Μενού

Λουίς Φίγκο

– Ο Λουίς Φελίπε Μαδέιρα Καέιρο Φίγκο γεννιέται στις 4 Νοεμβρίου του 1972 στην Αλμάδα, προάστιο της Λισσαβόνας, από φτωχούς γονείς. Πρώτη ομάδα της ζωής του είναι η τοπική “Os Pastilhas”, όπου το ταλέντο του δεν αργεί να ξεχωρίσει. .Τη σεζόν 1995-96, ο Φίγκο υπογράφει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έναντι του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
– Το καλοκαίρι του 2000, γίνεται η μεταγραφή της δεκαετίας .Ο τότε υποψήφιος για την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, υπόσχεται στους οπαδούς της Βασίλισσας, πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα ντύσει στα λευκά το μεγάλο αστέρι της αιώνιας αντιπάλου, Μπαρτσελόνα. Τότε, όλοι θεωρούν τα λόγια του προεκλογικό τρικ. Λίγες ημέρες μετά ο Πέρεθ εκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος και ταυτόχρονα ανακοινώνει τη μεταγραφή του Φίγκο στη Ρεάλ, έναντι του ποσού – ρεκόρ για την εποχή – των 56 εκατομμυρίων δολαρίων.
– Ο ίδιος ο Φίγκο πάντως, κατηγορεί τον τότε αντιπρόεδρο της Μπαρτσελόνα Γκασπάρτ, λέγοντας, “η προσφορά που μου έκανε για να μείνω στην ομάδα ήταν ντροπιαστική. Από τη στιγμή που άκουσα τί σκόπευαν να μου προσφέρουν, είχα μόνο μία επιλογή”.Οι ισχυρισμοί του Φίγκο δεν πείθουν τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και το μέχρι πριν λίγες μέρες ίνδαλμά τους, μετατρέπεται σε μισητό εχθρό. Του αποδίδουν το προσωνύμιο “Ιούδας” και ξηλώνουν τις αφίσες του από τους δρόμους και τους τοίχους των σπιτιών τους.


Αφήστε μια απάντηση