Μενού

Μαλλιά – Hair

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για … τρίχες.

Χιλιάδες τρίχες

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής κάθε ενήλικα φυτρώνουν και πέφτουν ακατάπαυστα εκατόν είκοσι χιλιάδες τρίχες. Κάθε τρίχα αποτελείται από μια ζωντανή ρίζα στο δέρμα του κεφαλιού.

Συνέχεια »

Δημιουργία της τρίχας

Στο πιο βαθύ τμήμα της ρίζας σημειώνεται μια σημαντική βιοχημική δραστηριότητα. Τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται εντατικά και ανεβαίνουν προοδευτικά προς την επιφάνεια. Στη συνέχεια, σκληραίνουν και σχηματίζουν την τρίχα. Είναι ο ιστός του οργανισμού με τον ταχύτερο κυτταρικό μεταβολισμό, για αυτό …

Συνέχεια »

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Καθημερινά χάνουμε γύρω στις πενήντα τρίχες. Συγχρόνως όμως βγαίνουν νέες για να τις αντικαταστήσουν. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι οι τρίχες που χάνουμε υπερβαίνουν τις εκατό την ημέρα πρέπει να αρχίζουμε να ανησυχούμε, για να …

Συνέχεια »

Παροδική – εποχιακή τριχόπτωση

Η παροδική – εποχιακή τριχόπτωση, παρουσιάζεται δύο φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Πρόκειται λοιπόν για την εντελώς ανώδυνη μορφή της τριχόπτωσης, που διαρκεί μόνο λίγες εβδομάδες ως ένα μήνα.

Συνέχεια »

Αλωπεκία

Αλωπεκία είναι η ονομασία της παθολογικής τριχόπτωσης. Την αλωπεκία, την χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες την ουλωτική, που είναι περιορισμένη και οι τρίχες δεν επανεκφύονται και τη μη ουλωτική, όπου το δέρμα είναι φυσιολογικό και οι τρίχες επανεκφύονται.

Συνέχεια »

Ανδρογενετική αλωπεκία

Η πιο συνηθισμένη μορφή τριχόπτωσης, είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, κοινώς η φαλάκρα, όπου η κληρονομικότητα αποτελεί τη βασική αιτία. Εμφανίζεται στο 75% των ανδρών και εκδηλώνεται σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Συνέχεια »

Αίτια τριχόπτωσης

Τα αίτια της τριχόπτωσης, είναι η κληρονομικότητα, η οποία είναι και η πιο βασική αιτία, όμως μπορεί να είναι και η απότομη απώλεια βάρους, οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και οι περίοδοι έντονου στρες.

Συνέχεια »

Μαλλιά και λούσιμο

Το λούσιμο είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας της φροντίδας των μαλλιών, είναι όμως εξίσου σημαντικό με το τελευταίο. Αποτελεί τη βάση των υγιών μαλλιών, ενώ παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για την περιποίηση και το styling.

Συνέχεια »

Λούσιμο και νερό

Φροντίστε κατά τη διάρκεια του λουσίματος να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό, καθώς το πολύ ζεστό θαμπώνει και σταδιακά καταστρέφει την τρίχα. Για να γυαλίζουν ακόμη πιο πολύ τα μαλλιά σας, στο τελευταίο ξέβγαλμα σφίξτε τα δόντια και κρυώστε αισθητά το νερό.

Συνέχεια »

Λούσιμο και σαμπουάν

Ποτέ μην ρίνετε σαμπουάν απευθείας σε στεγνό κεφάλι. Αντιθέτως, βρέξτε πρώτα τα μαλλιά σας και ρίξτε μικρή ποσότητα στις παλάμες σας. Κατόπιν κάντε μασάζ και φροντίστε να τα ξεβγάλετε καλά, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει κρέμα, για να αποφύγετε την εμφάνιση …

Συνέχεια »

Μαλλιά και κακομεταχείριση

Μην τραβάτε και μην κακομεταχειρίζεστε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του λουσίματος ή του σκουπίσματος. Δεν βρίσκεστε σε πόλεμο μαζί τους. Κάντε πάντα απαλές κινήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και καλύτερο.

Συνέχεια »

Γκρίζα μαλλιά και λούσιμο

Τα γκρίζα μαλλιά συχνά εμφανίζουν αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες. Λουστείτε με ένα ειδικό σαμπουάν και τα μαλλιά σας θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται στο φυσικό τους χρώμα.

Συνέχεια »

Λούσιμο και λιπαρότητα

Στατιστικά, 1 στα 5 άτομα αντιμετωπίζει πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν και βαραίνουν, χρησιμοποιείστε ειδικό σαμπουάν που θα επιβραδύνει τη μετακίνηση του σμήγματος κατά μήκος της τρίχας.

Συνέχεια »

Μαλλιά και πιτυρίδα

Τα αντρικά μαλλιά τείνουν να εμφανίζουν πιτυρίδα συχνότερα από τα γυναικεία. Οφείλεται στο Malassezia Ovalis, ένα μικροοργανισμό που αναπτύσσεται κοντά στις ρίζες και πολλαπλασιάζεται στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας έτσι την αντίδραση της επιδερμίδας. Για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα …

Συνέχεια »

Λιπαρότητα και σαμπουάν

Η έντονη έκκριση σμήγματος στους άνδρες οφείλεται συνήθως σε ορμονικούς παράγοντες και κυρίως στα ανδρογόνα. Καθώς είναι γνωστό ότι το στρες και το άγχος αυξάνουν τη παραγωγή ανδρογόνων, είναι εύλογο το γιατί τα ανδρικά μαλλιά φαίνονται πιο εύκολα λαδωμένα. Θα …

Συνέχεια »

Πιτυρίδα και άνδρες

Επτά στους δέκα άνδρες έχουν πρόβλημα πιτυρίδας, η οποία μπορεί να είναι λιπαρή ή ξηρή και εξαρτάται από την ποιότητα του παραγόμενου σμήγματος ή από εξωτερικούς παράγοντες. Αν έχετε και κνησμό, πιθανότατα ο συγκεκριμένος τύπος πιτυρίδας να προκαλείται από κάποια …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr