Μενού

E 200 Σορβικό Οξύ

Είναι μια λευκή σκόνη με ελαφριά οσμή όπου το χρώμα της δεν μεταβάλλεται , χρησιμοποιείται κυρίως στην συντήρηση των τυριών , βρίσκεται στα φρούτα αλλά παρασκευάζεται και συνθετικά , το βρίσκουμε συνήθως στις μουστάρδες , στο χαβιάρι , και στο ταραμά , σαλάτες παρασκευασμένες όπως η ταραμοσαλάτα , στο ψωμί παρασυσκευασμένο σε φέτες , μαλακά τυριά ίδια σε σχήμα τριγώνου , ελιές , προψημένες πατάτες , μαρμελάδες , κρασιά …ενώ θεωρείται ότι είναι ασφαλές για την υγεία .


Αφήστε μια απάντηση