Μενού

Σπιτικό λικέρ

Για να παρασκευάσουμε σπιτικό λικέρ ανακατεύουμε αλκοολούχο ποτό με φρούτα ή ζάχαρη. Μπορούμε ανάλογα με την συνταγή να αντικαταστήσουμε τα φρούτα με κάποια αρωματική ουσία ή να βάλουμε την ζάχαρη με μορφή σιροπιού. Το ανακάτεμα πρέπει να γίνεται σε γυάλινα βάζα που κλείνουν στεγανά. Μετά το τέλος της παρασκευής τα λικέρ στραγγίζονται με τουλπάνι. Αν θέλουμε να πετύχουμε την μέγιστη διαύγεια σε ένα λικέρ και έχουμε την ανάλογη υπομονή, μετά το στράγγισμα με τουλπάνι στραγγίζουμε σε φίλτρα του καφέ.


Αφήστε μια απάντηση