Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή (Σελίδα 3)

Διατροφή

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές και χρήσιμες καταχωρήσεις περί Διατροφής,συστατικά τροφίμων,βιταμίνες τροφίμων,συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή .

Ασβέστιο και ταυτότητα

Το ασβέστιο είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο στον οργανισμό, του οποίου καλή πηγή είναι κυρίως τα γαλακτοκομικά. Είναι καταλυτικής σημασίας για την καλή υγεία των οστών και των δοντιών, αλλά και για διάφορες μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού.

Συνέχεια »

Ασβέστιο και προσοχή

Το ασβέστιο υπάρχει στις πολυβιταμίνες, σε πολύ μικρές όμως ποσότητες. Αν δηλαδή σύμφωνα με το γιατρό σας, χρειάζεστε επιπλέον ασβέστιο από αυτό που παίρνετε από τη διατροφή σας, θα πρέπει να το αναζητήσετε σε ειδικά κατασκευάσματα.

Συνέχεια »

Βιταμίνη D και συνιστώμενη δόση

Οι ανάγκες σε βιταμίνη D όσων εκτίθενται στον ήλιο, έστω και λίγα λεπτά την ημέρα είναι ελάχιστες, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που βγαίνουν σπανίως από το σπίτι τους. Για άνδρες και γυναίκες από  7-50 ετών είναι 2,5 μg. Κατά …

Συνέχεια »

Βιταμίνη E και προσοχή

Η βιταμίνη E είναι από τις πιο πολυσυζητημένες κι ως εκ τούτου αμφιλεγόμενες βιταμίνες. Κάποτε είχε θεωρηθεί ότι η πρόσληψη της σε μεγάλες δόσεις θα βοηθούσε στη μακροζωία, αλλά και ότι μπορεί τελικά να δημιουργεί προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, στις …

Συνέχεια »

Βιταμίνη A και συνιστώμενη δόση

Η συνιστώμενη δόση της βιταμίνη A είναι για τους άνδρες άνω των 16 ετών 1000 RE (ισοδύμανα ρετινόλης). Για τις γυναίκες άνω των 10 ετών η δόση υπολογίζεται στα 800 RE. Κατα την περίοδο του θηλασμού, όμως οι γυναίκες χρειάζονται …

Συνέχεια »

Απορρόφηση ασβέστιου

Διατροφικοί παράγοντες όπως η βιταμίνη D αυξάνουν την απορρόφηση του, ενώ το φυτικό οξύ (βρίσκεται στις φυτικές ίνες των τροφίμων), το οξαλικό οξύ, το λίπος και οι τανίνες (βρίσκονται στο τσάι) μειώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου.

Συνέχεια »