Μενού

Σαμαράς Αντώνης

– Ο πρώην ιδρυτής και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Άμχερστ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
– Από το 1977 έως το 1993 εκλεγόταν βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας του Τζανή Τζαννετάκη. Την περίοδο 1990-1992, ως υπουργός Εξωτερικών, χειρίστηκε τη διευθέτηση των σχέσεων της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), αλλά διεφώνησε με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και απεπέμφθη από την κυβέρνηση.
–  Εξι μήνες μετά την αποπομπή του, στις 21 Οκτωβρίου 1992, παραιτήθηκε από βουλευτής. Στις 30 Ιουνίου 1993, ίδρυσε το νέο πολιτικό φορέα “Πολιτική Ανοιξη” (ΠΟΛΑΝ), και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών.
– Τελικά … επιστρέφει στην ΝΔ ως Ευρωβουλευτής . Και αυτόν θα τον κρίνει η Ιστορία ….


Αφήστε μια απάντηση