Μενού

Μπίρες φυσικής ζύμωσης

Υπάρχουν και μερικές μπίρες που παράγονται με φυσική ζύμωση, δηλ. ζυμώνονται σε ανοιχτά δοχεία με ζυμομύκητες του περιβάλλοντος, χωρίς προσθήκη μαγιάς. Οι μπίρες αυτές έχουν γενικά τους χαρακτήρες των αφροζύμωτων -άλλωστε μέχρι και πριν λίγους αιώνες σχεδόν όλες οι μπίρες, καθώς ζυμωνόταν με φυσική ζύμωση σε υψηλές θερμοκρασίες, ήταν αφροζύμωτες. Μπίρες φυσικής ζύμωσης είναι οι: Lambic, Gueuze, Faro


Αφήστε μια απάντηση