Μενού

Αφροζύμωτες μπίρες

Οι αφροζύμωτες οφείλουν το όνομά τους στο γεγονός ότι καθώς προχωρά η ζύμωση, η μαγιά αναδύεται στην επιφάνεια του ζυθογλεύκους και απομακρύνεται με συλλογή της από την επιφάνεια, προτού ολοκληρωθεί η ζύμωση (για να γίνει μετά η μεταζύμωση σε άλλη δεξαμενή). Οι μπίρες αφροζύμης ή “αφροζύμωτες” ζυμώνονται για 2-5 ημέρες σε θερμοκρασίες 15-20 βαθμών Κελσίου, γι’ αυτό η διαδικασία αναφέρεται ως “μέθοδος υψηλής θερμοκρασίας. Αφροζύμωτες μπίρες είναι οι Ale (mild, strong, pale, brown, bitter), Stout, Porter, Weissbier, Koelsch, Altbier, Trappiste, Abbaye


Αφήστε μια απάντηση