Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή (Σελίδα 11)

Διατροφή

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές και χρήσιμες καταχωρήσεις περί Διατροφής,συστατικά τροφίμων,βιταμίνες τροφίμων,συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή .

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο θεωρείται ότι σταματά την εφίδρωση, βοηθά στους πόνους του τοκετού και παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για την απολύμανση χώρων που ζούσαν βαριά άρρωστοι, καίγοντάς το στα κάρβουνα.

Συνέχεια »

Σκόρδο Αλοιφή

Στη Γαλλία χρησιμοποιούνε μια αλοιφή φτιαγμένη από κοπανισμένο σκόρδο, ζυμωμένο με βαζελίνη ή λίπος και λάδι, γνωστή σα “μουστάρδα του διαβόλου”, πολύ αποτελεσματική για τα πρηξίματα που δεν συνοδεύονται από μελανιές.

Συνέχεια »

Σινάπι (i)

Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται το άσπρο και το άγριο ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.

Συνέχεια »

Ασπαρτάμη (iii)

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ασπαρτάμη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων, ενώ ακόμη την έχουν ενοχοποιήσει ότι μπορεί να προξενήσει προβλήματα όρασης αφού περιέχει μεθυλική αλκοόλη.

Συνέχεια »

Συστατικά φυτών

Τα διάφορα συστατικά των φυτών δρουν, είναι το να διατηρούν σε υγιές επίπεδο ορισμένες ορμόνες στον οργανισμό, μεταξύ αυτών και την «θυλική ορμόνη» εστρογενή, η οποία ρυθμίζει τον κύκλο εμμηνορροής ή ακόμα και γονιμότητας στις γυναίκες ενώ ελέγχεται και η …

Συνέχεια »

Ελεύθερες ρίζες

Σε καθημερινή βάση ο ανθρώπινος οργανισμός βρίσκεται υπό επίθεση από βλαβερά μόρια οξυγόνου, που προέρχονται από την μόλυνση του περιβάλλοντος, την ηλιακή ακτινοβολία ή και διάφορες άλλες πηγές. Πρόκειται για τις ελεύθερες ρίζες, μόρια δηλαδή οξυγόνου που έχουν χάσει ένα …

Συνέχεια »

Ζαχαρίνη

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Harvard, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, άτομα που χρησιμοποιούν συνθετικά γλυκαντικά όπως την ζαχαρίνη, κατά μέσον όρο ζυγίζουν από ένα έως δύο κιλά παραπάνω απ’ ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν κανονική ζάχαρη.

Συνέχεια »

Ασπαρτάμη (ii)

Άτομα με ένα ιστορικό ελαφράς μελαγχολίας, που καταναλώνουν ασπαρτάμη, έχουν αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της μελαγχολίας με τη χρήση ακόμα και 30 μιλλιγραμμαρίων (ενός φακέλου) του γλυκαντικού αυτού.

Συνέχεια »

Νερό

Κάθε άτομο χάνει κάθε μέρα το 2% του βάρους του σώματός του, με τον ιδρώτα, τα ούρα και άλλα υγρά και πρέπει οπωσδήποτε να τα αναπληρώσει. Γι’ αυτό και οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια …

Συνέχεια »

Βιταμίνη C

1000 μιλλιγραμμάρια Βιταμίνης C την ημέρα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα των κρυολογημάτων, και να συντομεύσουν την διάρκεια της ασθένειας κατά 25%.Γι’ αυτό και χυμοί φρούτων, όπως πορτοκαλιού, λεμονιού, γκρέϊπφρουτ ή κράνμπερι πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη …

Συνέχεια »

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα πρώτα είδη διατροφής που περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό συστατικών που ισχυροποιούν το σύστημα άμυνας του οργανισμού, έτσι ώστε να καταστρέφει τους «εισβολείς» ιούς πριν σας κάνουν να νοιώθετε άρρωστοι.

Συνέχεια »

Γλουταθειώνη στα φρούτα και στα λαχανικά (i)

Το συστατικό γλουταθειώνης που περιέχεται στα φρούτα και λαχανικά, κεντρίζει το σύστημα άμυνας να παράγει μεγάλο αριθμό «μακροφάγων» κύτταρων που ειδικεύονται στην εντόπιση και εξουδετέρωση των ιών.

Συνέχεια »

Γάλα και ασβέστιο

Το γάλα είναι κυρίως γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο. Μια κούπα γάλακτος (αποβουτυρωμένου), περιέχει 300 μιλλιγραμμάρια ασβεστίου, κάπου το 1/3 της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για υγειή οστά. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου καθιστά το γάλα ως ένα είδος …

Συνέχεια »