Μενού

Τεκίλα (i)

Η τεκίλα κατάγεται από το Μεξικό. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη πόλη. Αποστάζεται από τα φύλλα τού κάκτου Agave πού κόβονται όταν ο κάκτος έχει ηλικία περίπου δέκα χρόνων. Τα φύλλα του τότε ζυγίζουν μέχρι και 50 κιλά το ένα .Τα φύλλα τεμαχίζονται και βράζονται για πολλές ώρες. Στον χυλό που παράγεται , τον Acquamiel, προστίθεται καλαμοσάκχαρο και τα απαραίτητα ένζυμα. Σε τρεις – τέσσερις μέρες η ζύμωση έχει τελειώσει και με διπλή απόσταξη του χυλού βγαίνει η “πρώτη” τεκίλα, περίπου 60 βαθμών. Με την προσθήκη απεσταγμένου νερού ο δείκτης τού αλκοόλ κατεβαίνει .Φυλάσσεται και παλαιώνεται σε ξύλινα βαρέλια .


Αφήστε μια απάντηση