η ευχάριστη άσκηση της ποδηλασίας γίνεται ακόμα πιο ελκυστική και παράλληλα πιο αποτελεσματική. Με το ποδήλατο νερού μπορεί πλέον να αθληθεί οποιοσδήποτε μέσα στην πισίνα, χωρίς να γνωρίζει κολύμβηση αλλά και χωρίς να βυθίσει το κεφάλι του στο νερό! Η ποδηλασία μέσα στον νερό μας βοηθάει να εκμεταλλευτούμε τις τέσσερις βασικές ιδιότητες του:

 

1. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Κάθε κίνηση που κάνει ο αθλούμενος μέσα στο νερό, συναντά την αντίσταση του νερού, γεγονός που του προσφέρει πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη άσκηση!

2. ΑΝΩΣΗ

Κάθε αθλούμενος που μπαίνει στο νερό αυτόματα δέχεται την επιρροή της άνωσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν είναι στο ρηχό νερό, είναι 25% πιο ελαφρύς από το κανονικό του βάρος και όταν είναι στο βαθύ νερό, είναι 50% πιο ελαφρύς! Με αυτό τον τρόπο, το νερό βοηθάει ιδιαίτερα άτομα τα οποία είναι υπέρβαρα ή έχουν ορθοπεδικά ή παθολογικά προβλήματα, να γυμνάζονται χωρίς καμία επιβάρυνση στο μυοσκελετικό τους σύστημα!

3. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το νερό βοηθάει να ρυθμίζεται πιο εύκολα η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να το κάνει το ιδανικό μέσο γύμνασης για έγκυες γυναίκες, παχύσαρκους, καρδιοπαθείς και άτομα με παθολογικά προβλήματα!

 

4. ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ

Η υδροστατική πίεση ασκεί ένα συνεχόμενο μικρομασάζ στην επιφάνεια του δέρματος, όσο το σώμα του αθλούμενου είναι μέσα στο νερό. Το αποτέλεσμα είναι να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος και αθλούμενος να έχει 10 παλμούς λιγότερους σε σχέση με την ίδια άσκηση στη ξηρά! Λόγω της υδροστατικής πίεσης, το νερό είναι ο ιδανικός χώρος άθλησης για γυναίκες με κυτταρίτιδα ή άτομα που πάσχουν από κυκλοφορικό πρόβλημα και φλεβίτιδα στα κάτω άκρα!

Οι τέσσερις βασικές ιδιότητες του νερού, σε συνδυασμό με την άσκηση στο ποδήλατο νερού, μας βοηθάνε να γυμνάσουμε πολύ αποτελεσματικά κοιλιακούς και όλες τις μυϊκές ομάδες των ποδιών:

– Τετρακέφαλο

– Γλουτιαίο

– Οπίσθιους μηριαίους

– Προσαγωγούς

– Γαστροκνήμιο

– Υποκνημίδιο

– Πρόσθιο κνημιαίο

– Κοιλιακούς
Ταυτόχρονα με τη ποδηλασία και την ενδυνάμωση των κάτω άκρων, ο αθλούμενος μπορεί να ασκεί και τους μύες του κορμού και των άνω άκρων, με τη μοναδική δυνατότητα που προσφέρει το νερό, να έχει την αντίσταση και την ισσοροπία που προσφέρει το νερό σε όλο το σώμα! Με αυτό τον τρόπο και με ειδικές ασκήσεις μπορεί να γυμνάσει επίσης:

– Στήθος

– Πλάτη

– Δικέφαλο

– Τρικέφαλο

– Ώμους

Τέλος το ποδήλατο νερού προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα για ήπια άσκηση ή προπόνηση πολύ υψηλών προπονητικών επιβαρύνσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση σε:

Μύες και συνδέσμους
Αρθρώσεις
Οστά και τένοντες

 

Η άσκηση στο νερό αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο άθλησης και ψυχαγωγίας. Απολαύστε το νερό και ενημερωθείτε για τα πάντα που μπορεί να προσφέρει στο σώμα και την υγεία σας.


Αφήστε μια απάντηση