Μενού

ΣΚΟΡΔΟ

Το σκόρδο περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών B και C, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, και πρωτεΐνη. Είναι από τα προϊόντα εκείνα που καταπολεμά τις ιώσεις, αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων (στο θυρεοειδή, πεπτικό σύστημα, παχέος εντέρου, λάρυγγα, προστάτη και μαστού). Επίσης μειώνει την πίεση του αίματος, βοηθά κατά της ημικρανίας, προστατεύει την καρδιά, λειτουργεί σαν αντιβιοτικό λόγω της αλισίνης που περιέχει, μειώνει την χοληστερίνη και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.


Αφήστε μια απάντηση