Μενού

Μπύρα (Μπίρα)

Καταχωρήσεις σχετικά με την μπύρα και την ζυθοποιία.Τα είδη μπύρας πού υπάρχουν και οι διάφορες ονομασίες πού έχουν.Πιάσε μία βαρέλι….

Μπύρα και φωτοευαισθησία

Η μπύρα είναι ένα προϊόν με υψηλή φωτοευαισθησία. Αυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί στα περισσότερο μπουκάλια μπύρας είναι σκουρόχρωμο. Φυσικά είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι, θα πρέπει να αποφύγετε να την καταναλώσετε αν παρατηρήσετε ότι …

Συνέχεια »

Μπύρα και κατάλληλο ποτήρι

Το κατάλληλο ποτήρι για μπύρα είναι μεγάλο, ψηλό και ανοίγει ελαφρά προς τα πάνω. Καλό είναι επίσης να έχει λαβή, ώστε το ποτό να μη ζεσταίνεται από την επαφή με το χέρι και να διατηρεί όσο περισσότερο γίνεται τη θερμοκρασία …

Συνέχεια »

Μπύρα και αφρός

Το αν θα πιείτε την μπύρα σας με ή χωρίς αφρό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα με αφρό προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα) και είναι πιο εύπεπτη.

Συνέχεια »

Μπύρα και υγεία

Η μπύρα, αν και αλκοολούχο ποτό, δεν έχει ιδιαίτερες αντενδείξεις για την υγεία. Αντίθετα, η κατανάλωση της ευνοεί τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά, αφού έχει διουρητικές ιδιότητες. Θα πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν …

Συνέχεια »

Μπύρα και φούσκωμα

Η μπύρα προκαλεί φούσκωμα, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει. Αν η κατανάλωση μπύρας συνοδεύεται με μικρή ποσότητα φαγητού, τότε το φούσκωμα φεύγει αρκετά γρήγορα. Αν συνοδεύεται με πολύ φαγητό, τότε το φούσκωμα όχι μόνο μονιμοποιείται, αλλά μιλάμε πλέον …

Συνέχεια »

Μαύρη και κόκκινη μπύρα

Η μαύρη και η κόκκινη μπύρα αναδεικνύουν όλα τα γευστικά τους προσόντα όταν πίνονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα σε λίγο πιο ζεστή. Με τον τρόπο αυτό πίνονται συνήθως οι μπύρες τύπου Ale.

Συνέχεια »

Μπύρα και κατάψυξη

Η μπύρα δεν πρέπει να μπαίνει στην κατάψυξη, γιατί η αφύσικα χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να υπονομεύσει την ποιότητα και τη γεύση της. Βάλτε τη στη συντήρηση του ψυγείου, ενώ στην κατάψυξη βάλτε λίγη ώρα το ποτήρι μέσα στο οποίο θα …

Συνέχεια »

Μπύρα και έλκος στομάχου

Τα άτομα που πίνουν μπύρα με μέτρο προστατεύονται περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού , στο οποίο οφείλεται η πλειονότητα των περιπτώσεων έλκους στομάχου.

Συνέχεια »

Μπύρα και αντιοξειδωτικά

Έρευνες από Ιάπωνες επιστήμονες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η ευεργετική δράση της μπύρας στον οργανισμό δεν οφείλεται μόνο στην μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ που περιέχει αλλά και στα συστατικά της , όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στην …

Συνέχεια »

Μπύρα και οστεοπόρωση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι της οστεοπόρωσης .Η αιθανόλη που περιέχει εμποδίζει τη δράση συγκεκριμένων ορμονών , οι οποίες προκαλούν την απώλεια οστικής μάζας.

Συνέχεια »

Μπύρα κα βιταμίνες

Η μπύρα είναι μία καλή πηγή πολλών βιταμινών του συμπλέγματος Β: Β3 , Β2 , Β6 , Β12, και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές , είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου …

Συνέχεια »

Μπύρα και σωματικό βάρος

Αν η μπύρα καταναλωθεί με μέτρο δεν αυξάνει το σωματικό βάρος. Οι θερμίδες της προέρχονται κυρίως από το αλκοόλ και λιγότερο από τους υδατάνθρακες που περιέχει. Μάλιστα συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ποτά περιέχει λίγες θερμίδες , ενώ ταυτόχρονα είναι το …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr