Μενού

ESPRESSO

Για τέλειο espresso πρέπει να ελέγξουμε την φρεσκάδα του καφέ , το άλεσμά του , την μηχανή ( πίεση , ροή νερού στο group , ροή ζεστού νερού , ατμός ) . Επίσης για την σωστή διαδικασία το group μένει πάντα πάνω στη μηχανή γεμάτο καφέ , χρησιμοποιούμε ζεστά φλιτζάνια σωστού σχήματος , γεμίζουμε το σωστό group με την σωστή δόση ( για ένα καφέ πάντα στο μονό group , για δύο ή διπλό πάντα στο διπλό group ) , πατάμε τον καφέ με το ειδικό σκεύος με δύναμη περίπου 20 κιλά ( δυνατά ) και τέλος καθαρίζουμε το χείλος του group από υπολείμματα καφέ .


Αφήστε μια απάντηση