Μενού

Καλαμάρι

Ανεξάρτητα απο την μορφή που βρίσκεται (φρέσκο ή κατεψυγμένο) το κόβουμε σε στενές μακριές λωρίδες. Ανάλογα με τον τρόπο που θα ψαρέψουμε και τo μέγεθος των αγκιστρυών που χρησιμοποιούμε, διαμορφώνουμε το μήκος των λωρίδων. Το κρέας του είναι άσπρο,μαλακό και προκαλεί μεγάλο αριθμό ψαριών. Δολώνεται στην καθετή, στο πεταχτάρι και στο παραγάδι.

Το καλαμάρι είναι ένα από εκείνα τα δολώματα που θα πιάσουν ακριβώς το κάθε ψάρι .Σαν ζωντανό με συρτή ειναι το καλύτερο δόλωμα .θα πιάσει την Συναγρίδα, τα μαγιάτικα. Παράκτια το καλαμάρι είναι μέρος της καθημερινής διατροφής των μεγαλύτερων ψαριών όπως τον τόνο, το δελφίνι. Παράκτια χρησιμοποιείται συνήθως σε παραγάδια.Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο δόλωμα θα χρησιμοποιήσετε το καλαμάρι δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ.


Αφήστε μια απάντηση