Μενού

Μορντεχάϊ Βανούνου

– Ακριβώς 18 χρόνια μετά από την φυλάκισή του και χωρίς να του έχει χαριστεί ούτε μια μέρα (!) από την 18ετή κάθειρξή του, βγήκε από τις ισραηλινές φυλακές, και την απομόνωση, ο “προδότης” και “κατάσκοπος” Μορντεχάϊ Βανούνου.
– Ο ισραηλινός πυρηνικός επιστήμονας Μορντεχάϊ Βανούνου, είχε φυλακισθεί πριν από 18 χρόνια γιατί αποκάλυψε σε Αμερικανική εφημερίδα ότι το Ισραήλ διατηρούσε κρυφό πυρηνικό οπλοστάσιο. Πεπεισμένος απόλυτα ότι το χρέος του απέναντι στην ανθρωπότητα, υπερτερούσε αυτού της πατρίδας του, προχώρησε στην διοχέτευση πληροφοριών υψίστης στρατηγικής σημασίας όπως πιστεύουν οι Ισραηλινές Αρχές.
– Η πράξη αυτή του στοίχισε 18 χρόνια φυλακή κι αυτές τις μέρες αποφυλακίσθηκε με ταπεινωτικούς όρους για την παραπέρα ζωή του, αφού του απαγορεύτηκε μεταξύ των άλλων και η έξοδος από την χώρα του. Ο ίδιος εδώ και χρόνια με επιστολές του περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την ζωή του μέσα στην φυλακή. “Αγαπούσα τόσο την ελευθερία”, “Ο άνθρωπος όμως είναι ένα ζώο που μαθαίνει να επιβιώνει”, “δεν κατάφεραν να με τρελάνουν” έγραφε στις επιστολές του.


Αφήστε μια απάντηση