Μενού

Ελληνικός καφές

Χρησιμοποιούμε πολύ ψηλά αλεσμένο καφέ (σχεδόν πούδρα). Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά σε ένα μπρίκι και νερό όσο χρειάζεται για ένα μικρό φλιτζάνι. Προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης και τον αφήνουμε να βράσει. Την στιγμή που θα βράση τον αποσύρουμε από την φωτιά και τον ξαναβάζουμε μέχρι να ξαναβράσει. Αυτή η κίνηση γίνεται συνήθως τρεις φορές. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες κρύο νερό στο φλιτζάνι για να κατακάτσει ο καφές. Σερβίρεται καυτός. Εάν δεν έχει αφρό ή δεν προετοιμάστηκε σωστά ή δεν ήταν καλής ποιότητας.


Αφήστε μια απάντηση