Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 11)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Καφές και άλεσμα

Για κάθε μέθοδο προετοιμασίας, πρέπει να ρυθμιστεί ο βαθμός αλέσματος. Ένα μέσο άλεσμα είναι ικανοποιητικό για μηχανές φίλτρου. Ο καφές χρειάζεται ένα λεπτότερο άλεσμα για την μηχανή του espresso.

Συνέχεια »

Καφές και θερμοκρασία

Σε μηχανές φίλτρου, πρέπει να προσέξετε να μην ρίξετε νερό σε θερμοκρασία βρασμού επάνω στον καφέ, δεδομένου ότι μπορεί να τον κάψει και να του δώσει ανεπιθύμητη γεύση. Αφήστε το νερό για ένα λεπτό πριν το ρίξετε στον καφέ. Για …

Συνέχεια »

Καφές και συνταγές

Ο καφές σας επιτρέπει να δημιουργήσετε. Προσθέστε ζάχαρη, γάλα, κρέμα γάλακτος, σιρόπια, οινοπνευματώδη ποτά, καρυκεύματα και ότι άλλο φανταστείτε. Ο καφές μπορεί να συνδυαστεί με τα πιο απίθανα είδη.

Συνέχεια »

Καφές και φλιτζάνια

Η χωρητικότητα του φλιτζανιού πρέπει να είναι ανάλογη του καφέ που θα απολαύσετε : ristretto (20-30ml), espresso (30-50ml), ή καφές φίλτρου (100-120ml). Θερμαίνετε το φλιτζάνι με καυτό νερό πριν χύσετε τον καφέ σας, για να αποφύγετε απώλεια θερμοκρασίας.

Συνέχεια »

Καφές και timing

Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος για πιούμε καφέ. Ωστόσο αν προτιμάτε τη λιγότερη καφεΐνη, υπάρχουν πολλές επιλογές decaffeine, αλλά έχετε υπόψη σας ότι η καφεΐνη είναι διαλυτή στο νερό κι έτσι όσο μεγαλύτερο είναι το φλιτζάνι μας τόσο περισσότερη καφεΐνη θα …

Συνέχεια »

Χυμός μήλου – καρότου.

Υλικά : 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια)4 καρότα (καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)6 παγάκια. Εκτέλεση : Ρίχνετε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και τον βάζετε σε λειτουργία, Τέλος ανακατεύετε το χυμό καλά και σερβίρετε αμέσως με παγάκια.

Συνέχεια »

Χυμός μάνγκο – πεπόνι.

Υλικά : 1 1/2 φλιτζάνι πεπόνι (σε κύβους)1 ώριμο μάνγκο (καθαρισμένο σε κομμάτια)1/3 του φλιτζανιού χυμό φρέσκο λεμόνι. Εκτέλεση : Ρίξτε τα φρούτα στον αποχυμωτή και βάλτε τον σε λειτουργία. Τέλος ανακατέψτε καλά το χυμό και σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια …

Συνέχεια »

Χυμός ανανά – φράουλα – πεπόνι.

Υλικά : 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανανά σε κύβους (περίπου 1/2 ανανά)2 φλιτζάνια κύβους ώριμο πεπόνι (περίπου 1/2 πεπόνι κατά προτίμηση αργίτικο)1 φλιτζάνι φράουλεςλίγα παγάκια.Εκτέλεση : Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στον αποχυμωτή. Τέλος ανακατεύετε καλά και σερβίρετε …

Συνέχεια »

Χυμός καρπούζι – φράουλα – νεκταρίνι.

Υλικά : 2 1/2 φλιτζάνια καρπούζι (σε κομμάτια χωρίς κουκούτσια)1 φλιτζάνι φράουλες1 νεκταρίνι (σε κομμάτια)λίγα παγάκια. Εκτέλεση : Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια με πάγο.

Συνέχεια »

Χυμός αγγούρι – σέλινο – πράσινη πιπεριά – φινόκιο.

Υλικά : 2 μεγάλα αγγούρια (καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια )2 κλαδάκια σέλινο ή σέλερι1 μεγάλη πιπεριά (κομμένη σε κομμάτια )1 ρίζα φινόκιο (καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια). Εκτέλεση : Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα αποχυμωτή. Ανακατεύετε καλά και …

Συνέχεια »

Χυμός ντομάτας a la provencale

Υλικά : 250 ml ντοματοχυμό1 σκελίδα σκόρδο4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού4-5 σταγόνες χυμό λεμόνιαλάτιπιπέρι2-3 παγάκια (προαιρετικά). Εκτέλεση : Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε στην ψηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενοποιηθούν. Σερβίρετε αμέσως σε …

Συνέχεια »

Λεμονάδα

Υλικά : 6 ζουμερά λεμόνια1 φλιτζάνι ζάχαρη8 φλιτζάνια παγωμένο νερό1 φλιτζάνι καυτό νερόπαγάκια. Εκτέλεση : Πλένετε τα λεμόνια, τα στύβετε, σουρώνετε το χυμό τους και τον βάζετε σε μια κανάτα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το παγωμένο νερό και ανακατεύετε μέχρι …

Συνέχεια »

Milk shake σοκολάτα

Υλικά : 5 μπάλες παγωτό βανίλια3 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας175 ml γάλα3 μπάλες παγωτό σοκολάτα. Εκτέλεση : Βάλτε το παγωτό βανίλια, το γάλα και σιρόπι σοκολάτας στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Αδειάστε το μείγμα σε …

Συνέχεια »

Γρανίτα καφέ

Υλικά : 500 ml δυνατό καφέζάχαρη κατά βούληση*κρέμα γάλακτος*τρίμματα σοκολάτας*Εκτέλεση : Ετοιμάστε τον καφέ, προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε, τον ρίχνετε στις παγοθήκες και τον βάζετε στην κατάψυξη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να παγώνει, το αδειάζετε σε ένα μπολ και το …

Συνέχεια »

Dunkel/Weizen

Η μπύρα Dunkel/Weizen, έχει μια χαρακτηριστική γεύση βύνης με ένα άρωμα εστερικό ή γαρυφάλλου. Το χρώμα μπορεί να είναι από ανοιχτό μέχρι σκούρο καφέ. Συνήθως χρησιμοποιείται σκουρόχρωμη βύνη, σε συνδυασμό με σκούρη καραμελοποιημένη βύνη και βύνη από σιτάρι.

Συνέχεια »