Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διάφορα / Άνθη / Νεραγκούλα (Ranunculus)

Νεραγκούλα (Ranunculus)

Οι νεραγκούλες ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις ανεμώνες. Διακρίνονται περίπου σε 400 είδη ετήσιων, διετών και πολυετών ποωδών φυτών που μπορεί να είναι ριζωματώδη ή κονδυλώδη φυτά πολλά είδη και τα άνθη τους έχουν διάφορα χρώματα, συνήθως έντονο κίτρινο χρώμα ή λευκά λουλούδια.
Η Νεραγκούλα η συκώδης αρχίζει να ανθίζει από τα μέσα Ιανουαρίου. Είναι πολυετές φυτό, τα φύλλα της είναι πλατιά, ωοειδή με καρδιοειδή βάση, ελαφρώς γωνιώδη και οδοντωτά. Τα άνθη της έχουν διάμετρο γύρω στα 5 εκ., έχουν χρώμα κίτρινο, τρία σέπαλα και 8-12 πεταλόμορφα μελιτοφόρα φύλλα, πολλούς στήμονες και καρπόφυλλα.
Αν την καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας θα πρέπει να την τοποθετήσετε σε σκιερό μέρος και θα πρέπει να αφήνετε το χώμα της να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στα ποτίσματα. Επισης, αν της ανανεώνετε κάθε σαιζόν το χώμα, θα θέλει ελάχιστο λίπασμα.  
Συνήθως βγαίνει το Φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές σε μέρη πετρώδη και υγρά που στάζουν νερά. Βρίσκεται σε σκιερές και υγρές θέσεις, σε χαμηλά και μέσα υψόμετρα, δεν αντέχει όμως στον αέρα. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο με σπόρους ή διαίρεση.


Αφήστε μια απάντηση