Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Ζώα - Ψάρια / Δέκα (10) λόγοι για να πάρετε σκύλο τώρα !!

Δέκα (10) λόγοι για να πάρετε σκύλο τώρα !!

– Εάν πριν 1-2 χρόνια που έλεγαν ότι θα είχα κάποτε σκύλο θα τους έλεγα “όλα τα είχαμε… ο σκύλος μας έλειπε” .

– Στην ζωή όμως ισχύει και η γνωστή φράση “μην λες μεγάλες κουβέντες….” .

– Ολα ξεκίνησαν από το logo – μασκώτ μας . Ωραίο και συμπαθητικό σκυλάκι ο “format” σαν “σήμα” μου – μας στην Ιστοσελίδα .


Μία η συμπάθεια της γυναίκας μου (Πόπη) για ένα σκυλάκι που είχε μικρή … μία ένας γνωστός Κτηνίατρος …. βρέθηκα στα 35 μου και με ένα μικρό συμπαθητικό – υπαρκτό σκύλο που δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα από το “format” .

– Μπελάς ; Ναι . Φασαρία ; Ναι . Το μετάνοιωσα ; Οχι βέβαια …..

– Τι κέρδισα και τι κερδίζει όποιος αποκτά ένα κατοικίδιο (σκύλο κλπ ) ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί θα εκπλαγείτε από το τι χάνετε … ιδιαίτερα εάν έχετε παιδιά ….

– Εδω θα σταματήσω την σύντομη εισαγωγή μου και θα σας μεταφέρω τι έγραφε η Αργυρώ Κ. Μωρου στο Εψιλον της Ελευθεροτυπίας και στην στήλη “Φάρμα των Ζώων” .

Τίτλος άρθρου :

Θέλω οπωσδήποτε σκυλάκι !! Τώρα !!

Σας ζητά το παιδί σας να υιοθετήσετε το γλυκύτατο ημιαιμο που βρίσκεται στη γειτονιά σας και ψάχνετε συνεχώς δικαιολογίες για να το πείσετε ότι δεν πρέπει; Ιδού. Το ΕΨΙΛΟΝ σας δίνει 10 λόγους για να αλλάξετε γνώμη και να πείτε επιτέλους το «ναι»!

  1. Φυσικοί δάσκαλοι για όλους τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά, τα κατοικίδια διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, την αγάπη που δεν ζητά ανταλλάγματα και τη συμπόνια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.
  2. Τα παιδιά που ζουν με σκύλο ή γάτα αναπτύσσονται σφαιρικά. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή.
  3. Ένας τετράποδος φίλος τα κάνει από νωρίς υπεύθυνα άτομα. Τους δίνει ένα καθημερινό μάθημα στοργής και παράλληλα επιβίωσης.
  4. Λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με τα υπόλοιπα, τα παιδιά αυτά μαθαίνουν από μόνα τους να μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά. Το επιθυμούν τα ίδια.
  5. Επικοινωνώντας με τα κατοικίδια γίνονται καλοί γνώστες της… γλώσσας του σώματος και είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα συμβαίνουν γύρω τους.
  6. Δείχνουν συμπόνια και φροντίδα σε όσους βρίσκονται κοντά τους και καταλήγουν με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να βοηθούν τους αδύναμους.
  7. Το στρες της καθημερινότητας τα ταλαιπωρεί λιγότερο και το παιχνίδι με τον πιστό τους φίλο τα βοηθά να ξεπεράσουν τις όποιες στεναχώριες. Ενώ η βόλτα μαζί τους τα βοηθάει να ασκούνται
  8. Ανάλογα είναι και τα αποτέλεσμα με παιδιά χωρισμένων οικογενειών. Οπως δείχνουν οι έρευνες οι γλυκύτατοι τετράποδοι τα βοηθούν να ξεπεράσουν γρηγορότερα το διαζύγιο των γονιών τους. Είναι λιγότερο επιθετικά, πεισματάρικα και εγωκεντρικά.
  9. Σημαντΐκή έως θεραπευτική είναι η συμβολή των κατοικίδιων σε διάφορες ασθένειες, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές (σύνδρομο down, αναπηρίες, δυσλεξία, αλλεργίες κ.ά). Μάλιστα, στο εξωτερικό η είσοδος των σκυλιών στα περισσότερα νοσοκομεία επιβάλλεται για τους σκοπούς αυτούς.
  10. Είναι γεγονός ότι το παιδί που μεγαλώνει με ένα ζώο, ιδιαίτερα τα μοναχοπαίδια, δένεται απίστευτα μαζί του. Όταν περάσουν τα χρόνια και το κατοικίδιο ζώο πεθάνει, ο πόνος θα είναι απίστευτος. Ακόμη κι αυτό όμως είναι ένα μάθημα ζωής, μια εξοικείωση με την ιδέα της απώλειας.

ΑΝ ΒΡΗΚΑΤΕ έστω και έναν λόγο από τους παραπάνω σημαντικό, πριν κάνετε το χατίρι του παιδιού σας, σκεφτείτε δυο πράγματα: ότι πρέπει να του μάθετε πώς να φροντίζει το νέο του φίλο και ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι αδέσποτα που ανυπομονούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Αργυρώ Κ. Μωρου

Εψιλον της Ελευθεροτυπίας
στήλη “Φάρμα των Ζώων”

(τέλος άρθρου)

– Asxetos : Αφιερωμένο στον αγαπημένο μου σκύλο “Format” .

σκυλίσια ζωή….

 

κουρεμένος …. γαμπρός και όπως πάντα πάνω στο γραφείο μου…

 

σε ακούρευτη έκδοση ….

 


Αφήστε μια απάντηση