Ο espresso macchiato έχει “σημαδευτεί ” με πολύ λίγο αφρό γάλακτος .Ο espresso romano είανι ο espresso με κομματάκι φλοίδας λεμονιού .
Συνέχεια »CAPPUCCINO FREDDO
Φτιάχνεται όπως ο espresso freddo , με τη διαφορά ότι αφού σερβίρουμε τον espresso στο ποτήρι , κατόπιν προσθέτουμε κρύο γάλα , το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει στο μίξερ έως ότου γίνει παχύρευστη κρέμα .
Συνέχεια »CAPPUCCINO
Ο καφές cappuccino είναι espresso , με προσθήκη το αφρόγαλα ή τη σαντιγί . Η σωστή δοσολογία προβλέπει : 1/3 espresso , 1/3 ζεστό γάλ και 1/3 αφρόγαλα ή σαντιγί . Το γάλα για το αφρόγαλα , πρέπει να είναι …
Συνέχεια »ESPRESSO RISTRETTO
Για να τον φτιάξουμε σταματάμε τη ροή του νερού νωρίτερα για πιο συμπυκνωμένο καφέ και εντονότερο άρωμα .
Συνέχεια »ESPRESSO LUNGO
Μονή δόση espresso σε μεγαλύτερο όγκο νερού . Έτσι είναι ελαφρύς χωρίς να χάνει τη γεύση του .
Συνέχεια »ESPRESSO ΚΑΙ ΦΛΥΤΖΑΝΙ
Το φλυτζάνι του espresso πρέπει να έχει οβάλ σχήμα , να έχει μεσαίο πάχος πορσελάνης για να διατηρεί τον σερβιρισμένο καφέ ζεστό στους 60 – 65 βαθμούς και να είναι ήδη ζεστό πριν το σερβίρισμα .
Συνέχεια »ESPRESSO ΤΕΛΕΙΟΣ
Ο espresso είναι τέλειος όταν το καϊμάκι του μπορεί να διατηρηθεί για ενάμιση λεπτό .
Συνέχεια »ESPRESSO ( ΠΩΣ ΠΙΝΕΤΕ )
Ο espresso πίνεται με δύο γουλιές , αν γίνεται χωρίς καθόλου ζάχαρη ή -έστω – με ελάχιστη , μόλις στη μύτη του κουταλιού .
Συνέχεια »