Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διάφορα / Νόμοι του Μέρφυ κ.ά / Επτά Νόμοι για την Ανακατωσούρα της κουζίνας

Επτά Νόμοι για την Ανακατωσούρα της κουζίνας

1) Οι συσκευές πολλαπλών χρήσεων δεν είναι ικανοποιητικές για καμία χρήση. Συνακόλουθο. Όσο πιο ακριβή η συσκευή, τόσο μικρότερη και η πιθανότητα να τη χρησιμοποιήσεις.
2) Όσο πιο εύκολες οι οδηγίες, π.χ. “πιέσατε εδώ”, τόσο πιο δύσκολα ανοίγει το πακέτο.
3) Σε μια οικογενειακή συνταγή που ανακάλυψες σε ένα παλιό βιβλίο, η δόση του πιο σημαντικού υλικού θα είναι μισοσβησμένη. Συνακόλουθο. θα ανακαλύψεις ότι η δόση είναι μισοσβησμένη, μόνο αφού έχεις ανακατέψει όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4) Όταν η συνταγή δεν πετύχει, ό,τι κι αν προσθέσεις για να επανορθώσεις, κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
5) Τα καλύτερα λόγια τα ακούς για το φαγητό που πήρε τη λιγότερη ώρα για να το ετοιμάσεις. Παράδειγμα: Αν έχεις φτιάξει “γαλοπούλα γεμιστή”, τα καλύτερα λόγια θα τα ακούσεις για τις πατάτες φούρνου που τη συνοδεύουν.
6) Ο καλεσμένος σου θα είναι αλλεργικός στο υλικό που πήγες να το βρεις σε ειδικό κατάστημα.
7) Όσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια κατέβαλες για να ετοιμάσεις ένα γεύμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα οι καλεσμένοι σου να συζητάνε για άλλα γεύματα που έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν.


Αφήστε μια απάντηση