Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Μπύρα (Μπίρα) (Σελίδα 2)

Μπύρα (Μπίρα)

Καταχωρήσεις σχετικά με την μπύρα και την ζυθοποιία.Τα είδη μπύρας πού υπάρχουν και οι διάφορες ονομασίες πού έχουν.Πιάσε μία βαρέλι….

Μπύρα και αντιοξειδωτικά

Έρευνες από Ιάπωνες επιστήμονες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η ευεργετική δράση της μπύρας στον οργανισμό δεν οφείλεται μόνο στην μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ που περιέχει αλλά και στα συστατικά της , όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στην …

Συνέχεια »

Sweet Stout

Οι γλυκές μπύρες stout ή κρεμώδης, έχουν λιγότερο γεύση καμένης βύνης και είναι λιγότερο πικρές. Αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με την προσθήκη γάλακτος, ζάχαρης ή λακτόζης, τα οποία προστίθενται λίγο πριν την εμφιάλωση.

Συνέχεια »

Oatmeal Stout

Οι μπύρες Oatmeal Stout, συνήθως περιέχουν χυλό βύνης που προστίθεται πριν την εκχύλιση και έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αυτή η μπύρα μια ευχάριστη, γεμάτη γεύση χωρίς να θυμίζει βύνη.

Συνέχεια »

Bohemian-Style Pilsner

Οι μπύρες Bohemian-Style Pilsner, παρασκευάστηκαν πρώτη φορά στην Τσεχοσλοβακία το 1842 στην πόλη της Βοημίας Pilsner. Είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές Pilsner αλλά είναι ελαφρώς πιο σκούρες και με πιο έντονα χαρακτηριστικά λυκίσκου.

Συνέχεια »

Scandinavian-Dutch Pilsner

Οι μπύρες Scandinavian-Dutch Pilsner, είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές μπύρες αλλά με μικρότερο ειδικό βάρος και αρκετά λιγότερη πικράδα. Είναι συνήθως πιο γλυκές και το χρώμα τους πιο ωχρό μέχρι ελαφρώς χρυσό. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθούν ρύζι και καλαμπόκι σε …

Συνέχεια »

Munich Dunkel

Οι μπύρες Munich Dunkel, είναι παραδοσιακό γερμανικό προϊόν. Αποκτούν το χρώμα και τη γεύση τους από τις σκούρες βύνες του μονάχου. Έχουν ελαφρώς μέχρι μέτρια πικράδα και πιθανότητα εμφάνισης λίγου διακετυλίου. Το χρώμα κυμαίνεται από σκούρο κεχριμπαρένιο μέχρι σκούρο καφέ.

Συνέχεια »

Munchener Helles

Η μπύρα Munchener Helles, στη νότια Γερμανία θεωρείται η μπύρα για κάθε μέρα. Έχει μικρό ποσοστό αλκοόλης και η πικράδα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Μπορεί να έχουν τη χαρακτηριστική γεύση της βύνης έως και έντονη γεύση λυκίσκου. Το χρώμα τους …

Συνέχεια »

American Lager

Είναι πολύ διαυγείς μπύρες και έχουν ελαφρώς περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές. Υλικά όπως καλαμπόκι και ρύζι συχνά χρησιμοποιούνται και η πικρή γεύση του λυκίσκου είναι συνήθως ανεπαίσθητη. Έχουν χρώμα αχυρένιο μέχρι έντονα χρυσό.

Συνέχεια »

Berliner Weisse

Η Berliner Weisse, είναι πιο η ανοιχτόχρωμη απ’ όλες τις μπύρες. Ο ξεχωριστός συνδυασμός ζυμομυκήτων και λακτοσακχάρων οδηγεί σε μια μπύρα κάπως όξινη. Το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα, είναι υψηλό και τα αρωματικά συστατικά του λυκίσκου λίγα.

Συνέχεια »

Weizen/Weissbier

Η Weizen/Weissbier, είναι πιο δημοφιλής από τις άλλες μπύρες του είδους αυτού. Διατηρείται συνήθως σε βαρέλια και σερβίρεται μαζί με το κατακάθι της ζύμης. Το άρωμα και η γεύση της θυμίζει μπανάνα, γαρύφαλλο ή βανίλια. Παρασκευάζεται με συγκεκριμένο ποσοστό βυνοποιημένου …

Συνέχεια »

Dunkel/Weizen

Η μπύρα Dunkel/Weizen, έχει μια χαρακτηριστική γεύση βύνης με ένα άρωμα εστερικό ή γαρυφάλλου. Το χρώμα μπορεί να είναι από ανοιχτό μέχρι σκούρο καφέ. Συνήθως χρησιμοποιείται σκουρόχρωμη βύνη, σε συνδυασμό με σκούρη καραμελοποιημένη βύνη και βύνη από σιτάρι.

Συνέχεια »

Weizenbock

Η μπύρα Weizenbock, συνήθως παράγεται το καλοκαίρι και μπορεί να είναι ωχρή ή σκουρόχρωμη. Έχει υψηλή συγκέντρωση αλκοόλης και διοξείδιο του άνθρακα. Τα αρωματικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι ελάχιστα. Ακόμη η γλυκύτητα της οφείλεται σε φαινολικούς εστέρες.

Συνέχεια »

Dry Classic Irish Stout

Οι μπύρες Dry Classic Irish Stout, είναι όξινες και έχουν ελάχιστα χαρακτηριστικά λυκίσκου. Οι ξηρές stout έχουν γεύση καραμέλας και αφήνουν μια πικράδα στο τέλος.

Συνέχεια »