Συνθετικό συντηρητικό. Λευκή σκόνη με την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία . Θα το βρείτε σε αποξηραμένα προϊόντα κρέατος, σνακς, είδη ζαχαροπλαστικής εκτός από τη σοκολάτα, υγρά διαιτητικά συμπληρώματα διατροφής (στα τρόφιμα δηλαδή που περιέχουν το Ε214 / Υδροξυβενζοικό αιθύλιο …
Συνέχεια »Ε 220 Διοξείδιο του θείου
Άχρωμο, άφλεκτο αέριο με έντονη και αποπνικτική οσμή . Βρίσκεται στη φύση, αλλά παράγεται κυρίως το εργαστήριο από την καύση του θείου ή του γύψου. Είναι από τα αρχαιότερα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την συντήρηση κυρίως των …
Συνέχεια »Ε 221 Θειώδες νάτριο
Συνθετικό συντηρητικό. Αχρωμοι κρύσταλλοι ή λευκή κρυσταλλική σκόνη . Θα το βρούμε σε κατεψυγμένα έτοιμα μπιφτέκια , σε αποξηραμένα ψάρια , νωπά και κατεψυγμένα θαλασσινά, μπισκότα, αφυδατωμένες πατάτες, επεξεργασμένες πατάτες, αποξηραμένες ντομάτες , οπωροκηπευτικά σε ξίδι, επεξεργασμένα μανιτάρια, αποξηραμένα φρούτα …
Συνέχεια »Ε 222 Οξινο θειώδες νάτριο
Συνθετικό συντηρητικό με χρήση κυρίως στην οινοποιοία και στην αποστείρωση μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται κατά την ζύμωση . Αχρωμο και κίτρινο διάλυμα . Θα το βρούμε σε κατεψυγμένα έτοιμα μπιφτέκια , σε αποξηραμένα ψάρια , νωπά και κατεψυγμένα θαλασσινά, μπισκότα, αφυδατωμένες …
Συνέχεια »E 200 Σορβικό Οξύ
Είναι μια λευκή σκόνη με ελαφριά οσμή όπου το χρώμα της δεν μεταβάλλεται , χρησιμοποιείται κυρίως στην συντήρηση των τυριών , βρίσκεται στα φρούτα αλλά παρασκευάζεται και συνθετικά , το βρίσκουμε συνήθως στις μουστάρδες , στο χαβιάρι , και στο …
Συνέχεια »Ε 223 Πυροθειώδες νάτριο
Συνθετικό συντηρητικό . Κρύσταλλοι ή λευκή κρυσταλλική σκόνη . Θα το βρούμε σε κατεψυγμένα έτοιμα μπιφτέκια , σε αποξηραμένα ψάρια , νωπά και κατεψυγμένα θαλασσινά, μπισκότα, αφυδατωμένες πατάτες, επεξεργασμένες πατάτες, αποξηραμένες ντομάτες , οπωροκηπευτικά σε ξίδι, επεξεργασμένα μανιτάρια, αποξηραμένα φρούτα …
Συνέχεια »E 202 Σορβικό Κάλιο
Είναι ένα συντηρητικό που παρασκευάζεται συνθετικά , είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη όπου δεν έχει και δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές συνέπειες για την υγεία , το βρίσκουμε σε όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται ότι περιέχουν και το συνθετικό Ε 200 …
Συνέχεια »Ε 224 Πυροθειώδες Κάλιο
Συνθετικό συντηρητικό . Αχρωμοι κρύσταλλοι ή λευκή κρυσταλλική σκόνη . Θα το βρούμε σε κατεψυγμένα έτοιμα μπιφτέκια , σε αποξηραμένα ψάρια , νωπά και κατεψυγμένα θαλασσινά, μπισκότα, αφυδατωμένες πατάτες, επεξεργασμένες πατάτες, αποξηραμένες ντομάτες , οπωροκηπευτικά σε ξίδι, επεξεργασμένα μανιτάρια, αποξηραμένα …
Συνέχεια »ΣΚΟΡΔΟ
Το σκόρδο περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών B και C, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, και πρωτεΐνη. Είναι από τα προϊόντα εκείνα που καταπολεμά τις ιώσεις, αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων (στο θυρεοειδή, πεπτικό σύστημα, παχέος εντέρου, λάρυγγα, προστάτη και μαστού). Επίσης μειώνει …
Συνέχεια »ΣΕΛΙΝΟ
Το σέλινο περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως Βιταμίνη C, β-καροτένια, και πολλές άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει μαγνήσιο και ασβέστιο, ενώ θεωρείται ότι έχει θετική δράση στο πεπτικό σύστημα και νεφρά.
Συνέχεια »ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
Ο μαϊντανός περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, A, B, E. Περιέχει ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, χαλκό και ιώδιο. Έχει βρεθεί ότι βοηθά σε κυκλοφοριακά προβλήματα, σε πέτρες νεφρών, δυσπεψίας στην εμμηνόρροια και δυσμηνόρροια. Είναι προτιμότερο να τρώγεται ωμός ο μαϊντανός αν …
Συνέχεια »ΑΝΗΘΟΣ
Ο άνηθος περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (λιγότερη όμως από τον μαϊντανό). Περιέχει ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και μαγνήσιο .
Συνέχεια »ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
Το φολικό οξύ συναντάται κυρίως στους ξηρούς καρπούς, ατα πράσινα λαχανικά, στο κρέας, στα όσπρια, στα δημητριακά. Συμμετέχει στη σύνθεση διαφόρων αμινοξέων.
Συνέχεια »ΓΛΥΚΟΖΗ
Η Γλυκόζη βρίσκεται στο χυμό των λαχανικών και των φρούτων. Όλοι οι υδατάνθρακες μεταβάλλονται σε γλυκόζη με την πέψη και με αυτήν τη μορφή κυκλοφορούν στο αίμα.
Συνέχεια »ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
Η Φρουκτόζη περιέχεται στα φρούτα και στο μέλι. Ιδιαίτερα το μέλι είναι μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης. Η φρουκτόζη είναι το γλυκύτερο από όλα τα σάκχαρα.
Συνέχεια »ΓΑΛΑΚΤΟΖΗ
Η γ αλακτόζη δε βρίσκεται ελεύθερη στη φύση, αλλά προέρχεται από τη διάσπαση της λακτόζης.
Συνέχεια »