Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 10)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Τζιν φις

Υλικά : 1 1/2 μεζούρα τζιν, λίγο πάγο, 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη, Χυμό 1/2 λεμονιού. Εκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ όλα τα υλικά με πάγο και τα στραγγίζετε σε ένα ποτήρι με δύο παγάκια. Απογεμίζετε με σόδα και ανακατεύετε.

Συνέχεια »

Ντιουκ

Υλικά : 1 μεζούρα γλυκό βερμούτ 1/3 του κουταλιού σιρόπι φραμπουάζ Χυμός μισού λεμονιού Εκτέλεση : Αναμιγνύετε στο σέικερ τα υλικά, με πάγο και στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »

Angel face

Υλικά : 1 μεζούρα ντράι τζιν 1 μεζούρα μπράντυ βερίκοκο 1 μεζούρα καλβάντος Εκτέλεση : Ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί , προσθέτοντας πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »

Love

Υλικά : 1 μεζούρα τζιν μισό κουτάλι σιρόπι φραμπουάζ μισό κουτάλι χυμό λεμονιού 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση : Αναμιγνύετε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »

Pink rose

Υλικά : 2/3 μεζούρας ντράι τζίν 1 κουταλάκι γρεναδίνη λίγο πάγο 1 κουτάλι χυμό λεμόνι 1 κουτάλι κρέμα 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση : Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Συνέχεια »

Σαμπούκα

Υλικά : 1 μεζούρα σαμπούκα 3 – 4 κόκκοι καφέ Εκτέλεση : Βάζετε την σαμπούκα σε ποτήρι του λικέρ και έπειτα ρίχνετε τους κόκκους καφέ.

Συνέχεια »

Coretto

Καθαρά Ιταλική συνήθεια. Στο κανονικό μικρό φλιτζανάκι με το σερβιρισμένο espresso, ρίχνουν λίγη sambuca. Ευνόητο ότι η προσθήκη ζάχαρης στον coretto αποτελεί γευστικό έγκλημα.

Συνέχεια »

Macchiato

Είναι ένα κανονικό φλιτζανάκι espresso, το οποίο μόλις που έχουμε σημαδέψει (macchia = σημάδι) ρίχνοντας μια σταλίτσα γάλα.

Συνέχεια »

Lungo

Είναι ο, ας πούμε μεγάλου μήκους espresso. Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε την ίδια ποσότητα καφέ στο δοσομετρητή, αλλά αφήνουμε να τρέξει περισσότερο νερό. Γεγονός που τον κάνει πιο ελαφρύ. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον διπλό ή doppio espresso.

Συνέχεια »

Espresso

Η έκφραση του απολύτου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να τη μαγεία του espresso και την ένταση των γευστικών χαρακτηριστικών του. Χωρίς κανένα φτιασίδι ή και προσθήκη, καφές και μόνο καφές. Συμβουλή : ζάχαρη μόνο στη μύτη του …

Συνέχεια »

Cappuccino

Εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα, πίνεται όμως με λάθος τρόπο, σχεδόν σε όλες τις στιγμές του 24ώρου και μάλιστα πολύ συχνά με σαντιγί. Οι Ιταλοί τον πίνουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρωί. Ο σωστός cappuccino φτιάχνεται σε μεγάλο φλιτζάνι, ένα τρίτο espresso …

Συνέχεια »

Con panna

Σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ενδιαφέρων, μια και δε σε λιγώνει από γλύκα. Στο μεγάλο φλιτζάνι βάζουμε ένα τρίτο espresso κα δύο τρίτα παχιά και πυκνή, άγλυκη κρέμα γάλακτος.

Συνέχεια »

Καφές και συνταγές

Ο καφές σας επιτρέπει να δημιουργήσετε. Προσθέστε ζάχαρη, γάλα, κρέμα γάλακτος, σιρόπια, οινοπνευματώδη ποτά, καρυκεύματα και ότι άλλο φανταστείτε. Ο καφές μπορεί να συνδυαστεί με τα πιο απίθανα είδη.

Συνέχεια »

Καφές και φλιτζάνια

Η χωρητικότητα του φλιτζανιού πρέπει να είναι ανάλογη του καφέ που θα απολαύσετε : ristretto (20-30ml), espresso (30-50ml), ή καφές φίλτρου (100-120ml). Θερμαίνετε το φλιτζάνι με καυτό νερό πριν χύσετε τον καφέ σας, για να αποφύγετε απώλεια θερμοκρασίας.

Συνέχεια »

Καφές και timing

Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος για πιούμε καφέ. Ωστόσο αν προτιμάτε τη λιγότερη καφεΐνη, υπάρχουν πολλές επιλογές decaffeine, αλλά έχετε υπόψη σας ότι η καφεΐνη είναι διαλυτή στο νερό κι έτσι όσο μεγαλύτερο είναι το φλιτζάνι μας τόσο περισσότερη καφεΐνη θα …

Συνέχεια »