Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή / Χρωστικές Ουσίες / Ε 101 Ριβοφλαβίνη ή λακτοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2

Ε 101 Ριβοφλαβίνη ή λακτοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2

Φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στο συκώτι, τα νεφρά, τα πράσινα λαχανικά, τα αυγά και στο γάλα. Βιομηχανικά παρασκευάζεται με χημικές μεθόδους.
Μορφή :Κίτρινη ή πορτοκαλοκίτρίνη, κρυσταλλική σκόνη με ελαφριά οσμή. Δεν διαλύεται εύκολα στο νερό και για αυτό χρησιμοποιείται σε λίγα τρόφιμα.
Θα την βρούμε σε προϊόντα :Σάλτσες, κατεργασμένα τυριά, παγωτά με άρωμα φρούτου, λαχανικά διατηρημένα σε ξίδι, άλμη ή λάδι (εκτός από ελιές) δημητριακά πρωινού
Επιπτώσεις στην υγεία : Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ακόμα και όταν οι δόσεις είναι μεγάλες.


Αφήστε μια απάντηση