Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή / Βιταμίνες & Διατροφή (Σελίδα 2)

Βιταμίνες & Διατροφή

Βιταμίνες Α, Β, C , D ποιες είναι, σε ποια τρόφιμα τις συναντάμε, σε τι ωφελούν τον οργανισμό μας και ποια τα βασικά τους χαρακτηριστικά .

Βιταμίνη E και προσοχή

Η βιταμίνη E είναι από τις πιο πολυσυζητημένες κι ως εκ τούτου αμφιλεγόμενες βιταμίνες. Κάποτε είχε θεωρηθεί ότι η πρόσληψη της σε μεγάλες δόσεις θα βοηθούσε στη μακροζωία, αλλά και ότι μπορεί τελικά να δημιουργεί προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, στις …

Συνέχεια »

Βιταμίνη A και συνιστώμενη δόση

Η συνιστώμενη δόση της βιταμίνη A είναι για τους άνδρες άνω των 16 ετών 1000 RE (ισοδύμανα ρετινόλης). Για τις γυναίκες άνω των 10 ετών η δόση υπολογίζεται στα 800 RE. Κατα την περίοδο του θηλασμού, όμως οι γυναίκες χρειάζονται …

Συνέχεια »

Λάχανο και βιταμίνες

Το λάχανο αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης c, βιταμίνης a, ασβεστίου και σιδήρου. Επίσης το λάχανο ωμό ή μαγειρεμένο και ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο του θεωρούνται αποτοξινωτικά για τον οργανισμό και γι’ αυτό περιλαμβάνονται πάντοτε στις δίαιτες αποτοξίνωσης. …

Συνέχεια »

Πατάτες και βιταμίνες

Οι πατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης c και β-καροτένιου, που έχουν αμφότερα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ακόμα πιο ψηλή διατροφική αξία έχουν οι γλυκοπατάτες, οι οποίες είναι πιο πλούσιες σε β-καροτένιο και βιταμίνη ε, σε σχέση με τις πατάτες ενώ παράλληλα …

Συνέχεια »

Μπύρα κα βιταμίνες

Η μπύρα είναι μία καλή πηγή πολλών βιταμινών του συμπλέγματος Β: Β3 , Β2 , Β6 , Β12, και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές , είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου …

Συνέχεια »

Βιταμίνη C

1000 μιλλιγραμμάρια Βιταμίνης C την ημέρα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα των κρυολογημάτων, και να συντομεύσουν την διάρκεια της ασθένειας κατά 25%.Γι’ αυτό και χυμοί φρούτων, όπως πορτοκαλιού, λεμονιού, γκρέϊπφρουτ ή κράνμπερι πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη …

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C συναντάται στα φρούτα, στα λαχανικά. Έχει αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει στο σχηματισμό συνδετικού ιστού, στην επούλωση τραυμάτων, στον μεταβολισμό θυροξίνης – σιδήρου.

Συνέχεια »

Β6 – ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ

Η βιταμίνη Β6 – ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ συναντάται στο κρέας, στα όσπρια, στο αβγό, στο γάλα, στα δημητριακά, στα φρούτα. Συμβάλλει στον μεταβολισμός αμινοξέων. Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι ημερήσιες απαιτήσεις είναι 10 mgr για τους άνδρες και 8 mgr για τις γυναίκες. Την βρίσκουμε στα πράσινα φύλλα των λαχανικών, στο κρέας, στα …

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α ( ΡΕΤΙΝΟΛΗ )

Η βιταμίνη A ή Ρετινόλη βοηθάει στην ανάπτυξη την αναπαραγωγή, στην όραση, την υγεία του δέρματος, ενώ έχει αντικαρκινική δράση. Την βρίσκουμε στα αυγά, στο μαρούλι, στο συκώτι, στα γαλακτοκομικά, στο καρότα, στο σπανάκι. Όταν δεν την λαμβάνει επαρκώς ο …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr